üzerinden 2 yıl geçmiş olsa da maalesef bu konuyu hortlatmak zorundayım, zira aynı soruna aylardır bir çözüm bulamadım.
Aracım ilk kez sıcak sayılabilecek havalarda ayda 1 kere falan stop ediyordu. (aynı şekilde hızlı giderken 4-5. viteste vites değiştirmek için debriyaja biraz uzun süreli bastığımda. Yazın da bu olay bu şekilde devam etti.
Bu arada aracımda 2 yıl/40000km dir atiker lpg takılı.
Aracı motoru benzinde rolentide düzgün çalışmıyor, hafif titrek çalışıyordu.(kaputu açınca belli olacak şekilde) lpgde ise bu sorun iyice artıyor, rolentide hissedilir şekilde titreme yapıyor, tekrar benzine alırsam tabi ki yeniden düzeliyordu. Benzinde de düzgün çalışmadığından öncelikle motordan şüphelendik, yaz sonunda yetkili servisinde subap ayarı yapıldı, 8-9 aydır defalarca kelebek vanası temizlendi.. Tabi bu arada lpg ayarı da defalarca yapıldı.
Subap ayarı da yapılmasına rağmen son 2-3 aydır artık her kullandığımda rolentide titriyor ve özellikle dediğim gibi 4-5. vitesler arası kesinlikle stop ediyor. Motor iyice ısındıktan sonra bazen 3-4bin devirlerde debriyaja bastığımda stop etmeyebiliyor ama bazen..
1 ay önce tekrar lpg ustasının yolunu tuttum, bana titremenin lpgden kaynaklanmadığını, normal benzinde de motorun düzensiz çaıştığını, subap ayarının yapılması gerektiğini söyledi. Ama dedim yeni yapıldı , ama dedi motor düzgün çalışmıyo bunun sebebi motordan... Sen subap ayarını yaptır, ben bu sorunu çözecem dedi.
Sanayide bi ustaya götürdüm, bunlarda subap ayarı olmaz dedi ve yine vanayı temizledi(maşalah vanam tertemiz habire kelebek vana temizletiyorum
)
Ankarada (bi çok yerde en iyi atiker bayisi olarak geçen) atiker bayisine götürdüm. Usta enjektörlerden kaynaklanabilir dedi, değiştiririz 200 kağat dedi, 1 hafta dene düzelmezse tekrar bakarız dedi... Boludaki ustam enjektörün üstünde hiç durmadı..
Aradan 2 yıl geçmiş, siz bu soruna bi çare bulabildiniz mi? Beni düşündüren benzinde de motorun tam sorunsuz olması gerektiği gibi çalışmıyor olması( kesinlikle benzinde stop etmiyor ama kaput açıldığında hissediliyor). Gidip direk enjektörleri değiştirme ne kadar mantıklı bilemiorum.. Daha uzun süre binmek istiyodum şu arabaya ama bu sorun yüzünden soğudum gerçekten..
Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..
Yer imleri