Alıntı aslam0740 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar herkese selam ben aranıza yeni katıldım benim bi sorunum var daha doğrusu bu konu hakkında bilgim var ama bunu sizinle paylaşmak istiyorum benim arabamın lastikleri 185/65/14 ben bunları 165/80/13 jantla (sac jant olacak şekilde) değiştirmek istiyorum nedeni ise bu arabamın yanak mesafesi düşük bizim oranın yol şartları biraz kötü yanak kısa mesafeli olunca bi çukura girince çukurla jant arasında kalan kısım az olduğu için lastik yarabiliyoruz çukuru farkedemezsek ve de biraz hızlı olursak kesinlikle lastik yarıyoruz jant eğiliyor bu gibi sorunlar oluyor o yüzden 80 yanak olursa direnci emebiliyor bizde kısa yanak kullanan yoktur bende arabamı böyle bi değişiklik yapsam nasıl olur. internetten ölçü olara hesaplattım 165-80-13 bana uyuyor birde 165 olmasındaki isteğim sürtünmeden doğan enerjiyi yakıt tasarrufuna dönüşütrmek görüşlerinizi bekliyorum

bence çok mantıklı bir düşünce.
yol tutuşta azalma ve fren mesafesinde uzama olabilir,
onun haricinde bir problem olacağını sanmıyorum.
sürerken aşırı hızdan kaçınılırsa, virajlarda hız makul sevyeye düşürülürse bir problem olmaz gibi bence ama,genede bir bilen cevaplasın, yanıltmayayım ben.