çok geçmiş olsun.
sensörlerin algılamama ihtimalide var. darbeyi kaput üstünden almış ve bariyerlerin kaputu etmesi nedeniyle tampon ve panjur zarar görmüş gibi görünüyor. birotteau arkadaşın yazdığı gibi sensör yerleştirmesi gp ler de de aynı ise doğrudan tampona gelen bir darbe olmadğından sensörler kazayı algılayamamış olabilirler. tabi buna cevabı vereceklerin araç üzerinde detaylı bir inceleme yapmaları gerekecek.
Linea Dynamic 1,4 Fire
Öncelikle geçmiş olsun, daha kötüsü olmaması sevindirici.
Bilindiği üzere airbag açılması için aracın belli bir hızda çarpması (sensörlere belli bir "g" ivmesi uygulanması) lazım. Kazanızda bu sürate ulaşılmışmı ya da çarpma açısı nasıl bunları bir uzmana danışabilirsiniz. Fiat müşteri hizmetlerine pek bulaşmayın derim, kendi hataları olduğunu anlarlarsa hemen sizi bir şekilde memnun edip yastık altı yapabilirler.
Bağımsız bir uzman raporu ile durumu netleştirirsiniz diye düşünüyorum, haklı çıkarsanız da iyi bir tazminat alırsınız.
fatoş hanım öncelikle çok geçmiş olsun ancak ben bütün arkadaşların aksi bir yorum yapacağım çünki bu kazada AIRBAG'lerin açılmaması gayet normal görünüyor çünki hasar alan bölge tamamen hassas bir bölge yani çok şiddetli bir kaza olmadan bu hale gelebilecek bir nokta anladığım kadarıyla da sizin kazanız şiddetli değilmiş onun için çok dert etmeyin derim.
Darbe sensörünün bir tanesi de ön panjurun arka kısmında kalıyor yani aracınızın hasar alan kısmında şiddetli olsaydı kesin açılırdı çok şükür şasilerde de bir sorun yok bence bir kusur yok rahat olun tekrar geçmiş olsun
Sanıyorum araçta ilk darbe alan yer kaputun uca yakın olan kısmı.Sensörler daha aşağıda olduğu için hava yastıklarının açılmaması bence normal.Zaten size birşey olmaması hava yastıklarının açılmış olmasını gereksiz kılmakta,
Tekrar geçmiş olsun...
Bana sanki şase sağlammış gibi geldi. giydirme kısımlar tampon kaput ve çamurluklar ezilmiş yani arabanın burnu direk vurmayıp üst taraftan bariyere sıkışmış gibi sensörler daha aşağıda olabilir + vurma anında hızınız 30 km nin altına inmiş olabilir. Ama yinede açması lazımdı sanki.
Öncelikle geçmiş olsun.
Sensorlere denk gelmemiş çünkü airbag sensoru ( ön hava yastıkları için bahsediyoru ) crash box denilen traversin altında kalıyor punto için, sizin kazanızda crash box ınıza zarar gelmemiş. ( orta kısımda gözüken kıvrımlı şasi kollarına bağlı olan siyah bar) İki far arasını birleştiren siyah travers ise puntolarda plastiktir. Linealarda sac dan yapılmıştır ve Lineaların airbag sensörü bu traverse bağlıdır. Bravodada aynı şekilde far raversine bağlıdır. Dikkatli bakarsanız fark edilebilir. Palio Albea ve Dobloda ise bu sensorlar şanzuman tünelinin başlangıcındadır. Daha önce arkadaşların bahsettiği gibi araç tipine göre değişir.
Siz telaşlanmayın çünkü kaza sonrası airbag leriniz açılmamış dahi olsa ve emniyet kemerleriniz zarar görmemeiş dahi olsa değişecektir. Böyle bir zorunluluk vardır. Bunu kontrol edin eğerki yapılmamış ise işte bu gerçekten cidi bir problem olur.
Tekrardan geçmiş olsun
Herkese teşekür ederim bugün tofaştan bir yetkili aradı ve gerekli incelemeyi yaptıklarını böyle bir kazada açılmamasının normal olduğunu söyledi ve araca güvenli binmem konusunda teminat verdi ama ben yinede pek tatmin olmadım
Crash box da çizik bile yok güvenle binebilrsin. Ama dediğim gibi değişimleri mutlaka kontrol et.
Crash barlarda sorun yok. Havayastiginin acilmamasi normal gorunuyor. Fotograflarda gorundugu kadariyla aracinizin sasi'sinde de sorun yok. Havayastiginin tetikleme sensorleri o gordugunuz siyah barin arkasinda. Kaput ya da tamponun hemen arkasinda herhangi bir sensor yok ve aracinizda crash barlari egecek kadar hasar olusmamis. Servisin tespiti dogrudur.
Cok gecmis olsun. Daha gotulerini gormemeniz dilegiyle.
Fatoş hanım çok geçmiş olsun inşallah birdaha böyle üzücü bir olay yaşamazsınız
çok geşmiş olsun umarım bir daha kazalarla karşılaşmazsınız...
sağlığınız yereindeyse sorun yok...
Fatoş hanim geçmişolsun
Herkese çok teşekürederim. içim biraz rahatladı.allah kimseye kaza bela vermesin.
gecmiş olsun.
Arkadaşların yorumlarına bende katılıyorum. Yanlız düzeltmek istediğim bir konu var. Darbenin direk sensörlere gelmesi gerekmiyor. Sensörler ivmeyi'yi yani çarpışmanın şiddetini ölçüyorlar. Çarpma direk tampon yani crashbox bölgesinde olsaydı, direk şariyi çarptığınız için muhtemelen daha hızlı duracaktınız ve ivme yüksek olacaktı. o durumda airbagler belki açılırdı.
Ama sizin çarptığınız bölüm yumuşak bir bölüm ve deforme olarak çarpışma şiddetini azaltmış. Bu durumda yeterli ivme oluşmadığı için airbaglerin açılmasına gerek olmamış anlaşılan.
Zaten sizde yaralanmadığınıza göre airbag'e gerek olmamış olduğunuda anlaşılıyor.
Tekrar geçmiş olsun.
There are two Mustafa Kemals; one is flesh-and-bone Mustafa Kemal who now stands before you and will pass away. The other one is you, all of you who will go to the far corners of our land to speand the ideals which must be defended your s if necessary. I stand for the nation's dreams, and my life's work is to them come true.
benim de başıma gelmişti bir keresinde aynı köprüde. bir bayanla aynı anda çıktık üste. bayan baktım yukarı çıktıkça sağa doğru kaçıyo. beni aşağı atacak. bayana yol verdim de kurtardık.
bu arada fatoş hanım size de geçmiş olsun.
Emekli Moderatör
Geçmiş olsun airbaglar açılmamasına rağmen allah korumuş yaralanıp uğraşmak vardı sonunda......
Resimlere baktımda, sanırım doğrudan çarpışma olmamış , bariyer sürterek kaputu ezmiş, o yüzden dolayı hava yastığı açılmamış olabilir.
aracın ön panel kısmında (tampon arkası, kaput altı) hiç bir hasar görünmüyor. aracın arka kısmını göremedim ancak ön kısmında 10 bin tl lik hasar yok gibi. hava yastıklarıda ön panelin hasar almamasından açılmamış olabilir...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri