17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Akü başları oksitlenmesi

Can Çağrı Kara
    kornman887 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 26

Standart Akü başları oksitlenmesi

Merhaba arkadaşlar, bugün kontrol ettiğimde aracın akü başlarının oksitlendiğini, yiyecek küfü renginde yeşilimsi bi maddeyle kaplandığını farkettim. Eskiden arabanın her türlü bakımını babam yapardı fakat artık ben uğraşmak istiyorum, ama fazla bi bilgim yok ne yazıkki bu durumla ilgili. Nasıl ve neyle müdahale etmeliyim acaba?

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

atlama yaptığında yada o bölgede kirlenme olduğunda meydana gelir diye biliyorum..

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

çok basit. ister kutup başlarına gres yağı sürün. isterseniz üzerine birer tane kesme şeker koyup,çok az su döküp,kutup başlarında erimesini sağlayın.uzun süre sorun yaşamazsınız.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can Çağrı Kara
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok basit. ister kutup başlarına gres yağı sürün. isterseniz üzerine birer tane kesme şeker koyup,çok az su döküp,kutup başlarında erimesini sağlayın.uzun süre sorun yaşamazsınız.
    İletime herhangi bir etkisi olur mu acaba? Temizlerken ekstradan bir ürün kullanmalı mıyım ?

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

istersen.önce.kutup.başlarını.söküp.tel.fırça.ile. pasın.fazlasını.alabilirsin.yada.würt.marka.balata .temizleyici.sıkabilirsin.tabi.kutup.başlarını.sök erek.sonra.gres.yada.şeker.işlemini.yapabilirsin.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ama aküyü söküp taktıktan sonra teyp code istiyor..code yi bilmiyorsan uğraşma derim..

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama aküyü söküp taktıktan sonra teyp code istiyor..code yi bilmiyorsan uğraşma derim..
    siz denedinizmi? bende ve forumda bi çok kişide istemiyor.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz denedinizmi? bende ve forumda bi çok kişide istemiyor.
    hocam ben serviste değiştirdim akümü daha bu ayın başında servisteki usta sordu code anahtarın var mı diye ben yok dedim o zaman sende bana yardım edicen saniyesinde değiştirmemiz lazım yoksa code isteyecek dedi..eski aküden kutup başlarını çıkardığımız anda yenisine taktık öyle oturttuk yerine aküyü..gitti baktı çalışıyor tamam istemedi dedi..eğer hemen takmassak code istiyor dedi..başına çok gelmiş söylediğine göre..

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

Alıntı kornman887 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, bugün kontrol ettiğimde aracın akü başlarının oksitlendiğini, yiyecek küfü renginde yeşilimsi bi maddeyle kaplandığını farkettim. Eskiden arabanın her türlü bakımını babam yapardı fakat artık ben uğraşmak istiyorum, ama fazla bi bilgim yok ne yazıkki bu durumla ilgili. Nasıl ve neyle müdahale etmeliyim acaba?
    can askerde gıttınmı bılmıom ama gıtmedıysen benden sana uyarı sakın soforu oldugun aracın kutup baslarını oksıtlendırme derım)))))) kutup basını ıyı sık.... ufaktan gres sur motor kapagını da arasıra ac bak oksıt ıcınde wd 40 sık yeterlı akıtır hepsını))))
    jetta1.2 tsı comfortlıne 2012

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    can askerde gıttınmı bılmıom ama gıtmedıysen benden sana uyarı sakın soforu oldugun aracın kutup baslarını oksıtlendırme derım)))))) kutup basını ıyı sık.... ufaktan gres sur motor kapagını da arasıra ac bak oksıt ıcınde wd 40 sık yeterlı akıtır hepsını))))
    belki kısa dönemdir araç vermezler komutanım van çatak uzuntekne ilköğretim okulunda 2.5 sene çalıştım komutanım haluk astsubay yakın arkadaşım olur bilmem tanır mısınız

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

hocam ben serviste değiştirdim akümü daha bu ayın başında servisteki usta sordu code anahtarın var mı diye ben yok dedim o zaman sende bana yardım edicen saniyesinde değiştirmemiz lazım yoksa code isteyecek dedi..eski aküden kutup başlarını çıkardığımız anda yenisine taktık öyle oturttuk yerine aküyü..gitti baktı çalışıyor tamam istemedi dedi..eğer hemen takmassak code istiyor dedi..başına çok gelmiş söylediğine göre..
    ya araçtan araca değişiyo yada usta yanlış biliyo, denk gelmişsinizdir ben arabanın elektriği ile çok oynuyorum, kutup başınıda çok söküp takıyorum. sadece yok bilgisayarı sıfırlanıyo. teybi söküp 1 gün evde bekletmişliğimde var.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

ya araçtan araca değişiyo yada usta yanlış biliyo, denk gelmişsinizdir ben arabanın elektriği ile çok oynuyorum, kutup başınıda çok söküp takıyorum. sadece yok bilgisayarı sıfırlanıyo. teybi söküp 1 gün evde bekletmişliğimde var.
    onu tam olarak bilmiyorum hocam doğrudur benim eski aracımında ben defalarca çıkardım(megane coupe) onda da code var ama istemedi..ama bu aracımın aküsünü değiştirirken benim de hiç aklımda böyle birşey yokken usta dedi..hatta şöyle birşey oldu şimdi aklıma geldi çırak geldi tek kutup başını söktü daha sonra usta geldi fena bir şekilde sinirlendi bağardı çağardı kim söktü bu arabanın kutup başını diye..sonra hocam biliyormusun code yi dedi yok dedim..sonrası yukarıda anlattığım gibi..ama bunu söyleyen usta da erkay otonun elektrik ustası..yani aküleri falan sürekli o değiştiriyormuş..zaten sorun aküden çıkınca onu çağardılar direk..

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

isticek olsa tek kutup söküncede isterdi zaten bundan sonrası için rahat olabilirsiniz.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

isticek olsa tek kutup söküncede isterdi zaten bundan sonrası için rahat olabilirsiniz.
    teşekkürler hocam da bende duymuştum yalnız bunu başka arkadaşlardan teyp çıkarınca code istiyor diye gp için değil diğer marka araçlar için..

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

markadan markaya değişiyo tabii fiatın diğer modellerindede değişebilir. marea ve GPyi biliyorum ben. evoda bile istiyodur belki.

cmaxte istiyo mesela.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

markadan markaya değişiyo tabii fiatın diğer modellerindede değişebilir. marea ve GPyi biliyorum ben. evoda bile istiyodur belki.

cmaxte istiyo mesela.
    evet bende dediğiniz gibi biliyorum astra da istemişti bunda da ister diye düşündüm bide code olmayınca insan da biraz 3.5 havası oluşuyor

Can Çağrı Kara
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istersen.önce.kutup.başlarını.söküp.tel.fırça.ile. pasın.fazlasını.alabilirsin.yada.würt.marka.balata .temizleyici.sıkabilirsin.tabi.kutup.başlarını.sök erek.sonra.gres.yada.şeker.işlemini.yapabilirsin.
    Teşekkürler

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır komutanım gitmedim daha, okul ile uğraşıyorum hala, Allah izin verirde seneye bitirirsem kısa dönem yapacağım inşallah =)

Tavsiye için teşekkürler, askerde hayat kurtaracak bilgiler notlarımın sonuna ekledim =)

evet bende dediğiniz gibi biliyorum astra da istemişti bunda da ister diye düşündüm bide code olmayınca insan da biraz 3.5 havası oluşuyor
    Hmm, sanırım istemiyormuş =) Bizim puntolarda bir elektronik bir mekanik kod var sanırım, Arabayı aldığım arkadaş anahtara bir numara yazmış, fiyat etiketi ile üstüne yapıştırmıştı. Birde aracın bütün faturaları ıvır zıvır belgeleri bende. Hepsini verdi satan arkadaş, Aradığım envai çeşit şifre burda olmalı değil mi? Sonuçta bugün yarın akü arızalanır, sökmek zorunda kalabilirim bir şekilde?

Yer imleri

Yer imleri