12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Hidrolik debriyaj ve gaz pedalı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    VOLKAN TARAN
    byfestival - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15/01/2010
    Yaş
    44
    Mesajlar
    67
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Mavi
    Edilen teşekkür: 26

    Bilgilendirme

    Alıntı samazonia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Verdiğiniz cevabı affınıza sığınarak bir bilgisayar donanımcısı olarak teknik açıdan gönülleri rahatlatmak adına açıklamak istedim. Aslında tam da gönül rahat ettirecek sözler olmasa gerek. Çünkü işin tehlikesinden de bahsedeceğim.

    Sadece gaz pedalları yakıt tüketiminde ekonomiye katkıda bulunmak adına gelişen ancak doğru kullanılmayan teknolojiyle elektronik bir hale getirilmiştir. Bu durumda kullanılacak malzemelerin kalitesi de markalara göre ön plana çıkmaktadır. Doğru malzemelerin doğru yerde kullanılması tam randıman, aksi ise kazalar ile sonuçlanır. Geçtiğimiz günlerde Toyota firmasının yaşadığı türden olaylar sıkça rastlanır oldu.

    Kullandığımız araçların gaz pedallarının arkasında mikro bilgisayar diyebileceğimiz bir devre bulunmakta ve aracınızın hava yakıt karışımını, aynı zamanda krank mili, kam mili hareketlerini (motorcu olan arkadaşlar ya da çalışma prensibini iyi bilen arkadaşlar kadar bilemem ama bildiğim çerçevede açıklamak istedim) hesaplamakla görevli olan bu parça hayatımızın güvencesi olması gerekirken bir de bakıyoruz gaza basılınca tepki süresi berbat derecede uzun.

    Peki neden bu gecikme oluyor???

    Bilgisayarlar işlemci ve bellek miktarlarına göre işlem yapabilirler. Bunu benim hocam bir havuza benzetir. "Havuzu doldurmak için ne kadar kalın borular kullanırsanız o kadar çabuk dolacaktır." diyor hala

    Bu işlemcilere gelecek olan bilgilerin ne kadar hızlı ulaşmasını istiyorsak taşıyıcı belleğimizi o kadar geniş tutmalıyız. Bu da kaliteli malzemenin maliyetini hatırlatıyor bizlere. Ancak insan hayatının bir işlemci kadar değersiz olmadığını idrak edenler güzel araçlar yapıyor. Bkz. Mercedes =)

    İYİ FORUMLAR, KAZASIZ GÜNLER dilerim.

    Puntolarda kullanılan Gaz Pedalı üretim yapıldığı yer adeta uzay üssü gibi teknolojik en üst düzeyde ve dahada geliştirilmektedir.Gelelim Gaz Pedalı tepkime süresinin uzunluğuna gaz pedalının içerisinde potansiyometre denen bir sistem vardır siz gaza ne kadar basarsanız basın sistem gazı gecikmeli olarak ECU ya göndermektedir. Ancak ilk hareketten sonra gaza gecikmede yaşanan kaybı talefi etmektedir. Sistemin yazılımı tamamı ile sürüş güvenliği içindir. İsterseniz bu gecikmeyi kaldırmak için profesörden yardım alınarak yazılım atılabilir.

  2. #2
    erdi acar
    ERDİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/02/2008
    Yaş
    36
    Mesajlar
    271
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 43

    Standart

    Alıntı byfestival Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Puntolarda kullanılan Gaz Pedalı üretim yapıldığı yer adeta uzay üssü gibi teknolojik en üst düzeyde ve dahada geliştirilmektedir.Gelelim Gaz Pedalı tepkime süresinin uzunluğuna gaz pedalının içerisinde potansiyometre denen bir sistem vardır siz gaza ne kadar basarsanız basın sistem gazı gecikmeli olarak ECU ya göndermektedir. Ancak ilk hareketten sonra gaza gecikmede yaşanan kaybı talefi etmektedir. Sistemin yazılımı tamamı ile sürüş güvenliği içindir. İsterseniz bu gecikmeyi kaldırmak için profesörden yardım alınarak yazılım atılabilir.
    yorumunuzda bağsettiğiniz yazılım olayını nasıl halledebiliriz biraz daha açıklarsanın daha ii olur bende bu gaaz pedalının geç tepkimeler vermesine uyuz oluyorum özelliklede yokuşlarda kalkarken baya zorluk yaşatıyor
    GRANDE PUNTO 1.4 FİRE ACTİVE 77 BG 3K

  3. #3
    Mert YILMAZ
    samazonia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26/02/2010
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

    Standart

    Alıntı ERDİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumunuzda bağsettiğiniz yazılım olayını nasıl halledebiliriz biraz daha açıklarsanın daha ii olur bende bu gaaz pedalının geç tepkimeler vermesine uyuz oluyorum özelliklede yokuşlarda kalkarken baya zorluk yaşatıyor
    yazılımdan kasıtlı olan şey devre içerisinde bulunan işlemcinin ekstradan gereksiz işlemler yapmamasını ya da zaten yaptığı işlemlerin daha kısa yollardan ve daha küçük işlem parçalarıyla yapılmasını sağlar. Bir nevi windows gibi yavaş makineden macsh gibi çok hızlı bir makineye geçmek olarak görün bunu. Bunun zaten çok iyi şekilde geliştirilmeden piyasaya sürülmemesi gerekirken, sonradan kazanmak için midir bilinmez elbette ama gelişimi tamamlanmamış ürünler piyasada dolanıyor. Gaz pedalının laboratuvarına gelince. İşlemciler zaten uzay üssü gibi alanlarda üretilmek zorunda çünkü toz girmemesi gereken elektronik devre elemanlarıdır. İçerisindeki transistör denen parçalar oralarda zaten toz büyüklüğüne bile ulaşmıyor genelde. Biraz fazla kaydedici içeren işlemcilerin takılması konusunda haksız olduğumu sanmıyorum. Ben yargılayıcı değil önerici konuşma yapmaya çalıştım. Kırıcılık değil amacım. Daha yapıcı çalışmalar olması için öneride bulunmaktı amacım. Teşekkür ederim.

Benzer Konular

  1. Soğuk hava ve debriyaj pedalı
    OzzY tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 22/02/2012, 21:05
  2. Debriyaj pedalı ile ilgili bir soru...
    paraddoxx tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 14/01/2012, 16:33
  3. debriyaj pedalı titremesi...
    sel80 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 12/09/2011, 05:13
  4. Debriyaj ve gaz pedalı ayarlanabilir mi
    louiseburg tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 26/08/2010, 10:16
  5. Debriyaj pedalı
    IVAA tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 21
    Son Mesaj: 22/07/2010, 23:34

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com