arkadaşlar bir yerde yanlış yapıyorsunuz
grande puntoda endiksiyon bobini (ateşleme bobini ) yekpare olarak tek bir parçadır
üstte resimde ekledim
ateşleme bobininden 4 adet giriş çıkar ve buji kabloları sayesinde 4 adet buji ye bağlanır
endüksiyon bobini hava filtresi kutusunun altında motorun üstüne bağlı monte edilmiş şekildedir tek tek satılması gibi bir durum nasıl oluyor
oğuzhan arda nında dediği gibi senin aradığın parça tarifine göre buji kablosu herhalde
bununda takımı 40-50 tl den fazla değildir diye tahmin ediyorum
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Coşkun kardeşim haklısın belki yanlış telafuz ediyorum ama buji kabloları dediğin bujinin üzerinde kalan böyle silindir şeklinde yuvarlak kaleme benzer tahmini 6 cm boylarında bişey mi.. bujinin üstüne o takılıyor ve onun üstünede klibsli soket takılıyor kabloların geldiği
BY Turbo SPORT 150 HP
İnternet ten bir bakayım resim bulursam koyucam
BY Turbo SPORT 150 HP
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
senin dediğini anladım oğuzhan kardeş araçta tekleme yapıyor ise o kapakta çatlak vardır onu değiştirmen kafiyine pahalı olursa çıkmacılara bak uyguna alırsın. demek istediği yanlış bilmiyorsam distiribütor kapağı arkadaşlar buji kablolarının üzerine otruduğu kapak onda çatlama varsa anca açıp görebilirsin zaten arac tekleme yapar sarsıntılı çalışır bobini yemeden kapağı deiş bulabilirsen başıma geldi ondan biliyorum..
Konu burhankutlu tarafından (18/05/2010 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir.
iyide arkadaşlar
grande puntoda distiribütor yokki
kapağı olsun yapmayın
bu araç elektronik ateşleme sistemiyle çalışıyor
distiribütör kapağının içinde
tevzi makarası
meksefe
platin bulunur bunların hiç biri bizim motorlarımızda yok
dolayısıyla böyle bir kapakta yok
işi iyice çorba yapmayın
eski tip ateşleme sistemin de mevcut
Coskun abı arasıra senın acıklamalrından bu puntıslerın uretımınde bızzatbulunup ıtalyanlara su kabloyu suraya ,motoru buraya,olmadı degıstır bunun yerı burası degıl bırazdaha sag tarafta olacak,sunuda ıkı kablo arasından gecır dedıgını dusunmuyor degılım.
Hazır uretım asamsında bulunmusken su hava yastıklarının sensoru nererede oluyor merak etmısımdır hep
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
şimdi oldu beeee
kafamızı patlattık arkadaş sabahtan beri neredesin
ateşleme bobininden gelen kablonun buji ye giren ucun kütüğü bu
korkma fazla bir şey tutmaz sanırım
tamircilerde de bujiye giren uzun soketi arıyorum diye tarif et
onlarda bizim gibi komple motoru sökmesinler![]()
eski sistemde buna distiribitor kapağı deniyor yenisinin ismi ne peki abi onu yazsana madem bu kadar biliyorsun.. unutmaki senin dediğin ile benim dediğimde işlevi aynıdır isim farklı olabilir. bunlardan birisinde catlak varsa bu sarsıntı ve tekleme yapar aracı çekimden düşürür iyi bi ustaya danışırsan isim verir oğuz kardeş.
bunun adı nedir biri söylesin bana. Bu zamana kadar diğer arabalarımdada bunun adını hep bobin olarak duydum... hakketen çorba gibi oldu...
Oh beeeaaa çok şükürrr...amma kafa patlaktık hee
Kafa patlatan vakit ayıran herkeze teşekkür ediyorum Özellikle GP COŞKUN'A. Şükür yaaa..
Teşekkür ederim kardeşim
Konu GP COSKUN tarafından (18/05/2010 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir.
BY Turbo SPORT 150 HP
rica ederim bildiğimizi paylaştık yalnız ümit abi burda herkes az cok artı eksi bişeyler yazıyor biliyor veya bilmiyor 10 yaşında çocuk azarlar gibi yazmazsan sevinirim bura paylaşım sitesi ise bilen adam çorba bilmeyen adam cacık eder. bilmiyo olabilirim ama burda senin çıkışlarında hoş olmuyor sayın abicim. çok bilen çok yanılır madem biliyorsun buyur yaz abi meydan sende.
burhan hemen niye alınıyorsun kardeş
distiribütör kapağı dersen tabiki müdahale ederim
olmayan bir parçanın adını nasıl veririz sonra dalga geçerler bizimle
distirübütür kapağı dediğin şey distirübütörün üstüne iki adet çengelle bağlanan
genelde rengi kahverengi ve siyah olan üzerinde aracın silindir sayısına göre
buji kablosu girişi ve ortada endiksiyon bobini girişi bulunan bir parça
ve bu parça vede bunun işlevini yerine getiren bir parça bizim motorlarımızda mevcut değil ben bunu anlatmak istedim
beni yanlış anlamana üzüldüm açıkçası![]()
ben orda onu örnek verdim işlev aynı sorunda aynı demek istedim birinde isim distiribitordur birinde isim farklıdır siyah=kara isim ayrı işlev aynı.burda herkes biliyor veya bilmesede yazıyor biri kalkıp yanlış yazıldı die gülecekse abi hiç susmasın gülsün. nese yorum yapmıyorum haklısın abi bişe demiyorum. hayırlı geceler özür dilerim abi ok.
bak burhan sen bana bu şekilde tavır alırsan bende sana derimki
ben gülücük felan göndermedim gülmedim aşağılamadımda
işlevi aynı diyorsun hala bende diyorumki farklı şeylerden bahsediyoruz
bilmemek değil öğrenmemek ayıp bilmiyorsan öle kafadan sallamıycaksın
burada 37 mesajdır parçanın ne olduğunu bulmaya çalışıyoruz
senin gibi iki kişi daha çıkar alakasız parça yazarsa konuyu kimse bir yere vardıramaz konuyu açan üyede sorununa çare bulamaz
sen ne zaman grande puntonun kaputunu açıp starjet veya tjet veya fıre motorda distiribütör kapağı gördün
baskı balata olsa yıne ıyı yetkılı servıs fıyatı bu dur malesef senın aracın starjet oldugu ıcın her bır bujı ye bırer bobın koyulmus tur dısardakı fıyatını bılemem tabı
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri