Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Klima acınca gelen ugultu sesi

ali osman
    aon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 17

polen filtresi ve klima motoru temizligi icin ekstra ücret aldilar mi?

Yunus Özdemir
    yns16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 8

Alıntı aon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanırım almadılar faturada yazmıyordu gibi hatırlıyorum ama eve gidince faturayı bidaha kontrol edip yazarım.

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

benzer bir ses olayında klima kompresörü değiştirildi..
    1 hafta sonra ses yine başladı..
    üstüne düşmedim soğutması sorunsuz..

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

benim aracımda da çok gürültü oluyodu klima çalışırken 20 bin bakımında geçen hafta söyledim hallettiler şimdi ses falan gelmiyor . ancak klima açıldığında hele bide full auto'ya basarsanız izmir gibi sıcak bi şehirde motorun sesi illaki değişecektir
    kArŞIYAkA çARŞı

hasan keyifci
    hasaneray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

hele bir opel astra 3 kullanda gör kardeşim,neymiş o. valla zor kurtuldum ondan.

Tolga Aydin
    hidroliq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 12

benim 90 lık puntomdada klima açıldığında uğultulu bir motor sesi var, şehirler arası 110 140 arası ortalamayla 6.0 litre yakıyorum klima kapalı hiç denemedim. çekilmiyor ne yol sesi ne sıcak, ama güç azalması gibi bişey yaşamıyorum 6 nci viteste 2000 devirde %7 eğimli bir rampayı bile vites düşürmeden çıkabiliyorum, gerçi anlık 9.4 lere kadar çıkıyor ama devirde hızda düşmüyor. eski arabam klima gazını kaçırıyordu, klima gazı azaldıkça klima motoru çok ses çıkarmaya başlıyordu ama bu arabamdaki ses sanki bir mil yada kayış yada kasnak sanki vibrasyonluymuş gibi dönüyormuş gibi hissettiriyor çok az da olsa, 40000 bakımı yapılacak arabama filtreler yağlar kayışlar değişecekvbirde gazı kontrol ettirecektim ama herkezde bu ses olduğuna göre bu şekilde çalışıyor demektir bu.

hilmi usta
    hilmiusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 GA ...
    Edilen teşekkür: 86

Standart :-)

ayni durum benim aracta da var ve forumdan takip ettigim kadariyla tum puntolarda bu sorun var ve net bir cozumunu daha duymadik. Benim kendi tespitim su yonde bu klimalar puntonun bas belasi ozellikle 75 liklerde cekisi bariz azaltiyor
    bende 90 ık var klımanın acık olup olmadıgını anlamıyorum bıle oyle gıdıyor
    sese gelınce ben dede var yoktu ama bu ara gelmeye basladı bı gelıyor bı gıdıyor ben klımanın rulmanını degısmıstım ses orda gelıyor dıye benım aks ın baglı oldugu bı rulman var onun degısmesı gerekıyormus onuda degısecem bakalım ne olacak kolay gelsın

MURAT KAVAK
    granded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34

Alıntı gurcan45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arabam 2011 8500 km de fakat klıma acınca cok ugultulu calısıyo.Rolantıde net duyuyorum vede 2500-3000 km arası gıt gıde artıyo. servıse gosterdım normal dedıler ama bana hıc normal bır ses gıbı gelmıyor.Baska bır puntoya bındık aynı ses onda da var servıs personelınede guvenırım hepsı tanıdık nerdeyse ama bu ses bana hıc normal gelmıyo forumda takıp ettım ınceledım bu konuda sıkayetcı olan cok var ama kesın sonucun ne oldugu hakkında bır net bılgı bulamadım.Yardımlarınızı ve fıkırlerınızı beklıyorum.
    selam arkadaşlar..o sesi duymamız kadar normal birşey yok ,çünki puntolarda adam akıllı yalıtım yok..kaputun altındaki bütün sesleri duyabiliyoruz klima motoru hareketini ana motordan alıyor..dijital veya analog farketmez..ana motor çalışırken klima motorunun kasnağı devamlı döner..kasnakta elektrik bobinli bir kavrama var..biz klimayı açtığımızda bu kavrama, klima motorunu harekete geçirir ve extra bir motor çalışmış olur ve extra bir ses olur..ana motor bu motoru çevirmekten direk etkilenir ve zorlanır.. ve çok yakarız..ben devamlı inişlerde komprasörde giderken açarım klimamı.. hem rampayı daha güvenli iner hem bedava serinlerim
    Konu granded tarafından (21/07/2011 Saat 02:05 ) değiştirilmiştir.

Tolga Aydin
    hidroliq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

dün başka bir topikte açtığım elektriksel problem için oto beyinlerinin tamirini yapan bir elektrikçi arkadaşıma gittim, arkadaşım problemi çözerken bende klima motorundan gelen o uğultuya bakmak için epey bir zaman harcadım, en sonunda o uğultunun kompresör motorundan değil fan motorundan geldiğini farkettim, kompresör devreye girince aynı anda radyatör fanıda düzenli olarak devreye girip çıkıyor, devreye girdiğinde çok yüksek devirde dönüyor bir kaç saniye boyunca, bu yüksek devirde dönmesi çok azda olsa bir balans ve ses yapıyor,
    klima devrede olmadığında klima motorunun kasnağı dönmeye devam ediyor ama klima bıçaklarının bağlı olduğu mil dönmüyor, devreye girince mil de dönmeye başlayıp arabanın gücünden biraz çalıyor, ama sanırım o uğultu sesi bu milden değil, yüksek devirde dönmeye başlayan radyatör fanından geliyor. gerçi araç 1500 2000 devirde gittiğinde bu sesi duyamıyorum ben sadece rolantide duyuluyor,

Yunus Özdemir
    yns16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri

sonunda faturama bakabildim gecikme için kusura bakmayın klima motoru temizliği için bir ücret yazmamışlar faturaya ancak polen filtresine 10 lira yazmışlar.

bulent dagdeviren
    tunalent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz

bu sorun klima kompresörlerinden kaynaklanıyor ilk açıldığında lok diye çıkan bir ses ve açıkken motorun daha uğultulu titreşimli ve gürültülü çalışması .bu sorun genelde bir çok araçta çıkıyor linealar da dahil ama şu an bir gelişme yok sadece çok gürültü yapanı değiştiriyorlar.arka kapılarda da bir müddet sonra gark gurk sesler geliyor onlarıda linea daki kapı gergilerinle değiştiriyorlar.netice de herşeyin bir çözümü oluyor ama firma nedense kolay kolay iyileştirme yapmıyor.muhtelif zamanlarda yani 2008 2010 2011 yılarında aldığım linea ve evo araçlarda maaşallah hiç sekmeden aynı sorunlarla karşılşatım ))

hasan topaloğlu
    amortes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    16 RA 981

bende mart ayında punto evo aldım benım aracımdada klımayı açtıgında rulman sesı gelıo öncelerden çok gelıodu birmot'a göturdum ses normal dediler ama bılıodumkı ses normal değildi daha sonra çalışkanel oto'ya goturdum ılk başta klıma kompresörü dediler çok gelen sesi bıraz azaltılar fakat hala ses gelıodu bi kere daha götürdüm çalışkan ele ses baya azaldı ama hala ınanıorumkı bu ses tamamen ortadan kalkar...çunku kendı arabamda ses bazen kesılıo 4-5 sn tekrardan ses gelmeye başlıo...10 küsür punto evoda denedım hepsındende ses gelıo ama benım arabamın sesı baya azaldı inş zamanla tamamen gıder o ses. kronık bı hata galiba inşallah fıat yetkılılerı bu sesi çözerler.

UMIT PARTAL
    sperenza9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 3

Aynı ses olayı bendede var sankı motora bı parca baglamıslar aglıo gibi ilk iki vites cok Agır yurusemmı yurumesemmı dıo bide ben sogutmasında memnun degılım kardesımde daica sandero var klımayı bı acıosun buz gıbı bızımkı nerde 18de bıle yumusak ufluo sogutması uzun sure alıo ve yeterlı degıl gıbı bide klımalı yakıt tuketımı hakıkaten fazla anlık tüketimi kapatıyorum sinirim bozuluo ızmırde sehır ıcı cok rahat 7 litre bide sanderoya gore cok zayıf sogutma cift bölge digital ama bu konularda sogutma acısından müzdarip olan arkadas varmı
    kısacası cekıs zayıf yakıt cok klıma performansı zayıf 10 bine gıtcem yakında servıse sorcam bakalım ama chıp tunıng klıma ıcın sart

Teo' s
    teo53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 116

aynı sorun bızım puntodada var 1.3 75HP yokuşta klimayı kapamak zorunda kalıyoruz yada el frenı yardımı ıle kalkıs yapmak durumunda kalıyoruz. Birde klima açıkken motordan gelen sesi ben İveconun minibüslerine benzetiyorum sesten rahatsız olmamak için biraz minibüs şöför moduna geçince sorun kalkıyor tavsiye ederim

Gokhan Aybulus
    gokhanay1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Granit Gri

Arkadaşlar başımdan geçen olayı sizlerle paylaşayım. Arabamı Kasım 2010 da sıfır aldım. Aynı problem bende de vardı ama bende ek olarak bir de kompresör kendi kendini saniyede bir açıp kapatıyordu... Bursa Birmot'a götürdüm şikayetlerimi dile getirdim. En iyi ustaları (sözde) baktı ve bu ses çok dedi, sonra arabayı aldılar ve verdiklerinde sorunu hallettiklerini içinden 1000 gr. gaz çıktığını söylediler (normali 500-600 arası). Klima kompresörü kendini açıp kapatmayı bıraktı ama ses tam gaz devam.. Bir daha götürdüm, aynı usta sese bu sefer normal dedi. Sonra Teknomak'a götürdüm sese normal dediler. En sonunda Eskişehir Birmot'ta sesin anormal olduğunu söyleyerek yeni kompresör takıldı! Fakat ses hala var ve üzerine tekrar kendini açma kapama sorunu geldi. Tatil dönüşü herhangi bir trafik ışığında durduğumda klima devreden çıkıp girmeye başlıyodu ve iğrenç nemli, ılık bir hava veriyodu. Yol burnumuzdan geldi, artık ne yapacağımı şaşırdım. Sözde yeni kompresör...

MUHAMMED ENES İŞÇİ
    menesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    16 KBL 84
    Edilen teşekkür: 62

arkadaşlar bende de aynı durum var.evo mu seviyorumALLAH kimsenin başına bende dahil kaza bela vermesin.ben şöyle diyorum nabalım fiat lar böyleymiş.bu paraya bukadar çok özellik..bazı eksikleri olacak tabi yapcak bişi yok))

ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

Standart klıma ugultusu

arkadaşlar havalar ısındı artık bugün klimayı açtım bir uğultu duydum devir artınca seste artıyor servise gittim torpidonun altında üfleme pervanesi varmış ondan olabileceğini ama söküp kontrol etmek gerek dedi. Bu sorunu çözen var mı yada nasıl sökebilir bu fanı

Gurcan Ozmen
    gurcan45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

fan sesı hafıf sürtme sesı gıbı ama ugultu motordan gelıyo normal oldugunu tespıt ettım dıger puntolarada bakınca gercı araba pert oldugu ıcın artık onuda duyamıyorum oda ayrı bı konu

ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

cumartesi servise gittim bakıma fanı söküp hava tuttular ses gitti. fan için Ücrette almadılar.

EMRE ALTINOK
    EMRE ALTINOK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 83

bendede var o ekstra ses ama sadece iç sirkülasyon düğmesine basınca yapıyor. düğmeye basıp kapatınca ses kesiliyor. (1. v2. kademede o ses yok. 3. ve 4. kademede yapıyor.)

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon