Verdiğiniz cevabı affınıza sığınarak bir bilgisayar donanımcısı olarak teknik açıdan gönülleri rahatlatmak adına açıklamak istedim. Aslında tam da gönül rahat ettirecek sözler olmasa gerek. Çünkü işin tehlikesinden de bahsedeceğim.
Sadece gaz pedalları yakıt tüketiminde ekonomiye katkıda bulunmak adına gelişen ancak doğru kullanılmayan teknolojiyle elektronik bir hale getirilmiştir. Bu durumda kullanılacak malzemelerin kalitesi de markalara göre ön plana çıkmaktadır. Doğru malzemelerin doğru yerde kullanılması tam randıman, aksi ise kazalar ile sonuçlanır. Geçtiğimiz günlerde Toyota firmasının yaşadığı türden olaylar sıkça rastlanır oldu.
Kullandığımız araçların gaz pedallarının arkasında mikro bilgisayar diyebileceğimiz bir devre bulunmakta ve aracınızın hava yakıt karışımını, aynı zamanda krank mili, kam mili hareketlerini (motorcu olan arkadaşlar ya da çalışma prensibini iyi bilen arkadaşlar kadar bilemem ama bildiğim çerçevede açıklamak istedim) hesaplamakla görevli olan bu parça hayatımızın güvencesi olması gerekirken bir de bakıyoruz gaza basılınca tepki süresi berbat derecede uzun.
Peki neden bu gecikme oluyor???
Bilgisayarlar işlemci ve bellek miktarlarına göre işlem yapabilirler. Bunu benim hocam bir havuza benzetir. "Havuzu doldurmak için ne kadar kalın borular kullanırsanız o kadar çabuk dolacaktır." diyor hala
Bu işlemcilere gelecek olan bilgilerin ne kadar hızlı ulaşmasını istiyorsak taşıyıcı belleğimizi o kadar geniş tutmalıyız. Bu da kaliteli malzemenin maliyetini hatırlatıyor bizlere. Ancak insan hayatının bir işlemci kadar değersiz olmadığını idrak edenler güzel araçlar yapıyor. Bkz. Mercedes =)
İYİ FORUMLAR, KAZASIZ GÜNLER dilerim.
Yer imleri