Hocam aynı sorunu yaşadım, foruma konu da açtım, Atiker bayilerini hatrı sayılır ustaları gezdim. Enjeksiyon değişcek dediler 200 lira istediler, beyin değişcek dediler allem kallem ettiler, her ağızdan farklı ses çıktı. Aynı şekilde sana söyledikleri gibi bana da "Motor kendisi sarsıntılı çalışıyor, lpg ile ilgisi yok" dediler.
Neyse çözüme geleyim, önce Şaşmaz'da bir Fiat servise gittim. Araca bir yazılım attılar ve LPG'yi kapatıp 200Km benzinle kullanmamı söylediler. Yaklaşık 300 Km benzinde kullandıktan sonra Quattro Garage isimli dükkana gittim. (Umarım reklam olmaz.Amacım yardımcı olabilmek) Orda bir abi var, ismini unuttum ama birçok forumda oldukça övülen bir usta. Gazi Makine mezunu. Sırf düzgün birisidir, ilgilidir diye gittim ben. Gerçekten de öyle, aldı bilgisayarını geçti direksiyona, birkaç kilometre boyunca bir yandan aracı sürdü bir yandan ayar yaptı. Ayar işlemi bittikten sonra "Enjektörler yanlış bağlanmış" diyerek iki soket girişini değiştirdi. LPG'lerde 1-3, 2-4 bağlanması gerekiyormuş fakat 1-2-3-4 şeklinde bağlanmış. Daha sona başka bir tanıdık ustaya titreme problemini sordum, "kulakçıklar falan sağlam, bir sorun yok boşuna elletme" dedi. Çıt çıt gelen ses de enjektörden kaynaklı, tüm LPG'lerden gelirmiş bu ses.
Sonuç olarak günde en az 5 kez stop eden aracım henüz 1 kez bile stop etmedi. 1500 devir altına düşünce titreme problemim vardı o da düzeldi. Bence bahsettiğim dükkana bir gidin konuşun hocam. Çoğu usta araç durağan haldeyken ayar yapıyor, tabi evdeki hesap çarşıya uymadığı için motor yürür hale geçince sorunlar başlıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yer imleri