yok abi ya ama dalgaya alınmış konu ona bozuldum da neyse önemli olan acıklamasıydı onu ogrendim neden yaptıgını demekki nazik olmak gerekiyormuş kontağa
Printable View
yok abi ya ama dalgaya alınmış konu ona bozuldum da neyse önemli olan acıklamasıydı onu ogrendim neden yaptıgını demekki nazik olmak gerekiyormuş kontağa
Mustafa gp ıcın sunu dıyebılrım kontagı cıkarttıktan veya kapattıktan sonra dıreksıyona mudahale olursa saga sola cevırmeye calısırsan bu olay aktıf hale gelıyor bır nevı dıreksıyon kilidi zaman zaman bendede oluyor kontagı cevırmeye calısıyorum oynama yok tak cıkar kontagı taktıgımda cevırmeye calısıtım aynı anda dıreksıyonuda cevırınce normale donuyor olmaması ıcın dıreksıyona dokunma dırekt ın aractan :=)
o bir güvenlik önlemidir çoluk çocuk için.Eski bir yöntem ama etkili.Fiat vazgeçmedi bu sistemden.
Deneyin kontağı test konumuna alıp ısıkların snmesini bekleyin ve marş yapın takılmadan çalışır.
Test konumuna alıp hafif öne itin bırakın.Marşa basmayacaktır.
arkadaşlar bahsettiğiniz direksiyon kiliti. öyle zannediyorum ki konu başlığını açan arkadaş da direksiyon kilidinden bahsetmiyor. anahtar hiç dönmüyor diyor. direksiyonu sağa sola oynatarak anahtarı yine çeviremiyorum diyor. bende de takılma oluyor bazen anahtarda. ben bu tip bir takılma ile karşılaşınca direksiyonun yükseklik ve derinlik ayarını değiştiriyorum. biraz oynatınca anahtar dönüyor. neden oldugunu bilmiyorum ama bazen bu sorun oluyor ve bu şekilde düzeliyor. bazen de direksiyon kilidi aktif hale geçmiyor kontak anahtarını cıkartmama rağmen. direksiyon kilidi aktif olmadığı durumlarda da yine aynı şekilde derinlik ayarını bir miktar değiştirince direksiyon kilitleniyor.
eh sayılır işte
yinde tebrikler doğru tahmin
valla arkadaşlar dün akşam özellikle dikkat ettim bu güvenlik olayına ama bence kontak bozuk gibi, yani en azından bendeki öyle. anahtarı takıyorum bekleme yapmadan normal hızında çeviriyorum kontağı açana kadar ama takılıp kalıyor 1. veya 2. kademede. üstüne bastırıp çeviriyorum o zaman zor bela dönüyor. hani güvenlik önlemi olsa zorladığımda da dönmemeli öyle değil mi?
daha önce yalova-istanbul git gel yaptım doblo ile (2007-08) model civarı o sırada hiç böyle birşey dikkatimi çekmemişti. kontağı sağlıklı çalışan bir arkadaştan video rica edicem en sonunda :)
iki yerde takılıyor bu.
çok nadir oluyor ama bendede oldu.
birincide anahtar ilk konuma gelmiyor. onda direksiyonu hafif oynatmak yetiyor.
ikincide ise marş basmıyor onda uğraşıyorum işte.
bi kere acil çıkmam gerekirken rastladı kızdırdı beni kerata...
bilgilendirme için teşekkürler herkese..
benim arabanında kontak takılıyordu bazen servis bir yağ sıktı içine düzeldi şimdi hiç takılmadan dönüveriyor
benim takılma da bu şekilde güvenlikle ilgili bir durum değil bazen ilk taktığımda hiç çevrilmiyor. Ben de baştan beri Wd40 bulsam da sıksam diyorum haftaya hallederim :)
WD 40 sıktım bendeki sorun düzeldi. Yani artık takılma olmuyor Oradaki sert geçişi de %90 düzeltti diyebilirim.
Sonra kız arkadaşımın daire girişinde olan özel emniyet kilidinde kullandım kilitleme aşamasında 2sinden birinde takılıyordu 10 snde yeni kilit gibi yaptı
Kendi evimde ses çıkartan kapı kolu vardı söktüm. Kilit rulmanına ve kapı kolu mekanizmasına sıktım burayı da düzeltti :)
yaşasın WD 40
birisi bilek mi dedi?
herzaman hazırım denemeye:)
Ayrıca Çoşkun abi gerçekten sen olmasan napardık acaba herşeye son noktayı koyuyorsun çok sağol tekrardan
Araçlarda emniyet sistemi var ama arkadaşın bahsettiği konu kesinlikle bu emniyet olayı değil,ben de bugün bi nedenle birmot'a aracı bıraktım oraya da söyledim bunu bakacak heralde arkadaşlar.
bunun beklemeyle filan alakası yok bazen takıyosun anahtarı 1'inci konuma bile alamıyorsun takılıyor direksiyonu oynatmak filan fayda etmiyor ya da olmadı marşa basarken sıkıntı oluyor(benim aracım için) hatta bi ara çok zorladım plastik olan kumanda bölümü baya bi zorlandı az kalsın kırıyorum.birde özellikle acelen varsa meret kesinlikle dönmüyor:)
bahsettiğin ürün bu mu;
Hepsiburada.com : Wd 40 Çok Amaçlı Pas Sökücü | Yapı Market / Hırdavat