Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 21 ile 31 arası

Konu: Karter Muhafaza, City ve EGR Hk

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Asım Şendoğan
    asimsendogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Afyonkarahisar
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 61

Can'a katılıyorum.Çokyerinde bir yorum olmuş.Bencede gereksiz bi parça değil.Fiat bu tarz parçaları tipo tempra gibi araçlardada değişik şekillerde kullanmıştır.Ses olayına gelince aracın altını sürttüğünüzde yere en yakın olan parça bu demir parçası ve yukarıya doğru eğiliyor.Yukarıda da ilk dokunduğu yer egzozun dirseğidir.

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı asimsendogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Can'a katılıyorum.Çokyerinde bir yorum olmuş.Bencede gereksiz bi parça değil.Fiat bu tarz parçaları tipo tempra gibi araçlardada değişik şekillerde kullanmıştır.Ses olayına gelince aracın altını sürttüğünüzde yere en yakın olan parça bu demir parçası ve yukarıya doğru eğiliyor.Yukarıda da ilk dokunduğu yer egzozun dirseğidir.
    Gecen hafta cukurdan gecer ıken demır yukarı dogru egılmıs dedıgınız gıbı eksoza deymıs aracı ılk calıstırmamda acayıp bır ses gelıyordu pazar sabahı servıse gıttım ses var dıye bır baktılar demır yukarı egılmıs demırı asagıya cektık ama buseferde cok asagıda oldu gıbı geldı tırsıyom degecek dıye bu demırı garantıden degıstırme fırsatımız varmıkı ve bu demır servıste kac tl dır
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecen hafta cukurdan gecer ıken demır yukarı dogru egılmıs dedıgınız gıbı eksoza deymıs aracı ılk calıstırmamda acayıp bır ses gelıyordu pazar sabahı servıse gıttım ses var dıye bır baktılar demır yukarı egılmıs demırı asagıya cektık ama buseferde cok asagıda oldu gıbı geldı tırsıyom degecek dıye bu demırı garantıden degıstırme fırsatımız varmıkı ve bu demır servıste kac tl dır
    Zeynel yanılmıyorsam 30 tl civarında bir fiyatı vardı ancak değiştirmek şart değil yerinden sökülüpte düzeltilirse eskisi gibi olacaktır

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hasan Aksoy
    insomnia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 93

geçen benim araba liftdeyken şöyle bir göz ucuyla baktım alt taraf komple kapalı,fabrika çıkışı muhafazalımı yoksa benden önceki arkadaşmı yaptırdı acaba?araba 2006 1,3mjt dyn 3k..skydome da var havam batsın

Mehmet Alp
    faithless1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 43

vay be bu kadar muhabbet oldu bir egr için yorum gelmedi

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Arabanın altını ilk vurduğumda forumda benzer tecrübeleri aradım ve bu demiri öğrendim hatta resmini gördüm ancak bu demir bende yok? Bak kıllandım şimdi
    ucuz birşey taktırabilirsiniz özel servislerde
    vay be bu kadar muhabbet oldu bir egr için yorum gelmedi
    egr hakkında pek bilgim yok. eğer ilerleyen km de de aynı sıkıntı yaşanırsa servise göstermekte fayda var.
    başına gelen, bilen bir arkadaşta size burada yardımcı olacaktır.
    multijetlerin genelde egr sorunu yoktur olsada nadir görülüyor.

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

Can arkadaşımız doğru söylüyor bizler maalesef bir çok parçanın araç üzerindeki faydasını bilmeden yorum yapıyoruz

Can'ın paylaştığı bilgilere ilave olarak şunu belirteyim karter muhafazası terimi plastikler için çok doğru bir terim değil neden çünki bu plastik muhafazaların görevi karteri kazadan yada tozdan çamurdan korumak değil
    öncelikli görevi yüksek süratlerde araç bir rüzgara maruz kalır ve bu rüzgar aracın her tarafını kapladığı gibi altından da geçer alttan geçen rüzgarın mümkün olduğunca sürkülasyona uğramadan arka taraftan çıkabilmesi ve aracın dengesini bozmaması için yapılan çalışmalardan biridir bu muhafazalar aracın altında ne kadar az çukur açıklık olursa o kadar yola hakim olur tabii bizde araca

bir diğer faydası dizel araçlarda muhafazanın iç kısmında bir keçe bulunur oda kısmi ses izalasyonu için...

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

uğur kamçı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xcruelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 358

Arkadaşlar, Can arkadaşımızın dediklerine katılıyorum. Gereksiz olsaydı anında sökerlerdi. unutmayın direksiyon daki alt tarafı kuruş edicek led leri söktüler, maliyet için.

Karter koruma olarakta arkadaşlar sakın metal taktırmayın. Orjinal koruma zaten baklittendir. Normalde T-jetlerde altı kapalı gelir. Diğerlerimizde para vererek taktıra bilir. Karter koruma adını biz kullanıyoruz onun tam görevi o değil aslında.Rüzgarı kesmesi ve yağmur suyunun gelmesini önlemesidir. Zaten yüksek hızlı darbelerde saç tan olanda korumaz darbeyi olduğu gibi iletir. hafif geçişlerde ise plastik sürter bizde altı sürtüyor diye ordan geçmeyiz. Ama en önemli şey ise hayatımızı ilgilendiren durumdur. Bizim araçlarımız kaza anında motoru yere bırakır. böylelikle motor arabanın atına doğru gider ve iç kabinde sürücü ve yolcuyu korur. Eğer çelik saçtan olursa motorun düşünü engeller ve motor kabini sıkıştırır buda içerdeki sürücü ve yolcuya zarar verebilir. Bakalit olan zaten motoru tutamaz motorla birlikte iner. Bu nedenle bakalit olanından tavisiye ederim. Ben kullanıyorum.

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

o değil de bizim araçlarda kaputun içinde halıfleks var mı?

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı faithless1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o değil de bizim araçlarda kaputun içinde halıfleks var mı?
    orta kısmını kapatacak şekilde mevcut.

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

hımmm benim araba da ondan yok...motor kapotunun içinde...acaba ne kadar?

Sayfa 2/2 İlkİlk 12