takozlar yapabilir ama gaza bastığınızda ses veriyorsa kırık olabilir yoksa geşemiş olabilir ayrıca motor titremesenin başka sebepleri de olabilir araştırmak lazım..
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
hocam buna benzer bir sorunu bende yaşadım zincirden kaynaklandı benim araba dizel 90 lıkaraç sentede değil dendi eksantrik mili dönmüş dendi o dendi bu dendi ama hala titriyor araba ve çok can sıkıcı binmek bile istemiyorum sırf bundan dolayı
en son subap kafaları eğilmiş olabilir dedi usta bakalım yap boza döndük... gelişme olursa banada bilgi verirsen çok sevinirim...
bende de titreme var bir de araba kalkışta biraz fazla gaz verince veya rampa da sanki bir kazıntı yani titreşim sesi geliyorr çözen varmıı
Bence motor kulaklarından..daha önce bir Getz im vardı,sarsıntılı çalışıyordu,ustama götürdüğümde,motor kulaklarından dedi..Büyük ihtimalle budur..
Motor sıcakken rolanti ibresi aşağı yukarı hareketlilik gösteriyormu birde vites boştayken ani gaza bastığında önce kasılıp sonramı gaz yiyiyor !
Bu Motor/Şanzıman takozlarının ortalama ömrü nedir?
5Yılı geçen takozları değiştirmek gerekir mi? Bİlgisi olan var mı?
Aracım ilk çalıştığında ısınana kadar fazlaca titriyor.
Üst takozdaki deli gibi hareketi gözle net bir şekilde görür durumdayım.
Sizce değişim vakti mi gelmiş?
Araç 60BIN'de 4.5 Yaşında.
hocam gevşemiş te olabilir belli olmaz..bunun ömrü yok yani kimisi 2-3 senede değiştirir kimisi aldığından beri değiştirmez belli olmuyor..
Kulaklar değişmeli sıkıntılı gibi duruyor.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Sağ üst, sol alt ve şanzumana bağlı en alt takozlar vardır. genel üstlerde sorun çıkmıyor fakat şanzumana bağlı olan takozda sorun çıkıyor.
eski puntomda 160.000 kmlerde değiştirmiştim. Şanzumandaki takozu iki defa değişti. Kolay kolay eskimiyorlar sadece sertleşiyor.
Arkadaşlar 2011 de yaşadığım bu problemle bugünlerde yeniden karşılaşım.Önceki titreme sorunumu servise gösterdiğimde normal demişlerdi.Ben de o günden bu güne pek problem etmeden kullanıyordum.Fakat bugünlerde araç biraz daha fazla titremeye başladı.Bugün lpg ustası bu titreme ya bujilerden ya da buji kablosundaki ateşleme probleminden kaynaklanıyor dedi.Bu araçta 80000 de subap ayarı da var ama bu rolantide sallantı problemi neden kaynaklanır acaba?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri