Valla ben bu yol sesi ve dikiz aynasından gelen rüzgar sesinin küçümsenmemesi taraftarıyım....Bayağı rahatsız edici bir durum....Uno aracımda bile bu kadar yol sesi duymadım 8 yıl boyunca...
Aslında izolasyon konusunu çok abartmamak lazım sonuçta bu araba bir mercedes, bmw veya audi değil bir miktar ses olacak tabii. Unutmayın ki arabalarımızın fiyatı çok yüksek değil ve sınıfına göre gayet güzel özellikleri var izolasyonun mükemmel olmasını beklemek çok yüksek bir beklenti olurdu.
Bu arada daha önce tartışılan izolasyon konusunun link'ini bir arkadaş verebilirse çok iyi olur ben bulamadım. Bu arada ben www.ziebart.com.tr sitesine girmeye çalışıyorum hata veriyor acaba sizde de aynı sorun var mı? Sorun ziebart'ın sitesinde mi?
Valla ben bu yol sesi ve dikiz aynasından gelen rüzgar sesinin küçümsenmemesi taraftarıyım....Bayağı rahatsız edici bir durum....Uno aracımda bile bu kadar yol sesi duymadım 8 yıl boyunca...
ziebart a ses yalıtımı yaptırdım. soğuk asfalta çıkmadım henüz ama ses azaldı.
mıcırlı soğuk asfaltta test edince asıl işe yarayıp yaramadığını görebilirm.
Ses olayı uzun yolda insanı rahatsız edebiliyor. Özelliklede sabaha doğru uzun yolda araç kullanırken ve yorgunken beynimde uğuldamaya başladı.
Ziebart ile görüştüm. 520 TL KDV dahil araç altı ve davlumbaz içine yalıtım uyguluyorlarmış. %60 yol sesinde azalma olduğunu bildirdi telefondaki arkadaş. Aracın bakımını filan yaptırdıktan sonra uğramayı düşünüyorum.
100kms hızda ses seviyesi 68db. bu değer golf le aynı. motor sesi olmadığı için lastik sesi kulağa batıyor heralde. yada önyargılar etkiliyor.
ilave olarak, mıcırlı asvalt ve rüzgarlı havalar sesi arttırır.
Konu usermm1 tarafından (11/04/2009 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Sıcak asfalt olmayan yerlerde ses fazla gelmekde bende bütün aracı bütün tabanı bagaj dahi keçe ile kapladım sesi biraz kesti ama önemli olan davlumbaz içine doğru malzeme kullanılırsa sesi oldukca keseceğine ınanıyorum
geçenlerde corsaya bindim onda da belirgin lastik sesi var.. lastik basıncı 36 32psi imiş.. 32 30 yaptırınca ses biraz azaldı.. ben şimdilerde 30 28 kullanıyorum..![]()
benim puntom emotion ama plastik arkadaşlar aynı rahatsızlık bendede var ne yazıkki =(
Pütürlü - dökme asfaltta ses yapıyor gayet fazla. Ayrıca donanım farkına göre yalıtımda değişiklik olduğunu ne gördüm nede duydum.
yapılacak en iyi yalıtım yöntemleri:
Aracın içinden bagaj, arka koltuklar güzelce sökülecek. Bitüself ya da dymat gibi bir ürünle kaplanacak. Özellikle arka çamurlukların üzeri 2 kat olacak şekilde kaplanacak.
Kapıların pandizotları sökülecek. Kapı içlerine döşemecilerde bulunan kalın sünger malzeme yapıştırılarak kaplanacak. Pandizotların içindeki boşluklar bu malzeme ile kaplanırsa tadından yenmez.
Aracın dışında, plastik tekerlek davlumbazları sökülüp, tekerleğin üst kısmına doğru ziftli kağıt ile (mümkünse kalın olanı) kaplanacak.
plastik davlumbazların tekerleğe bakan yüzleri üst sınıf araçlarda olan (alfa 156'da da var) adını bilmediğim ve bulamadığım malzeme ile kaplanacak (üzeri böyle gımıl gımıl olanlardan)
motor bölmesinde, aracın iç tarafına bakan kısıma ise, mevcut olan kaplama çıkacak yine döşemecilerde yer alan kalın sünger malzeme ile boşluk kalmayacak şekilde yapıştırılarak kaplanacak. bu kaplamanın üzerine kalın folyo uygulanacak sonra bunun üzerine de orijinal çıkan halı kaplama takılacak..
bunları yaparsanız C sınıfı araçlardan daha sessiz bir GP elde edebilirsiniz.
Dökme asfalt gerçekten çok ses yapıyor ama sanmayın ki diğer araçlar çok sessiz. Normal asfalttan çıkıp dökme asfalta geçince herhangibi C sınıfı araçta bile gayet ses duyabiliyorsunuz. Zaten bu tarz yollarda yolun kenarındaysanız lastiklerden çıkan korkunç miktardaki sesi duyabilirsiniz. Bu yola en iyi örnek Antalya - Kemer yolu.
Birde şu sıkıntı var. C sınıfı veya daha yüksek sınıf araçlarda daha az yalıtıma rağmen sesin az olmasının nedeni süspansiyondur. GP'lerde maşallah kazık gibi süspansiyon olduğu için bu tip asfaltlarda arabanın her yeri titriyor. buda büyük bir ses kaynağıdır. yol pürüzü direk aracın içine iletiliyor. C - D gibi yüksek sınıf araçlarda süspansiyonlar daha yumuşaktır. Haliyle yol hatalarını kabin içine daha az iletiyor.
bu konuyla ilgili youtube de çok video izledim. basit gibi görünüyor ama çok uğraştırıcı bi iş.
uygun fiyatlı yapan birisini bulursam düşünürüm aslında.
Ben dört teker için de davlumbazların içerisine toplam 100 lira vererek bir yerde sprey gibi bir şey sıktırmıştım. Adını hatırlamıyorum. Ama işlem sonrası kuruyunca, bir veya 1,5 milimetre kalınlığında kauçuk bir malzeme ile kaplıymış gibi bir görüntüsü olmuştu. Seste bir miktar azalma oldu. İşlemden memnun kaldım. O spreyden bulsam 1 cm kalınlığa kadar kendim sıkarım inanınBu malzeme Du Hast'ın gımıl gımıl
diye tabir ettiği şey olabilir.
Burada yazılanı da zihnimde canlandıramadım. Bu işi yapmak için arabayı kaldırıp alttan mı yapmak lazım. O dediğiniz kısma erişim pek kolay olmaz kaputtan...
Adini bilmediginiz zimbirti PVC dir.govde uzerine yas olarak atilip, 160 derecede firinlanip sertlestirilir.ses yalitimindan ziyade govde altina gelebilecek tas carpmalarini ve su sicramasi sonucu olusabilecek korozyonu onlemek icin kullanilir.bir miktarda sesi yalitir.izalasyon icin en ideal ses yalitici asfaltlarda kullanilan zifttir.arabalarin ic kisminda gordugunuz parcalarda izalator yani ziftten yapilmistir.(ornegin stepne etrafi ve arac icinda ayak bastigimiz yerler)
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Konu dincsoy16 tarafından (06/09/2012 Saat 14:44 ) değiştirilmiştir.
istanbulda isen bu konu hakkında yardımcı olabilirim
olmadı malzemeyi gönderirim sana sen orada aracın altına sıkarsın kompresörle
Multijetlerde hava filtresi plastiğini sökünce üst kısma baya erişiliyor. hatta ben yapıştırıcı kullanmadan üst kısma yapı marketlerde satılan ses kesici süngerlerden taktım ama çok fark etmedi.
alt kısımlar için aracın altına girmek gerekir. en güzeli aracı lifte alıp öyle yapmak olur.
üzerindeki orijinal halı kaplamayı bazı yerlerden keserek çıkartmak gerekiyor. çünkü klima boruları, fren boruları v.s. takılmadan bu halı kaplama yerleştirildiği için o kısımları kesip öyle çıkartmak gerekir. kesmek sıkıntı yapmaz çünkü geri yapıştırabilirsiniz kapladığınız malzeme üzerine.
Dostlar o kelebek dahiyane bir buluş aslında şöyle ki:
Farları değiştireceğiniz zaman bütün tamponu söküp takmak zorunda kalmıyorsunuz o kelebekten farın vidalarına ulaşabiliyorsunuz normalde kaputun oradan ulaşılmıyor en alttaki vidalara
izolasyona gelince sınıfına göre GP iyi bir yalıtıma sahip diye düşünüyorum mıcırlı yolda her araç ses yapar ama biz GP'den hep fazlasını istediğimiz için çözüm yalıtım:
Ziebart uygulaması bildiğiniz Zift türevi bir maddeyi aracın altına ve davlumbazlara püskürtmekten ibaret ve "%60 ses yalıtımı" sağlar iddiası teknik bir aldatmaca çünkü "ses desibel olarak 3 birim artarsa bir öncekinden 2 kat fazla olmuş oluyor" yani bu yalıtım araç içindeki 68 desibel gürültüyü 40 desibele düşürmeyecek 66 desibele düşürecek! ayrıca kimse bu uygulamayı yaptırdıktan sonra bilimsel bir test yapmıyordur.
ben Meriva OPC'de yaptırmıştım Ziebart yalıtım tabiki faydası oluyor ama fayda/maliyet tartışılır.
asıl izolasyon gerçekten koltukları ve kapıları söküp yalıtım malzemesi sünger-dynamat vs. yapılandır üstüne Ziebart tarzı uygulama ile tadından yenmez.
İzmir'de komple yalıtım yapan yer bulursanız ben de müşteriyim...
Konu alperd tarafından (07/09/2012 Saat 13:20 ) değiştirilmiştir.
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri