Mert, üst devirde giderken (3. viteste) debriyaja da basıyor muydun ya da 3. vitese geçerken gaza sonuna kadar basıp yarım debriyaj gitmiş miydin?Bunlar balata aşınmasına neden olabilir, gaza bastığında devir arttığı halde araç eskisi gibi hızlanmıyorsa balata kaçırıyor demektir.Ancak normal şartlarda limitörde vites değiştirilirken balata böyle etkilenmez ya da koku yapmaz.6500 lerde sabit devirle de gitmemek gerekiyor tabi
Bir de silindir kapağında ufak bir yanma ya da sızdırma belki olabilir,
Genel anlamda performans düşüklüğüne (motorun) neden ya yakıt sistemidir ya da ateşleme sistemi,
Mert, buradan birşey söylemek zor sonuçta, sen kısa süre içinde yetkili servise danış,
Geçmiş olsun...
abi 6500-7000 civarında 3 saniye fln gitmişimdir en fazla sonra 4 e attım normal şekilde ama ondan sonra kısa süreli pis bi koku geldi yanık tarzı....sonra çekişinde bi anormallik hissettim.servise yarın gidicem ama yanlış bişey de dememem lazım onlara ki garanti kapsamına girebilsin...servise ne demeliyim ? tavsiyeniz ne olur ?
önemli bir sorun olsa motor arıza uyarısı yanardı. Aşırı besleme veya kesicinin yarattığı geçici bir durum olabilir. Motor kendini tekrar nominal değerlere ayarlayacaktır. Yine de yeni bir motoru kesiciyi devreye sokacak kadar zorlamayın bence.
Gezgin Gp.
servise ne söylersen söyle onlar zaten olayın nası olup bittigini anlarlar.(tabi ustasına göre değisir). 4-5 sanıiye araba kesicide gitse ne olur. bsy olmaması lazım. bununla beraber sen bence debriyajada tam basmadın balatayı bıraz sıyırdı. baska bsy olacagını sanmıorm. ya da baska bi durum daha var. cunku sen 10 dk 6000dev/dk gitsen anca gp arıza verir/veya vermez. 3*4 sn lık is degil.
gücü tecrübe kontrol eder...
Ziyaretçi
Garantiden halleilebilir belki ama kullanıcı hatasıda var işin içinde bu yüzden yapmayabilirler.3.vites kesiciye sokmak motorla yada parçalarıyla alakalı değil sonuçta kendi kendine gitmiyorsiz basıyorsunuz o gidiyor.Kısacası kullanıcı hatası diip yapmabilirler servise gidip danışın bence
konu kapatılabilir bugün servise gittim ve araçta herhangi bir problem olmadığı ortaya çıktı çekiş dahil herşeyi eskisi gibiydi bnde farkettim sabah sürerken..
Gözün aydın MertBundan sonra 6500d/d da gitmezsin artık.Bu devire gelir gelmez vites büyüt
![]()
bır sey cıkmamasına ve arabanın surusunde bır degısıklık olmamasına sevındım.ust devırlerı zorlamazsan bır sey olmaz..
Geçmiş olsun bir problem çıkmadığına sevindim...
açılmış keratanın motoru...
Gezgin Gp.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri