Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Kaza sırasında hava yastığı açılmadı

atmaca615
    Ziyaretçi atmaca615 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

böyle bir kazada aracın airbag lerinin açılmaması gibi bir durum söz konusu olmaz olamaz yok efendim işte arkada kalmış falan olmuş filan olmuş aracın hızı 30 kilometrenin altındaymışta falan ya arkadaşlar bir bakın allah aşkına saatte 20 kilometre hızla giden bir araç bariyerlere vurması durumunda bu hale gelebilirmi? çamurluklara bir dikkat edin araç en az 60 ile vurmuş ve bu hızda airbaglerin açılmasına yeterli!
    bizim aracımız 10 ile bile gitmediği halde polis aracı gelip yandan vurduğunda bizim airbaglerimiz anında açıldı siz neyden bahsediyorsunuz

bahri cincioğlu
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. GPS2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 399

geçmiş olsun ...muhtemelen sensore denk gelmedi...mekanik olarak tetiklenmedi...benim görüşüm iyikide açılmamış çünkü buraya kadar hayati tehlike(emniyet kemeri takılıysa) yok...fotoya göre değerlendiriyorum...euroncap testini dikkatli izleyin lütfen... + arkadaşlar yol bilgisayarında yolcu hava yastığı on/off ayarı var, dikkat edelim aktif olsun ne olur ne olmaz... YouTube - Euro NCAP | Fiat Grande Punto | 2005 | Crash test

Fatih Tuzcu
    Euphrates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 10

öncelikle geçmiş olsun... benim görüşüm bu kaza en fazla 40 km/h süratle yapılmış. ikna olmak isteyenler bu aracın 60 km/h hızla yapılan crash testlerini inceleyebilirler, o testlerdeki hasar bu hasarın en az 3 katı...

konuya dönersek, geçmiş yıllarda eski artistlerden biri (kenan kalav) son model mercedes'iyle sahil yolunda ağır bir kaza geçirdi. görüntü itibariyle arabanın toparlanacak tek parçası kalmamış olmasına rağmen airbag'ler açılmamıştı. kenan kalav'da fırsattan istifade mercedes'e sağlam bir tazminat davası açtı. amacı mercedes'ten bir kaç yüzbin mark koparmaktı. mercedes aracın kaza esnasında ilk darbeyi yandan aldığını ve yandan alınan darbelerde airbag'in açılmasının aracın içindekiler açısından daha tehlikeli durumlar oluşturabileceğini söyledi. bilirkişi de mercedes'in savunmasını doğrulayınca haklı çıkan mercedes oldu.
    daha sonraki yıllarda perde (yan) airbag kullanımı ile yandan alınan darbelerde de airbag'ler açılmaya başladı çünkü darbe yandan alındığında koruma işini perde airbag'ler yaptı.

sonuç olarak aracınız ilk darbeyi yandan aldıysa ve aracınızın güvenlik donanımında yan airbag olmasına rağmen açılmadıysa haklısınız demektir.

IBRAHIM POYRAZ
    poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    LA-W-427
    Edilen teşekkür: 6

gecmis olsun resimlere gore mutlaka airbag ler kesinlikle acilmasi gerekirdi .on taraf tamamen gitmis .cok merak ediyorum servise gore airbag in acilmasi icin on tarafin tamamen kopmasi mi gerekiyordu
    bu nebicim zihniyet

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Airbag açılsaydı boş yere aklınızı alırdı... çarpma barları temiz görünüyor. SADECE DARBE EMİCİ YUMUŞAK BÖLÜMLER ZARAR GÖRMÜŞ.Tespit doğru. Rahat olun.
    BU TİP KONULARDA DUYGUSAL DEĞİL TEKNİK YORUMLARA DEĞER VERİN LÜTFEN.
    Konu gurik tarafından (20/05/2010 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

bahri cincioğlu
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. GPS2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı gurik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Airbag açılsaydı boş yere aklınızı alırdı... çarpma barları temiz görünüyor. Tespit doğru. Rahat olun.
    Aynı fikirdeyim...dikkatle bakılınca tampon altında bulunan esas darbe karşılayan ve emen bar gayette sağlam,kazanın özelliğine bağlı olarak kaput o hale gelmesi normal yoksa her tampona dokunduğumuzda veya çarpmamızda hava yastıkları patlarsa vay halimize...tekrar geçmiş olsun...

ümit Fındıklı
    GP ÜMİT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 132

çok büyük geçmiş olsun,sizde birşey yok mühim olan bu.allah kaza beladan hepimizi korusun.

Murat Okay
    bebek maserati muratokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BU 6353
    Edilen teşekkür: 37

Olayın üstünden nerdeyse bir yıl geçmiş arkadaşlar

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

geçmiş olsun...

Mehmet Katıkçı
    gaziantepunto9676 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    27 f 9676
    Edilen teşekkür: 56

Büyük geçmiş olsan neyse ki maddi hasarla kurtulmuşsunuz.

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

ben bir ekleme yaparak tekrarlıyorum kesinlikle bu kaza da AIRBAG lerin açılması gerekirdi diyen arkadaşlarımıza bu kazalarda bile AIRBAGler açar ise biz hangi arabalara bineceğiz diye soruyorum ve bu konuyla ilgili gerekli bilgileri edinmelerini tavsiye ediyorum maalesef her zamanki gibi bilgimiz olsun olmasın her konuda ahkam kesiyoruz

niyetim kimseyi yargılamak değil tespittir

bir aracın parçalarının pahalı olmasından mütevelli hasar tutarının yüksek olması o araçta çok ciddi hasar olduğunu göstermez
    Konu Buremir tarafından (21/05/2010 Saat 00:27 ) değiştirilmiştir.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı Buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bir ekleme yaparak tekrarlıyorum kesinlikle bu kaza da AIRBAG lerin açılması gerekirdi diyen arkadaşlarımıza bu kazalarda bile AIRBAGler açar ise biz hangi arabalara bineceğiz diye soruyorum ve bu konuyla ilgili gerekli bilgileri edinmelerini tavsiye ediyorum maalesef her zamanki gibi bilgimiz olsun olmasın her konuda ahkam kesiyoruz

niyetim kimseyi yargılamak değil tespittir

bir aracın parçalarının pahalı olmasından mütevelli hasar tutarının yüksek olması o araçta çok ciddi hasar olduğunu göstermez
    çok doğru bi nokta...

marea ile kaza yaptım bilen bilir kaportada hasar vardı(kaput tampon 2 çamurluk)(düz giden arabaya sağ önümle vurdum 90 derece sol çamurluk hasar gördü ben yavaştım ancak çarptığım araç hızlıydı), şasede kayma olunca pert oldu. airbaglerin açılması konusunu düşünmedim bile çünkü gerek olmadığı belliydi zaten. ne ben nede yolcu koltuğunda oturan 12 yaşındaki kuzenim sarsılmadık bile ama dediğim gibi araba pert...
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

fatoş akgun
    gizemlisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    33 R 2730
    Edilen teşekkür: 61

konu tekrar açılmış.ben tam unutmuşken.arkadaşlar teşekkürler allah hiç kimseye kaza bela vermesin.çok kötü dakikalardı.(burdada bir ikilem söz konusu bu kazada nasıl olurda açılmaz -açılmaması normal hasar yanda bende bunun üzerine çok düşündüm gerekli tespitler yapıldı fotoğraflar gönderildi .açılmazmış sonucu çıktı.fakat bana bu çok inandırıcı gelmedi.o nedenle hızı bıraktım hayatımdan ne olur ne olmaz

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Öncelikli çok geçmiş olsun. Fiat marka araçlarda airbag sensörleri şasi de bulunur. Fotoğrafta da görüldüğü gibi şasi herhangi bir darbeye maruz kalmamış ve bu yüzden airbag ler açılmamış.

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

Tamam kabul sensörler altta olduğu için air bag açılmadı yani sistemde arıza yok! ama bence sistemde açık var o zaman. aynı şekilde sensörlere zarar gelmeden sürücünün öne doğru ivmeleneceği birçok kaza senaryosu olabilir ve gerçek anlamda air bag ihtiyacı doğabilir. tabi bu bizim araçlar için değil genel bir güvenlik açığı o zaman.

Can SOLEY
    Can_SOLEY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 20

Çok benzer bir kaza bu araçdada air bag ler açılmadı örnekler arttırılabilir açılmaması normal

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı hhhed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam kabul sensörler altta olduğu için air bag açılmadı yani sistemde arıza yok! ama bence sistemde açık var o zaman. aynı şekilde sensörlere zarar gelmeden sürücünün öne doğru ivmeleneceği birçok kaza senaryosu olabilir ve gerçek anlamda air bag ihtiyacı doğabilir. tabi bu bizim araçlar için değil genel bir güvenlik açığı o zaman.
    airbag sensörlerinin hasar almayacağı bir kaza, kemeri takılı olan bir sürücü için tehlike oluşturmaz. (önden olan ve duruma göre değişir. yandan darbe gelirse iş değişir v.s.)
    konuyu açan arkadaşın aracı bariyer ile yol arasına girmiş. yani düz bir çarpışma söz konusu değil. o tip bir kazayı punto değil, golf, jetta v.s. gibi bir araçta yapsa yine airbagler açılmaz. ben kaputun üst tarafında airbag sensörü olan bir araç görmedim. ön tamponun düşmesi airbaglerinde açılacağı anlamına gelmez. önemli olan aracın ön bar'ının hasar almış olması. bir kazayı büyük ya da küçük yapan şasi nin durumudur.

---
    Konu Du Hast tarafından (21/05/2010 Saat 22:27 ) değiştirilmiştir.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

alın benzer bir kaza:
    Volkswagen Golf ile Kaza Yaptım, airbag'ler açılmadı, dava açmalı mıyım?

yorumlaruda okursanız sevinirim.
    herkes birşey atıyor, tutuyor. yok yolda giderken fren kilitleniyor, airbagler patlaması lazımmış kesin v.s.
    adamlar milyarlarca dolar yatıyor bu işlere. bir tanecik resimden nasıl kesin yargılara varılıyor anlamıyorum. azıcık bir araştırma ile neyin ne olduğunu çok rahat öğrenebilinecekken, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bana ters. önümüzde kocaman google var, az çok arabaya binen kişileriz. bu tarz yorumlar insanları, bindiği arabadan, bu arabayı alacaklardan soğutmaz mı. yapmayın etmeyin

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

Dikkat

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    airbag sensörlerinin hasar almayacağı bir kaza, kemeri takılı olan bir sürücü için tehlike oluşturmaz. (önden olan ve duruma göre değişir. yandan darbe gelirse iş değişir v.s.)
    konuyu açan arkadaşın aracı bariyer ile yol arasına girmiş. yani düz bir çarpışma söz konusu değil. o tip bir kazayı punto değil, golf, jetta v.s. gibi bir araçta yapsa yine airbagler açılmaz. ben kaputun üst tarafında airbag sensörü olan bir araç görmedim. ön tamponun düşmesi airbaglerinde açılacağı anlamına gelmez. önemli olan aracın ön bar'ının hasar almış olması. bir kazayı büyük ya da küçük yapan şasi nin durumudur.

---
    ben resimlerde görülen kazadan yola çıkarak genel bir durumdan bahsettim, bu kaza dediğin gibi olmuş olabilir ancak diyelim ki 30km/saat hızla seyrediyorsun, arkadan 120km/saat hızla bir araç sana çarptı, eğer kemer takılı değilse ve airbag açılmazsa öne doğru fırlarsın. Ne oldu? sensör algılamadı ama ön camdan uçtum... Dediğim gibi bu bizim araçlar için değil tüm araçlar için geçerli. Sen gerçekten konu ile ilgili bilgiye sahipsen anlatırsın herkes öğrenir, herkes kendine göre yorum yapabilir. Senin için rahatsa rahattır kimsenin dediğiyle arabandan soğumazsın.

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Alıntı hhhed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben resimlerde görülen kazadan yola çıkarak genel bir durumdan bahsettim, bu kaza dediğin gibi olmuş olabilir ancak diyelim ki 30km/saat hızla seyrediyorsun, arkadan 120km/saat hızla bir araç sana çarptı, eğer kemer takılı değilse ve airbag açılmazsa öne doğru fırlarsın. Ne oldu? sensör algılamadı ama ön camdan uçtum... Dediğim gibi bu bizim araçlar için değil tüm araçlar için geçerli. Sen gerçekten konu ile ilgili bilgiye sahipsen anlatırsın herkes öğrenir, herkes kendine göre yorum yapabilir. Senin için rahatsa rahattır kimsenin dediğiyle arabandan soğumazsın.
    eğer kemer takılı değilse ve airbag açılırsa uçmana gerek kalmaz. kafan kopar ölürsün. onun için airbagler kemer takılı olmadan çalışmaz. kandırırsanız da sonunuz olur.
    Gezgin Gp.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon