39 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 1.3 dizel punto evo hangi devir aralığında kullanılmalı ve yakıt tüketimi ?

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #24
    Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Alıntı ysnoksuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

    Evo Multijet Dynamic 1.3 16V 75 Bg. aracımı 2 hafta önce aldım. Daha önce de dizel araç kullandım clio, kango, focus yakıt tüketimlerinde çok memnundum. Sizin de bildiğiniz üzere fiat'ın yakıt konusunda ki tasarrufu herkesin dilinde.
    Bu vesileyle Punto aldım. Henüz çok km yapmadım ama yakıt tüketimi çok fazla geldi bana, acaba yeni diye mi bilmiyorum. İlk depoyu fullediğimde 650 km menzil gösteriyordu. Şuan 260 km'de yarım depoya indi. Ortalama tüketim 9.2 gösteriyor.
    Günlük yaptığım yol 20 km ve sürekli trafiğin içindeyim. Sizce bu durum normal mi_? Yada yakıt tasarrufu için ne önerirsiniz.

    Teşekkürler..
    öncelikle kendinisi burada Tanışma - Grande Punto | Punto Evo | Bravo tanıtırsanız seviniriz.

    bende aracımı kasım sonunda teslim aldım, şu anda 3800 km'ye yaklaştım havaların eksi dereceleri görmesiyle yakıt tüketimim 5.3 ile 5.4 arasında geziniyor. uzun beklemelerde start/stop'u kullanıyorum, vitesi genelde 2500 devir aralığında yükseltirim. ayrıca trafikten kaçmaya çalışıyorum, daha uzunda olsa boş yollardan gitmeye çalışıyorum.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


Benzer Konular

  1. Acil yardım 1600-1700 devir aralığında motorun sesinin değişmesi
    mehser tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 25/02/2012, 01:48
  2. Evo devir ve yakıt tüketimi
    synx tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 19/05/2011, 09:02
  3. Punto Evo hangi devir aralığında kullanılmalı?
    Fearless tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 23/09/2010, 17:20
  4. Dizel araçlar nasıl kullanılmalı
    swath tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 16/07/2010, 16:19
  5. Hız - Devir - Anlık Yakıt Tüketimi ???
    avi tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 18
    Son Mesaj: 20/01/2010, 17:56

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com