62 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ses.. Çok ses alıyor

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #44
    Cengiz Dinçsoy
    dincsoy16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26/07/2012
    Yaş
    44
    Mesajlar
    495
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16DE826
    Edilen teşekkür: 154

    Standart

    Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pütürlü - dökme asfaltta ses yapıyor gayet fazla. Ayrıca donanım farkına göre yalıtımda değişiklik olduğunu ne gördüm nede duydum.

    yapılacak en iyi yalıtım yöntemleri:

    Aracın içinden bagaj, arka koltuklar güzelce sökülecek. Bitüself ya da dymat gibi bir ürünle kaplanacak. Özellikle arka çamurlukların üzeri 2 kat olacak şekilde kaplanacak.

    Kapıların pandizotları sökülecek. Kapı içlerine döşemecilerde bulunan kalın sünger malzeme yapıştırılarak kaplanacak. Pandizotların içindeki boşluklar bu malzeme ile kaplanırsa tadından yenmez.

    Aracın dışında, plastik tekerlek davlumbazları sökülüp, tekerleğin üst kısmına doğru ziftli kağıt ile (mümkünse kalın olanı) kaplanacak.

    plastik davlumbazların tekerleğe bakan yüzleri üst sınıf araçlarda olan (alfa 156'da da var) adını bilmediğim ve bulamadığım malzeme ile kaplanacak (üzeri böyle gımıl gımıl olanlardan)

    motor bölmesinde, aracın iç tarafına bakan kısıma ise, mevcut olan kaplama çıkacak yine döşemecilerde yer alan kalın sünger malzeme ile boşluk kalmayacak şekilde yapıştırılarak kaplanacak. bu kaplamanın üzerine kalın folyo uygulanacak sonra bunun üzerine de orijinal çıkan halı kaplama takılacak..

    bunları yaparsanız C sınıfı araçlardan daha sessiz bir GP elde edebilirsiniz.

    Dökme asfalt gerçekten çok ses yapıyor ama sanmayın ki diğer araçlar çok sessiz. Normal asfalttan çıkıp dökme asfalta geçince herhangibi C sınıfı araçta bile gayet ses duyabiliyorsunuz. Zaten bu tarz yollarda yolun kenarındaysanız lastiklerden çıkan korkunç miktardaki sesi duyabilirsiniz. Bu yola en iyi örnek Antalya - Kemer yolu.

    Birde şu sıkıntı var. C sınıfı veya daha yüksek sınıf araçlarda daha az yalıtıma rağmen sesin az olmasının nedeni süspansiyondur. GP'lerde maşallah kazık gibi süspansiyon olduğu için bu tip asfaltlarda arabanın her yeri titriyor. buda büyük bir ses kaynağıdır. yol pürüzü direk aracın içine iletiliyor. C - D gibi yüksek sınıf araçlarda süspansiyonlar daha yumuşaktır. Haliyle yol hatalarını kabin içine daha az iletiyor.
    Adini bilmediginiz zimbirti PVC dir.govde uzerine yas olarak atilip, 160 derecede firinlanip sertlestirilir.ses yalitimindan ziyade govde altina gelebilecek tas carpmalarini ve su sicramasi sonucu olusabilecek korozyonu onlemek icin kullanilir.bir miktarda sesi yalitir.izalasyon icin en ideal ses yalitici asfaltlarda kullanilan zifttir.arabalarin ic kisminda gordugunuz parcalarda izalator yani ziftten yapilmistir.(ornegin stepne etrafi ve arac icinda ayak bastigimiz yerler)

    GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    Konu dincsoy16 tarafından (06/09/2012 Saat 14:44 ) değiştirilmiştir.

Benzer Konular

  1. Cd Çalar Kaç Cd Alıyor...
    puntor tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 20/02/2012, 10:47
  2. 1,3 motorlar kaç litre yağ alıyor
    fatihhhh tarafından Servis forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 24/01/2012, 16:20
  3. Tavan su alıyor!
    siyahinci83 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 12/03/2010, 18:24
  4. Bagaj su alıyor
    cengizyksl tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 23/01/2010, 22:45
  5. PorSche--VW Yi AlıyOr
    microab tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 25/03/2007, 01:47

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com