Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Dizele benzin koydular

melih İLSAN
    cfm56 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 CFM 56
    Edilen teşekkür: 0

Hocam öncelikle geçmiş olsun. aynı olay geçen sene benim başıma geldi. arabam 300 km de iken opetten yakıt aldım. o aralar ne kadar yakıyor diye denemeler yaptığım için 20 tl lik yakıt aldım. arkadaşta sağolsun benzin koymuş. benin depomda birmiktar mazot vardı üzerine benzin konulunca bir karışım oldu. ben aracı aldım giderken ara ara dökezlemeler yaptı. bende pis mazotmu koydular diye düşünmeye başladım ve istanbuldan adapazarına kadar gittim. arada bir daha mazot aldım. fakat yol boyunca kafamı kurcaladı bu durum. yakıt aldığım zaman fişi atmamıştım ve bir bakayım dedim ve kurşunsuz yazısını görünce yıklıdım. hemen servisi aradım ve durumu anlattım. arabayı sakın daha kımıldatma dedi.(öncelikle arabayı çalıştırmaya uğraşma) çekici ile gelip aldılar arabayı. sonra opeti aradım onlar kendi sigortaları olduğunu ve bunu karşılıyacaklarını söylediler. gözünü korkutmayayım ama yaklaşık 5000 tl fiyat tuttu. bütün pompalar ve enjektörler değişti, depo temizlendi.bence dua et pistonlara hasar vermesin. sonuç olarak burada hasarı belirlemek için önemli olan senin benzin aldığında deponda ne kadar mazot vardı ve sen üstüne ne kadar benzin aldın.
    tekrar geçmiş olsun.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

enjektörler açısından çok kötü şimdi yapmasa bile ilerde süpriz yapabilir ben olsam o istasyonun canını okurum depo temizlemeyle olmaz bu iş

gökhan batman
    istemiyaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 14

çok üzücü bir durum. gelişmelerden bizi haberdar et hocam. geçmiş olsun.

ismail DEMİRCİ
    Bravo07 style07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 ACY 50
    Edilen teşekkür: 188

Fİşte akaryaktın cinsi yazar zaten ama arkdaşta kredi kartının slibi var fiş yok anladığım kadarıyla

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

çok geçmiş olsun

aklınızda olsun eğer farklı yakıt alırsanız...sakın çalıştırmayın çekici ile servise gidin...depoyu boşaltınca bir şey olmaz...

ama çalıştırınca durum kötü...

ebette değişecek parçalar olacak...ama sonunda herşey düzelecek...

murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

temennimiz en az hasar ama tahminim %80 benzin karışımıyla 35 kmden sonra,piston ve silindirlerde hasar gördü,motorda revizyon olabilir....

Atahan Kuşbaşoğlu
    ato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 123

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim aracı servise çektirtik tutanak tutuldu bütün masraflar istasyon şirketi tarafından karşılanacaktır diye araçte enaz 6000tllik masraf olduğunu söylediler şimdi bugün bir iş daha başımıza geldi oda bu işleri halletesin diye dedeme verdim arabayı oda cam filminden ceza yemiş 130 tl birde araca ihtar vermişler birde buna üzülüyorum birde istasyonun bize araç tahsis etmesi gerekmez mi

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

atahan yaşadıkların üzücü ama yapacak bir şey yok
    yinede kendini şanslı gör
    yakıt konusuna gelince karışımın %80 civarında olması aracın motoruna büyük ölçüde zarar vermiştir
    enjektörlerden tutta pompa diyaframına piston tepelerine kadar bir çok parçan değişecek
    arkadaşlar bu gibi sorunu yaşamamak için aksesuarcılarda DEPOLARA YAPIŞTIRILAN STICKERLARDAN ALIN KULLANIN

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

recep coşkun
    nurtepeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 16

Alıntı ato Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün g.zekalı pompacı araca mazot yerine benzin koymuş annemde bunu eve gelince farketti indik araç çalışmıyor şirketi aradık şirket yarın gelip temizleyelim dediler ama araç gitt gibi rahmetli oldu sizce temizlenince geçer mi yoksa mazot pompası vs değişmek mi gerekir 35 km falan gitmiş elimizde birtek keredi kartı ekstresi var bunu kanıt olarak kullanabilir miyiz

eğer tanınmış bir istasyonsa bunların anasını ağlatırsın.basın la teshdit et. firmanın genel müdürlüğünü ara. sonuç mutlak alırsın.araca el sürme.

@ kutu, KAPALI
    kartal gol gol gol kralcarsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 28

çok çok geçmiş olsun .. en çok korktuğum şey bu, yakıt alırken pompacının her saniyesini gözlemliyorum, onun bir anlık dalgınlığı nelere yol açıyor ortada ..
    Chegamos p´ra sentir a força
    Seremos suor na tua camiseta
    BEŞİKTAŞ tamos prontos para morrer
    Por Você ...

Oğuzhan OĞUZ
    oguz87han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

megane da aynı olay başıma gelmişti... mazot ışığı yanarken 50 liralık yakıt aldık oda benzinmiş ve biz bunu 200 km sonra yakıt ışığı tekrar yanınca farkettik.. aracın çalışmasında sıkıntılar oluyordu ama hiç düşünmedik öyle birşey taki en son ben kullanırken araç çalışmayınca servis çağırdım öyle anlaşıldı... usta arabada benzin var deyince şimşekler çaktı bizde.. o zaman servis motora kadar tüm yakıt sisteminin ve motor un da değişeceğini söylemişti ama sonra temizlik işiyle hallettiler di sanırım... yaklaşık 1500 lira tutmuştu... istasyon karşılamıştı tabii... araç hala sağlam çalışıyo düzgün... benim şaşırdığım olay tamamen benzinle o aracın nasıl 200 km yol yaptığı performansıda artmıştıı

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

kamyonlara da iyi gitsin diye bir miktar benzin atıyorlar dizelin içine Bundan kaynaklanmıştır bence...

@ato geçmiş olsun hocam çok üzücü bir durum en kısa zamanda hallolur inşallah. en azından bu kadar şeyin üstüne sana maddi bir bela vermemişler akaryakıt istasyonunun tüm suçu kabullenmesi güzel. tekrardan geçmiş olsun...

Sercan Türköz
    bravo_sercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 549

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıt konusuna gelince karışımın %80 civarında olması aracın motoruna büyük ölçüde zarar vermiştir
    enjektörlerden tutta pompa diyaframına piston tepelerine kadar bir çok parçan değişecek
    arkadaşlar bu gibi sorunu yaşamamak için aksesuarcılarda DEPOLARA YAPIŞTIRILAN STICKERLARDAN ALIN KULLANIN
    For ex.

Geçmiş olsun Atahan, parçalar degiştikten sonra umarım aksi bi durum çıkmaz.

Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ali veli
    alicanveliy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 54

Bizim de başımıza geldi. Arkadaş şirket arabasına yakıt almış. 25-30 km sonra araba teklemeye başlayıp durunca, çalıştırmak için bayağı uğraşmışlar. Çalışmayınca servisi aramışlar. Yanlış yakıt konulmuş olabileceğinden aracı çalıştırmaya uğraşmamalarını söylemişler. Çekici gönderdiler. Gittiğimde depoyu açtırıp bakayım dedim; hakikatten dizel arabaya benzini doldurmuşlar. Buram buram benzin kokuyor. Çekici geldi arabayı götürdü. Arkadaş da yakıt fişini buldu. 2-3 aylık arabada 7 bin lira masraf çıktı. Hepsini benzin istasyonu karşıladı.

Benzinli arabaya mazot koysanız pek birşey olmaz. Temizletip binersiniz. Ama dizel arabaya benzin koyunca hem tehlikeli hem de masraflı olabilir.

Benzin istasyonları böyle durumlarda masrafları karşılıyor. Servis ücretini endişe etmeye gerek yok ama vakit kaybı ve üzüntüsü cabası...

Atahan Kuşbaşoğlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alıcam birtane araçta hasar büyük dediler ama pekbilgim yok enaz 6000tl dediler araçta mazot ışığı yandıktan sonra 100tllik benzin alınca araçta kesin büyük bir sorun vardır tek isteğimiz çabuk çıkması ama biraz kalıcak sanırım daha adamlar sorunu tespit edememiş

Atahan Kuşbaşoğlu
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi

adamlardan şikayetçi olmadık pompacıyı işten çıkaracaklarmış eğer istersek bizde istemedik tek maddi sıkıntım 130 tllik ceza makbuzu oldu ben normalde kızılaya gündüz girmeyeye çalışırım dedem tam içinden geçmiş atatürk bulvarında ceza yemiş

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

pompacı ile ilgili duygu sömürülerinin çoğu yalan hakkınızı sonuna kadar arayın.

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

[QUOTE=bravo_sercan;399905]For ex.

Sercan depo kapagındakı ''TURBO DIESEL İNSİDE'' yazısı intelin işlemcisı gıbı olmus sen bu yazıyada guvenme pompacı okuyacakta, ıdrak edecekte ,ıng-tr tercumede oyy babam oyyy kolay gele sana
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Benzinlikçilerden üstünde DİZEL yazan etiket isteyin arkadaşlar. Bu etiketler Opetlerde var. ben aracı aldığım ilk günü mazot almaya gittiğimde pompacı kapağın içine hemen yapıştırdı. Yarın bi fotosunu çekeyim kapakta nasıl duruyor diye.

Sercan Türköz
    bravo_sercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Kirmizi
    Edilen teşekkür: 549

[QUOTE=ZAK1980;400032]
    Alıntı bravo_sercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    For ex.

Sercan depo kapagındakı ''TURBO DIESEL İNSİDE'' yazısı intelin işlemcisı gıbı olmus sen bu yazıyada guvenme pompacı okuyacakta, ıdrak edecekte ,ıng-tr tercumede oyy babam oyyy kolay gele sana

Zaten espiriside o =)
    Ki depo kapagını açınca diesel diye yazıyor.
    Şuana kadar pompacılar hep soruyor zaten benzinmi mazotmu diye.

Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon