Arkadaşlar, uzun zamandır garip bir durum yaşıyorum. Şöyle anlatayım;
Arabayı çalıştırıyorum, ve hareket ediyorum. Gideceğim yere vardığımda aracımı park edip kontağı kapatıyorum ve araçtan iniyorum. Tam aracın kapısını kapatmak için kapıya dokunduğumda elektrik çarpıyor. Tekrar dokunduğumda ise bir daha olmuyor. Bu durum o kadar sık oluyor ki artık araçtan inip kapıyı kapatırken parmağımı kapıya dokundurup çekiyorum ondan sonra kapıyı kapatıyorum. Parmağımı dokunduğumda hafif bir çarpma hissediyorum ve sonra geçiyor.
Acaba bende mi problem var diye düşüyorum. Ama aynı şeyi eşim de yaşıyor. Örneğin aracı evin önünde durduruyorum. Önce eşim iniyor çocuğu arkadan almak için, kız daha ön kapıyı (yolcu tarafı) kapatmak için kapıya dokununca birden hızlıca kolunu çekiyor elektrik çarptı diye. İşin aksi aynı şeyi 6 yaşındaki oğlumda yaşadı. Yalnız bir defaya mahsus oluyor aracı durdurup ilk inen çarpılıyor genelde. Sanki bir şaşe var da ilk dokunan şaseyi bozuyor mu nedir anlamadım.
Eşim artık kordudan kapıyı kapatırken diziyle filan kapatmaya başladı kapıyı. Böyle birşey yaşan var mı? Elektriksel bir arıza olsa arıza lambası yanmaz mı?
Aklıma şöyle bir şey geldi. Bu durum araç hareket edip durduktan sonra oluyor. Kapıların otmatik kilitlenmesi sağlayan sistemde bir problem olabilir mi?
Bu akşam yine çapıldım. Gece karanlığı olunca elimi kapıya dokunduğumda kapatmak için kıvılcım bile gördüm. Elim acıdı çarpma hissiyle birlikte. Sonra arabanın her tarafına elimi sürüyorum yine birşey olmuyor.
Araç 2009 model. 14500 km.de. Araçta soradan takılan ses sistemi yok. Farlar orjinal.
Yer imleri