Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
egzos sistemini gözden geçirttir tıkanma falan olabilir turbo da sıkıntı olabilir enjektör temizliği yaptır..kayışlar kontrol edilmeli dediğin olayın birçok nedeni olabilir..
Turbo sorunsuz onu kontrol ettirdim,enjektör temziliği ihtiyacı var gibi...kayışlar derken?onu anlamadım...

Alıntı aslam0740 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
se sürekli opetten mazot alıyorussun bana kalırsa sen ne yap biliyormusun, mzotun iyice bitsin bittikten sonra shellin gtl mazotu var onu koy. ve sonra yüksek devirlerde arabayı sürki enjektörler temizlensin birde hava filitren dolmuş olabilir onadanda yapabilir.
1-hava filitresi tozdan dolmuş olabilir,
2-enjektörler kalitesiz mazottan tıkanmış olabilir
3-eksoz tıkanmış olabilir.
4-turbonun basıncı iyi değildir.
5-balatalar sıkıyor olabilir.
Hiç yakıtla filan enjektörleri temzilemek için uğraşmıyım diyorum,enjektörleri söktürüp cihaza bağlayıp ölçümleri yapsınlar hem de temizlesinler die düşünüyorum.
Hava filtresi temiz daha 2000 km yol yapmadı ama çıkan baya bi kötüydü.Eksoz için de bakacaklar enjektörlere bakarken.Balatalar da sorun olduğunu sanmıyorum araç boşta dahi gaz yemiyor.

Alıntı tmac_fuat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk olarak aklıma hava filtresi geldi ama
hava filtresi yeni değişti.

Alıntı Romeo_er2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence katalizörünün içini boşalttır..vakti gelmişde geçmiştir çoktan..
katalizörde temzilenecek sanırım ama burda şu konuyu söyledi ustalar; iki şekilde katalizör sökülür dediler 1.eksoz kesilecek ama bu sefer muayenede sorun çıkabilirmiş 2.üstten ulaşacaklarmış o da katalizörü kırabilirmiş(muhtemelen kırılacak).Hangisi daha mantıklı???Birde katalizör tıkanırsa bu kadar çok etkiler mi çekişi???

Alıntı Murat Gürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emmeyi ve komple boruları temizletin.
Susturucular tıkanmış olmalı onu gösterin.
Hiç bişeyi kalmaz sonrasında arabanızın.
Dilerseniz hepsi için önerceğim yerler var çokta iyi gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.
bahsettiğiniz şeyleri daha önce yapmış gibisiniz,bu işlemler zor mudur,herhangi bi riski var mı-yani her usta yapabilir mi- ücret olarakta ne kadar gibi rakam tutar sizce???bu önereceğiniz yerleri yazabilirseniz iyi olur hem herkes faydalanmış olur ya da isterseniz özelden gönderebilirsiniz,memnun olurum...

Alıntı _FeRDi_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Egzost dumanına baktın mı hiç? Eğer eskisine göre koyulaşmışsa yetersiz hava girişi dolayısı ile kalitesiz yanma ve buna bağlı performans düşümü yaşıyor olabilirsin.Hava giriş sisteminde sorun yoksa motoru dinle vuruntulu ise enjektörlerden biri yada bikaçı tıkalı olabilir.El frenini kontrol ettirebilirsin.Diğer söyleyebileceklerim ise arkadaşlarınkiler ile aynı.
Egzost dumanına hiç dikkat etmedim ama motor vuruntusundan ziyade motor daha sesli bi şekilde çalışmaya başladı....