enjektörler açısından çok kötü şimdi yapmasa bile ilerde süpriz yapabilir ben olsam o istasyonun canını okurum depo temizlemeyle olmaz bu iş
Hocam öncelikle geçmiş olsun. aynı olay geçen sene benim başıma geldi. arabam 300 km de iken opetten yakıt aldım. o aralar ne kadar yakıyor diye denemeler yaptığım için 20 tl lik yakıt aldım. arkadaşta sağolsun benzin koymuş. benin depomda birmiktar mazot vardı üzerine benzin konulunca bir karışım oldu. ben aracı aldım giderken ara ara dökezlemeler yaptı. bende pis mazotmu koydular diye düşünmeye başladım ve istanbuldan adapazarına kadar gittim. arada bir daha mazot aldım. fakat yol boyunca kafamı kurcaladı bu durum. yakıt aldığım zaman fişi atmamıştım ve bir bakayım dedim ve kurşunsuz yazısını görünce yıklıdım. hemen servisi aradım ve durumu anlattım. arabayı sakın daha kımıldatma dedi.(öncelikle arabayı çalıştırmaya uğraşma) çekici ile gelip aldılar arabayı. sonra opeti aradım onlar kendi sigortaları olduğunu ve bunu karşılıyacaklarını söylediler. gözünü korkutmayayım ama yaklaşık 5000 tl fiyat tuttu. bütün pompalar ve enjektörler değişti, depo temizlendi.bence dua et pistonlara hasar vermesin. sonuç olarak burada hasarı belirlemek için önemli olan senin benzin aldığında deponda ne kadar mazot vardı ve sen üstüne ne kadar benzin aldın.
tekrar geçmiş olsun.
enjektörler açısından çok kötü şimdi yapmasa bile ilerde süpriz yapabilir ben olsam o istasyonun canını okurum depo temizlemeyle olmaz bu iş
çok üzücü bir durum. gelişmelerden bizi haberdar et hocam. geçmiş olsun.
Fİşte akaryaktın cinsi yazar zaten ama arkdaşta kredi kartının slibi var fiş yok anladığım kadarıyla
çok geçmiş olsun
aklınızda olsun eğer farklı yakıt alırsanız...sakın çalıştırmayın çekici ile servise gidin...depoyu boşaltınca bir şey olmaz...
ama çalıştırınca durum kötü...
ebette değişecek parçalar olacak...ama sonunda herşey düzelecek...
temennimiz en az hasar ama tahminim %80 benzin karışımıyla 35 kmden sonra,piston ve silindirlerde hasar gördü,motorda revizyon olabilir....
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim aracı servise çektirtik tutanak tutuldu bütün masraflar istasyon şirketi tarafından karşılanacaktır diye araçte enaz 6000tllik masraf olduğunu söylediler şimdi bugün bir iş daha başımıza geldi oda bu işleri halletesin diye dedeme verdim arabayı oda cam filminden ceza yemiş 130 tl birde araca ihtar vermişler birde buna üzülüyorum birde istasyonun bize araç tahsis etmesi gerekmez mi
atahan yaşadıkların üzücü ama yapacak bir şey yok
yinede kendini şanslı gör
yakıt konusuna gelince karışımın %80 civarında olması aracın motoruna büyük ölçüde zarar vermiştir
enjektörlerden tutta pompa diyaframına piston tepelerine kadar bir çok parçan değişecek
arkadaşlar bu gibi sorunu yaşamamak için aksesuarcılarda DEPOLARA YAPIŞTIRILAN STICKERLARDAN ALIN KULLANIN
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
çok çok geçmiş olsun .. en çok korktuğum şey bu, yakıt alırken pompacının her saniyesini gözlemliyorum, onun bir anlık dalgınlığı nelere yol açıyor ortada ..
Chegamos p´ra sentir a força
Seremos suor na tua camiseta
BEŞİKTAŞ tamos prontos para morrer
Por Você ...
megane da aynı olay başıma gelmişti... mazot ışığı yanarken 50 liralık yakıt aldık oda benzinmiş ve biz bunu 200 km sonra yakıt ışığı tekrar yanınca farkettik.. aracın çalışmasında sıkıntılar oluyordu ama hiç düşünmedik öyle birşey taki en son ben kullanırken araç çalışmayınca servis çağırdım öyle anlaşıldı... usta arabada benzin var deyince şimşekler çaktı bizde..o zaman servis motora kadar tüm yakıt sisteminin ve motor un da değişeceğini söylemişti ama sonra temizlik işiyle hallettiler di sanırım... yaklaşık 1500 lira tutmuştu... istasyon karşılamıştı tabii... araç hala sağlam çalışıyo düzgün... benim şaşırdığım olay tamamen benzinle o aracın nasıl 200 km yol yaptığı
performansıda artmıştıı
kamyonlara da iyi gitsin diye bir miktar benzin atıyorlar dizelin içineBundan kaynaklanmıştır bence...
@ato geçmiş olsun hocam çok üzücü bir durum en kısa zamanda hallolur inşallah. en azından bu kadar şeyin üstüne sana maddi bir bela vermemişler akaryakıt istasyonunun tüm suçu kabullenmesi güzel. tekrardan geçmiş olsun...
Bizim de başımıza geldi. Arkadaş şirket arabasına yakıt almış. 25-30 km sonra araba teklemeye başlayıp durunca, çalıştırmak için bayağı uğraşmışlar. Çalışmayınca servisi aramışlar. Yanlış yakıt konulmuş olabileceğinden aracı çalıştırmaya uğraşmamalarını söylemişler. Çekici gönderdiler. Gittiğimde depoyu açtırıp bakayım dedim; hakikatten dizel arabaya benzini doldurmuşlar. Buram buram benzin kokuyor. Çekici geldi arabayı götürdü. Arkadaş da yakıt fişini buldu. 2-3 aylık arabada 7 bin lira masraf çıktı. Hepsini benzin istasyonu karşıladı.
Benzinli arabaya mazot koysanız pek birşey olmaz. Temizletip binersiniz. Ama dizel arabaya benzin koyunca hem tehlikeli hem de masraflı olabilir.
Benzin istasyonları böyle durumlarda masrafları karşılıyor. Servis ücretini endişe etmeye gerek yok ama vakit kaybı ve üzüntüsü cabası...
adamlardan şikayetçi olmadık pompacıyı işten çıkaracaklarmış eğer istersek bizde istemedik tek maddi sıkıntım 130 tllik ceza makbuzu oldu ben normalde kızılaya gündüz girmeyeye çalışırım dedem tam içinden geçmiş atatürk bulvarında ceza yemiş
pompacı ile ilgili duygu sömürülerinin çoğu yalan hakkınızı sonuna kadar arayın.
[QUOTE=bravo_sercan;399905]For ex.
Sercan depo kapagındakı ''TURBO DIESEL İNSİDE'' yazısı intelin işlemcisı gıbı olmus sen bu yazıyada guvenme pompacı okuyacakta, ıdrak edecekte ,ıng-tr tercumede oyy babam oyyy kolay gele sana
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Benzinlikçilerden üstünde DİZEL yazan etiket isteyin arkadaşlar. Bu etiketler Opetlerde var. ben aracı aldığım ilk günü mazot almaya gittiğimde pompacı kapağın içine hemen yapıştırdı. Yarın bi fotosunu çekeyim kapakta nasıl duruyor diye.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri