Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
47 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Kontağın takık kalması

Mustafa Atam
    atom43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    43DD903
    Edilen teşekkür: 107

yok abi ya ama dalgaya alınmış konu ona bozuldum da neyse önemli olan acıklamasıydı onu ogrendim neden yaptıgını demekki nazik olmak gerekiyormuş kontağa
    IPunto

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı atom43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba abilerim arkadaslarım ben bu fiatlar hakkında karşılaştıgım bir durumdan bahsetmek istiyorum şuana kadar fiatın hemen hemen tüm modellerine bindim sürdüm ve hepsinde farkettigim birşey vardı neden bu arabaların kontakları bazen takıklık yapıyor cevrilmiyor donmuyor mesela uzun sure ustunde kaldıgında kontak acılıyor ama marş vermek icin döndürmüyor tekrar sola cevirip saga ceviriyorum ve ben bunu marea palio doblo punto bravo brava hepsinde aynı problemi yaşadım sebebi nedir sizde farkettinizmi bunu yani marşı vercem diye zorlasam belkide anahtarı kıracagım o derecede dönmüyor
    Mustafa gp ıcın sunu dıyebılrım kontagı cıkarttıktan veya kapattıktan sonra dıreksıyona mudahale olursa saga sola cevırmeye calısırsan bu olay aktıf hale gelıyor bır nevı dıreksıyon kilidi zaman zaman bendede oluyor kontagı cevırmeye calısıyorum oynama yok tak cıkar kontagı taktıgımda cevırmeye calısıtım aynı anda dıreksıyonuda cevırınce normale donuyor olmaması ıcın dıreksıyona dokunma dırekt ın aractan :=)
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

3. Bu mesajı için 2 kişi ZAK1980'ye teşekkür etti:

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

o bir güvenlik önlemidir çoluk çocuk için.Eski bir yöntem ama etkili.Fiat vazgeçmedi bu sistemden.
    Deneyin kontağı test konumuna alıp ısıkların snmesini bekleyin ve marş yapın takılmadan çalışır.
    Test konumuna alıp hafif öne itin bırakın.Marşa basmayacaktır.
    Gezgin Gp.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

arkadaşlar bahsettiğiniz direksiyon kiliti. öyle zannediyorum ki konu başlığını açan arkadaş da direksiyon kilidinden bahsetmiyor. anahtar hiç dönmüyor diyor. direksiyonu sağa sola oynatarak anahtarı yine çeviremiyorum diyor. bende de takılma oluyor bazen anahtarda. ben bu tip bir takılma ile karşılaşınca direksiyonun yükseklik ve derinlik ayarını değiştiriyorum. biraz oynatınca anahtar dönüyor. neden oldugunu bilmiyorum ama bazen bu sorun oluyor ve bu şekilde düzeliyor. bazen de direksiyon kilidi aktif hale geçmiyor kontak anahtarını cıkartmama rağmen. direksiyon kilidi aktif olmadığı durumlarda da yine aynı şekilde derinlik ayarını bir miktar değiştirince direksiyon kilitleniyor.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Şenol Vural
    siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dünden beri takip ediyorum bakalım bilen çıkacakmı diye ....

arkadaşlar bu bir sorun değil bir özellik
    kontaklarınızda bir elektrik devresi anahtarınız 1 veya 2 .devrede belli bir süre açık kaldıktan sonra anahtarın marş durumuna geçmesine izin vermiyor
    tekrar anahrtarı kapalı açık konumuna getirdikten sonra marş basıyor
    bunun nedeni ve faydası ise acemi sürücüler veya dalgın sürücüler için marş motorunu korumak için yapılması bazı kişiler aracın çalıştığını unutup marşa basmaya çalışmasın diye uygulanmış bir özellik
    süresi ise yanlış hatırlamıyorsam 30 saniye olmalı
    ozaman ben doğru cvplamışım

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

eh sayılır işte
    yinde tebrikler doğru tahmin

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Car Detailer
    kxlylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 97

valla arkadaşlar dün akşam özellikle dikkat ettim bu güvenlik olayına ama bence kontak bozuk gibi, yani en azından bendeki öyle. anahtarı takıyorum bekleme yapmadan normal hızında çeviriyorum kontağı açana kadar ama takılıp kalıyor 1. veya 2. kademede. üstüne bastırıp çeviriyorum o zaman zor bela dönüyor. hani güvenlik önlemi olsa zorladığımda da dönmemeli öyle değil mi?

Mustafa Atam
    atom43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kütahya
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    43DD903
    Edilen teşekkür: 107

Alıntı kxlylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla arkadaşlar dün akşam özellikle dikkat ettim bu güvenlik olayına ama bence kontak bozuk gibi, yani en azından bendeki öyle. anahtarı takıyorum bekleme yapmadan normal hızında çeviriyorum kontağı açana kadar ama takılıp kalıyor 1. veya 2. kademede. üstüne bastırıp çeviriyorum o zaman zor bela dönüyor. hani güvenlik önlemi olsa zorladığımda da dönmemeli öyle değil mi?
    yok bu bir problem olsa fiat bunu tüm arabalarında uygulamaz yani ben bunu sadece puntoda görmedim hemen hemen tüm fiatlarda aynı şey var yani
    IPunto

Car Detailer
    kxlylmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 97

daha önce yalova-istanbul git gel yaptım doblo ile (2007-08) model civarı o sırada hiç böyle birşey dikkatimi çekmemişti. kontağı sağlıklı çalışan bir arkadaştan video rica edicem en sonunda

mert yılmaz
    mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 170

Alıntı kxlylmz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamiyle katılıyorum size bekleme yapmadan çeviriyorum bende ama yok damarı tuttumu dönmüyor kontak ama canı istedimi dönüveriyor...

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serkan İşler
    gNeLL srkn15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 69

iki yerde takılıyor bu.

çok nadir oluyor ama bendede oldu.

birincide anahtar ilk konuma gelmiyor. onda direksiyonu hafif oynatmak yetiyor.

ikincide ise marş basmıyor onda uğraşıyorum işte.

bi kere acil çıkmam gerekirken rastladı kızdırdı beni kerata...

Volkan Caglar
    patkuma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

bilgilendirme için teşekkürler herkese..

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı patkuma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgilendirme için teşekkürler herkese..

tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

vedat çevik
    vtec368 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 42

benim arabanında kontak takılıyordu bazen servis bir yağ sıktı içine düzeldi şimdi hiç takılmadan dönüveriyor

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

benim takılma da bu şekilde güvenlikle ilgili bir durum değil bazen ilk taktığımda hiç çevrilmiyor. Ben de baştan beri Wd40 bulsam da sıksam diyorum haftaya hallederim

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim takılma da bu şekilde güvenlikle ilgili bir durum değil bazen ilk taktığımda hiç çevrilmiyor. Ben de baştan beri Wd40 bulsam da sıksam diyorum haftaya hallederim
    WD 40 sıktım bendeki sorun düzeldi. Yani artık takılma olmuyor Oradaki sert geçişi de %90 düzeltti diyebilirim.

Sonra kız arkadaşımın daire girişinde olan özel emniyet kilidinde kullandım kilitleme aşamasında 2sinden birinde takılıyordu 10 snde yeni kilit gibi yaptı

Kendi evimde ses çıkartan kapı kolu vardı söktüm. Kilit rulmanına ve kapı kolu mekanizmasına sıktım burayı da düzeltti

yaşasın WD 40

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

birisi bilek mi dedi?
    herzaman hazırım denemeye

Ayrıca Çoşkun abi gerçekten sen olmasan napardık acaba herşeye son noktayı koyuyorsun çok sağol tekrardan

emin tahir
    emin tahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 26

Araçlarda emniyet sistemi var ama arkadaşın bahsettiği konu kesinlikle bu emniyet olayı değil,ben de bugün bi nedenle birmot'a aracı bıraktım oraya da söyledim bunu bakacak heralde arkadaşlar.
    bunun beklemeyle filan alakası yok bazen takıyosun anahtarı 1'inci konuma bile alamıyorsun takılıyor direksiyonu oynatmak filan fayda etmiyor ya da olmadı marşa basarken sıkıntı oluyor(benim aracım için) hatta bi ara çok zorladım plastik olan kumanda bölümü baya bi zorlandı az kalsın kırıyorum.birde özellikle acelen varsa meret kesinlikle dönmüyor

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı emin tahir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araçlarda emniyet sistemi var ama arkadaşın bahsettiği konu kesinlikle bu emniyet olayı değil,ben de bugün bi nedenle birmot'a aracı bıraktım oraya da söyledim bunu bakacak heralde arkadaşlar.
    bunun beklemeyle filan alakası yok bazen takıyosun anahtarı 1'inci konuma bile alamıyorsun takılıyor direksiyonu oynatmak filan fayda etmiyor ya da olmadı marşa basarken sıkıntı oluyor(benim aracım için) hatta bi ara çok zorladım plastik olan kumanda bölümü baya bi zorlandı az kalsın kırıyorum.birde özellikle acelen varsa meret kesinlikle dönmüyor
    aynen yukarda yazdığım gibi WD40 ile düzeldi

emin tahir
    emin tahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen yukarda yazdığım gibi WD40 ile düzeldi
    bahsettiğin ürün bu mu;
    Hepsiburada.com : Wd 40 Çok Amaçlı Pas Sökücü | Yapı Market / Hırdavat

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon