hiç dikkat etmedim çünkü benimki zaten saat değişiminden beri 1 saat geriden geliyo![]()
Arkadaşlar,
Ağustos 2006 yılında aracımı alırken saat ayarı yapıldı...Dün saatimin 10 dakika geride olduğunu farkettim..Niçin geri kaldığını merak ettim...Benim haylaz çocukların değiştiremeyeceğini düşündüm (Ayar için menüye girmek gerekiyor)..
Sonra aklıma marşa basınca müzik sisteminin bir süreligine (1-2 saniye) devre dışı kaldığı aklıma geldi...Aynı durumun zaman saati için olabileceğini düşündüm her marşa basışta 1 saniye duraklama olsa 60 kez marşta 1 dakika eder.Bu mantıkla 10 dakika geri kalması mantıklı geldi...
Benim sorum şunlar:
1-Aynı olay sizde var mı?
2-Söylediklerim doğru olabilir mi?
3-Yoksa ben erken bunamaya girip komplo teorileri mi üretmeye başladım?![]()
hiç dikkat etmedim çünkü benimki zaten saat değişiminden beri 1 saat geriden geliyo![]()
..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..
Ahmet öyle olacağını pek sanmıyorum.Araç çalışırken bizim açmış olduğumuz müzik sistemi kapatılıyor.Ancak saat, araç çalışsın ya da çalışmasın hep devrede.Tabi en iyisini servis bilir, geçmiş olsun...
Bir düzensizlik bende de var ama ilgilenmedim hiç!
pili bitmiştirben böle bişeye hiç dikkat etmedim... ama geçmiş olsun çok kafana takılıyosa bi servise git istersen
2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...
banada sanki geri kalıyo gibi geliyo ama sorun nerde fikrim yok...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
banada oluyo gibi uzun periyotta birazdan inip bakaacam..
araç servise girdiğinde çoğunlukla aracın aküsü kutup başlarından ayrılır bundan dolayı saatin geri kalmış olabilir.
ilgiç.aynı sekilde bende de saatte bir geç kalmışlık vardı,ama hiç ilgilenmedim.
benim de oldu bi kaç kere 5dk geri kalıyo o zaman farkediyom. hatta şuan öyle 5dk geri neden oluyo bilmiyom hiç.
Bu durum, elektroniğinde 5-10 sentlik kuartz kristali kullanılan tüm dijital saatlerde olur. Aynen cep telefonunun saatlerinin geri kalması, 5 ytl.ye satılan ucuz kol saatlerinin geri kalması gibi. Dönüp dolaşıp aynı yere çıkar. Kuartz kristalinin hassasiyetsizliği.
Aynı sorun bende de var, habire geri kalıyor... Cem'in bahsettiği gibi ucuzcu yaklaşımdan kaynaklanıyor sanırım!
Ben de habire ileri alarak sorunu -kendimce- çözüyorum![]()
Kesinlikle geri kalıyor..
haftada bir dak ileri almak![]()
Konu koraykey tarafından (14/09/2008 Saat 20:34 ) değiştirilmiştir.
Geçen hafta city motoru için enrikoya bıraktığımda beyinden yada ekrandan olabileceğini takip edip tekrar gelmemi söylediler bakalım bayramdan sonra götürücem teşekkürler.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bu sorun sanırım bende de var. Ama haftada 1 dk falan değil. Eğer kolumdaki saat doğruysa, 3 ayda 2-3 dk falan geri kalıyor benimki. Bu sorunun kesinlikle bir çözümü olduğunu sanmıyorum. Başka bir sıkıntınız yoksa, sırf saat için kurcalatmayın beyni veya yol bilgisayarı bölümünü.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri