Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Kızdırma işareti

bülent canbolat
    bülentcanbolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 15

Slm arkadaşlar.Yukarıda belirtilen sorun 3-4 gündür bendede başladı fakat aküm daha çok yeni ve buji lambası uyarı verip sönüyor.Bazı arkadaşlar akünün zayıflıgından olur demiş.Harici bağlanan ledler akünün zayıflamasına nedenmidir.Ledlerim farları çalıştırdığımda yolculuk boyunca yanıyor bu karşılayamayacagı extra bir yük verirmi aküye...

cuneyt gün
    perdoono - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 4

arkadaşlar ben geçen hafta arabamı elektrikçiye götürdum gögüste klimanın oldugu düğmeler yanmıyordu birde arka siz lambası yanmadıgından dolayı arıza ışığıda yanıyordu hallettık.ama saolsun benım elektrıkçı benım gibi arabamı itinalı çalıştırmadığı için beklemeden marşa bastı, bi kaç kez.sonradan yanmaya başladı kızdırmalar.aynı sorundan bende müzdaribim.ilk çalıştırmada yanıp sönuyo 20 sn.napcaz şimdi

ertunç önder
    tasova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6

bendede aynı sorun var bujileri değiştirmem gerekiyor galiba

Erdinç ÖZKAN
    juke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    16 CYT 57
    Edilen teşekkür: 7

arkadaşlar benim araçtada vardı o sorun dün değiştirttim bende 1,3 multijet gp aracımın kızdırma bujilerinden biri arızalıymış çok önemli birşey değil ama değiştirmekte fayda var dediler değiştirin arabam 40 liradan daha değerli dedim değiştirttim 39 lira tuttu...

Onur y..
    acRep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 333

Bak bu sorun bende de vardı kızdırma rolesi , bujiler hepsini kontrol ettik tek tek sağlam çıktı sorun kızdırma rolesinin sigortasıymış onu değiştirdik sorun halloldu..

Büyük sandıgımız sıkıntılar bazen gerçekten çok çıtır arızalardan oluyo özellikle elektriksel donanımda..

Aydin Dalsiz
    aydintap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 21

evolarda bu simge yok mu? ya da çok çabuk mu sönüyor?

suleyman şen
    34 BU 2694 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 bu 2694
    Edilen teşekkür: 16

arkadaslar soguk havalarda en az 6 kere falan kontagı acıp ısıkların sonmesını bekleyın 6 7 kere falan sonra calıstırın dızellerde boyle bı sıkıntı var...

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı 34 BU 2694 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar soguk havalarda en az 6 kere falan kontagı acıp ısıkların sonmesını bekleyın 6 7 kere falan sonra calıstırın dızellerde boyle bı sıkıntı var...
    6 kere ısıtmaya gerek yok. üst üste 2 kere ısıttığınızda 2 3 sn içinde motor çalışır

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6 kere ısıtmaya gerek yok. üst üste 2 kere ısıttığınızda 2 3 sn içinde motor çalışır

+1000

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Serbay Çakırlı
    Serbay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 16

Evoda soğuğa göre çalışıyo kızdırma bujisi çok soğuklarda kendince 5sn fln yandı.

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

hadi benden de bir soru ozaman şimdi geçen günlerde benim aracın arıza lambası yandı şu motor arıza lambası. bende yetkili servise !!! değilde özel bir servis var fiat servisi oraya götürdüm. durumu izah ettim dedi ki mazot aldın mı yeni ? dedm evet aldım. Bekle bakalım dediler aracı PC ye bağlamak için aleti taktılar kontağı çevirdiler. Ve usta daha bakmadan dedi ki senin kızdırma bujileri gitmiş bu motor arızasını bundan da yapar. cihaza bağladıklarında sadece kızdırma bujileri ve EGR yi okuyabildim dedi ki bi ara gel kızdırmalara bakalım, birde egr valfinin sensörü mü yoksa direk kendimi bilmiyorum sökelim temizleyelim başka bişi yok. Araban çiğ yakmış yada yakıyor gibisinden bişi söyledi. Birde arabanın egzosundan çiğ gibi bir koku da geliyor. stop edip dışarı çıkınca fark ediyorum. Nedersiniz ?
    Artık Fiorinolu

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi benden de bir soru ozaman şimdi geçen günlerde benim aracın arıza lambası yandı şu motor arıza lambası. bende yetkili servise !!! değilde özel bir servis var fiat servisi oraya götürdüm. durumu izah ettim dedi ki mazot aldın mı yeni ? dedm evet aldım. Bekle bakalım dediler aracı PC ye bağlamak için aleti taktılar kontağı çevirdiler. Ve usta daha bakmadan dedi ki senin kızdırma bujileri gitmiş bu motor arızasını bundan da yapar. cihaza bağladıklarında sadece kızdırma bujileri ve EGR yi okuyabildim dedi ki bi ara gel kızdırmalara bakalım, birde egr valfinin sensörü mü yoksa direk kendimi bilmiyorum sökelim temizleyelim başka bişi yok. Araban çiğ yakmış yada yakıyor gibisinden bişi söyledi. Birde arabanın egzosundan çiğ gibi bir koku da geliyor. stop edip dışarı çıkınca fark ediyorum. Nedersiniz ?
    kizdirma (isitma) bujilerinin birinde yada birden fazla ariza oldugunda motor ariza lambasi yanmaz sadece kizdirma isareti arac calistiktan sonra 30 sn boyunca yanip sonerek ikaz eder.
    (ORN: https://www.youtube.com/watch?v=LARVYhnmU-U 8.snden sonra gorebilirsiniz)
    body computer bilgisayara baglandiginda hata listesinde egr valfi arizasi mevcutsa, ariza lambasini o yakmistir muhtemelen.

14. Bu mesajı için 2 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

Utku OKTAY
    utku952 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 179

Bugun bende de başladı kızdırma bujisi hata verdi "check ... plugs" diyor bilgiler fayadalı oldu teşekkurler..kaç tane buji var dizellerde kızdırma bujisi?

Yunus Sarıusta
    ysariusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı muratx41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende dizel var o işareti ben hiç görmedim beklesemde ne yapsamda yok nedendir acaba
    Bu tanıma göre araç benzinli hocam. Tüm dizellerde var. Benim araçta da çalıştıktan bir süre sonra tekrar devreye girme durumu var. Fakat bişeye engel olmuyor.

Can Yağcı
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125

Alıntı utku952 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun bende de başladı kızdırma bujisi hata verdi "check ... plugs" diyor bilgiler fayadalı oldu teşekkurler..kaç tane buji var dizellerde kızdırma bujisi?
    4 adet var
    silindir başına bir tane olmak suretiyle..

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kizdirma (isitma) bujilerinin birinde yada birden fazla ariza oldugunda motor ariza lambasi yanmaz sadece kizdirma isareti arac calistiktan sonra 30 sn boyunca yanip sonerek ikaz eder.
    (ORN: YouTube - 1.3 Multijet 75 HP Yağ Lambası 8.snden sonra gorebilirsiniz)
    body computer bilgisayara baglandiginda hata listesinde egr valfi arizasi mevcutsa, ariza lambasini o yakmistir muhtemelen.
    Ozaman şöyle diyeblirmiyiz. Ustam beni kazıklamaya çalışıyor
    Peki bu egr valfi sökülüp temizlenmesi zahmetli bi iş mi ? neye mal olur ?
    Artık Fiorinolu

zülfü durmaz
    ADI AŞK BU EZİYETİN. musisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 4

bendede aynı sorun var şimdi servisi aradım oradaki arkadaşım çok önemli olmadığını ama değiştirirsen 4 ünüde değiştir kısa süre sonra diğerleride yapabilir dedi tanesi 22 liraymış yani yaklaşık 100 tl yapar.4 ünüde değiştirmek bana pek mantıklı gelmedi (yada tuzlu geldi diyelim)karasız kaldım şimdi napsam acaba.havalarda yakında ısınır zaten yazınki bakımamı bıraksam acaba.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

4 ü 120 liraya yeni değiştirdim serviste akü de yapabiliyor böyle sorunlar..

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

arkadaşlar servise götürürseniz zaten 2 ihtimal üzerinde odaklanıyorlar. Oda 4 adet ısıtma bujisi veya kontrol ünitesi. Isıtma bujilerinin testi kolay çalışıp çalışmadığını aküden elektrik alarak test edebiliyorlar, kontrol ünitesi ise biraz sıkıntı değiştirme yoluna gidiyorlar. Zaten daha önceki sıkıntılardan yola çıkarak fiat kontrol ünitesinde bir güncellemeye gitmiş.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

arkadaşlar ben servisteyken araç radyatör arızası verdi bilgisayar takıldı tanınmayan hata dedi aküyü değiştirdik hata gitti yani demem o ki akü zayıfken saçma sapan hatalar verebiliyor araçlarımız..ki bilgisayarda tanınmayan hata yazdığında genelde aküden kaynaklanıyor..

Sayfa 2/2 İlkİlk 12