Tamam da ozan kardeş kaputu açtığında fire motorda öyle ortalıkta pek fazla parça yok ki.Üstelik motor havuzunda ustanın parçaları kolay değiştirebilmesi için bir sürü boşluk alan var.Ama t-jet veya starjet motorda durum böyle değil kaputu açtığında turbo vs birçok parça mevcut ve motor havuzunda boşluk alan çok az.Fire motorda kaputu açtığında asfalt gözüküyor.Neredeyse 2-3 yaşında bir çocuk motorun içinden aracın altına geçebilir.Belki multijet motor daha kolay işçiliği olabilir ama bence benzinliler içinde fire motor işçiliği en kolay motordur diye düşünüyorum.
ben fire motorda üst kapagı açmadan kitlemeleri kullanmadan o triger kayışını değiştiririm milim sente kaçmaz bunlara 1.28v 1.2 16v 1.4 8v 1.4 16v 1.6 16v sadece 1.6 16v de rulman kurma aparatı olsun yeter üst kapağı sadece zetec motorda yani ford focuslarda açmaya gerek var triger değiştirirken
Peki ustam sizin bu yaptığınızı fıat servisleri de yapabiliyor mu?Çünkü işçiliği ona göre alıyorlar da.Eğer böyleyse triger değişiminin ucuz olması gerkir diye düşünüyorum.Bir de 1.6 16 valf dediğiniz multijet mi yoksa paliolardaki benzinli motor mu?Benin 1.6 palio varken usta aparat olmadan hayatta triger değişimi olmaz demişti.Ve üst kapağı da sökerek yarım günde sente ayarı yapmıştı.
can triger zinciri değiştikten sonra puntonun gidişinde bir iyileşme oldumu, değişim öncesi sonrası farklar nedir ?
kardeşim tam içimdeki şüpheleri giderecek bi konu çünkü ankara'da nereye sorduysam sadece zincir değişimi en az 500-600 diyolardı...
can kardeşim sen bu emek oto'nun tam yerini yazabilir misin?
bir de sen peşin mi ödedin? kredi kartı filan geçebiliyorlar mı?
peşin ödemen kısmı sadece işçilik. parçaların ve malzemelerin hepsini kredi kartı ile alabilirsin.
eğer değiştirmeyi düşünüyorsan sana pm den tlf numaramı göndereyim bana ulaş detayları anlatayım en azından ne yapacağını bilmiş olursun
başta bende ne yapacam edecem kimi bulacam güvenilir olacakmı derken iş bi anda halloldu![]()
hayırlı uğurlu olsun ozaman sanaallah kazasız belasız binmek nasip etsin
ostim yedek parçacı oppar"dan Savaş beyden
zincir takımı:130 tl, fiat
zincir kapak contası:25 tl. fiat
sıvı conta:7 tl. würth
selenia yağ 5/40 4 lt. :60 tl.
kırmızı antifriz 3 lt.:20 tl.
hava+yağ+polen filitre takımı:25 tl.
karterim ezikti karter:40 tl.
işçilik:150 tl. normali 200 tl."den aşağıya yapmıyorlar
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri