Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: ABS Hakkında

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

Standart ABS Hakkında

Arkadaşlar gecen karda kaldım abs falan dedik ama etkisi olmadı sanırım Bizim aracımızda abs varmı varsa nasıl kullanacağız yada o kadar cok etkisi yok mu anlamadım yada benim Abs'de bi sıkıntı var.

Birde Yakın tüketimi şu an 7.0Lt gösteriyo normal gelmiyor bana ama görüşlerinizi bekliyorum.
    Konu erdiyilmaz tarafından (18/01/2009 Saat 02:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: APS degil ABS

Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

ASP olabilirmi o

Yiğit Tuncer
    z_ygt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06az3970
    Edilen teşekkür: 11

ABS herhalde ..Kışın ortalama tüketim fazla oluyo.Özellikle kısa mesafe kullanımlarda 8-9 litre arası yakıyo.

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

aps nin de abs ninde asp nin de karda kalmayla bi alakasi yok ki
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

APS kesinlikle yok, onu söyleyebilirim net olarak!

ABS ise söylemeye çalıştığın, tüm Grande Punto'larda var...
    ESP ise ya da 2008'den itibaren senin motor seçeneğinde standart, öncesinde Güvenlik Paketinde yer alıyor...

Nafiz UYBAT
    SONAX ALSANCAK 4216059 Nafiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 247

ASR diyelim ve teknik bölümden bi bilgilendirme isteyelim arkadaşlar.

Mert Karaca
    Stalker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 135

ESP paketi ile gelen sistem ototatik ASR içeriyor. Fakat buzlu yada karlı zeminde ASR'yi kapatarak kalkmayı deneyin derim. ASR açıkken aracın sol ön tekeri pati cekmesinde diye komple şafta aktarılan güç kesiliyor ve bu da belki de sizi kardan çıkaracak olan sağ ön tekerleğide etkiliyor. ASR kapattım hala çıkamıyorum diyorsanız o zaten araç iyi saplanmış demektir. Onun da tek caresi 4x4.

Şakir Yalçın
    makineman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 92

Alıntı Stalker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ASR açıkken aracın sol ön tekeri pati cekmesinde diye komple şafta aktarılan güç kesiliyor
    ASR şafta aktarılan gücü kesmez. Tekerlere bağımsız olarak hükmeder. Sol teker patinajda ise ve sağ teker tutunuyorsa sol tekere fren uygulayarak ya da torku düşürerek sağ tekerin dönmesini sağlar. Bu sayede araç ilerleyebilir. İki tekerde hiçbir şekilde tutunamıyorsa o zaman ASR nin de yapacağı bir şey yok zaten.
    Konu makineman tarafından (18/01/2009 Saat 12:49 ) değiştirilmiştir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

MAKİNEMAN yadıklarına tamamen katılıyorum
    ASR nin amacı zaten tutunamayan tekerin gücünü diğerine aktararak yolda kalmasını sağlamak

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

ASR kilitli diferansiyel değildir arkadaşlar. Tek faydası patinaja düşen hangi tekerlekse o tekerlekleğe aktarılan gücü düşürüp oluşan patinajı ortadan kaldırmaktır. Bir teker battı bir teker tutunuyor durumda ise yapacağı tek şey batan tekerleğin de patinajını kesmesidir ki bu durumda araba kesinlikle yerinden bile kımıldamaz. Kaldı ki bu durum da istenilen birşey değildir ve ön konsol üzerindeki ASR OFF düğmesinin de esas amacı, karda çamurda kalma durumunda zincirli veya zincirsiz bir kurtarma teşebbüsünde tekerleklerin patinaja düşmesinin istenmesidir.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Asr, zaten kar ve buzda yani kaygan zeminde ilerlemeyi kolaylaştırır.Denildiği gibi patinajdaki lastiğin torkunu düşürerek zemine tekrar tutunma amaçlanır.Tabi herşeyden önce lastik gelir kabak lastikle hiçbir sistemden verim alınmaz,

Emrenin de belirttiği gibi asr kilitli diferansiyel gibi çekiş görevindeki lastiklere uygulanan torku birbirine aktaramaz, sadece patinajdaki lastiğin patinaj yapmasını engeller ya da buna çalışır.
    Aykut un bahsattiği umarım asr dir?

erkan erkan
    soldierkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DT5153
    Edilen teşekkür: 26

ben abs asr esp ile karda kalma arasında bi bağıntı sağlayamadım
    kar lastiği diyebilirmiyiz veya paleti

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asr, zaten kar ve buzda yani kaygan zeminde ilerlemeyi kolaylaştırır.Denildiği gibi patinajdaki lastiğin torkunu düşürerek zemine tekrar tutunma amaçlanır.Tabi herşeyden önce lastik gelir kabak lastikle hiçbir sistemden verim alınmaz,

Emrenin de belirttiği gibi asr kilitli diferansiyel gibi çekiş görevindeki lastiklere uygulanan torku birbirine aktaramaz, sadece patinajdaki lastiğin patinaj yapmasını engeller ya da buna çalışır.
    Aykut un bahsattiği umarım asr dir?
    aynı şeyleri yazıyoruz aslında ancak birimizde yazım hatası var sanıyorum asr tabii ki kesinlikle kilitli defransiyel ile bir alakası yok yani bir tekerin gücünü diğerine devretmez patinajdaki lastiğin torkunu düşürür ve tutunmasını sağlar

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı Buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı şeyleri yazıyoruz aslında ancak birimizde yazım hatası var sanıyorum asr tabii ki kesinlikle kilitli defransiyel ile bir alakası yok yani bir tekerin gücünü diğerine devretmez patinajdaki lastiğin torkunu düşürür ve tutunmasını sağlar
    İşte buna %100 katılıyorum Cengiz

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Şakir Yalçın
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

ASR olmayan bir arabada arabanın önünü kriko ile havaya kaldırdığımız düşünelim. Aracı vitese taktığımızı ve tekerleklerin yavaşça döndüğünü düşünelim. Sonra sol tekeri bir cisim yardımıyla hafifçe frenleyip durduralım. Bu durumda sağ teker iki kat daha hızlı dönmeye başlayacaktır. Yani burada tork tamamen patinajdaki tekere aktarılmıştır. Bu durumda ben sağ tekeri(patinajdaki tekeri) frenlesem güç mecburen sol tekere de aktarılmaya çalışacaktır. ASR patinajdaki (sağ tekeri) frenleyerek ya da torkunu düşürerek gücün diğer tekere aktarılmasını sağlar. Bu sayede diğer teker yola tutunuyorsa çekiş sağlanır ve araç ilerler.

Bunun kilitli diferansiyelle ne gibi bir bağlantısı var anlayamadım. Kilitli diferansiyel de benim bildiğim şanzıman çıkışında sağa ve sola giden aks kilitlenerek ikisinin de aynı anda aynı devirde dönmesi sağlanır. Kısaca diferansiyel devre dışı kalır. Bu sayede tekerin birisi patinaja düşse de diğer teker mecburen döndüğü için yola tutunan teker yardımıyla araç yola devam eder. İkisi ayrı sistemdir.

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı makineman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ASR olmayan bir arabada arabanın önünü kriko ile havaya kaldırdığımız düşünelim. Aracı vitese taktığımızı ve tekerleklerin yavaşça döndüğünü düşünelim. Sonra sol tekeri bir cisim yardımıyla hafifçe frenleyip durduralım. Bu durumda sağ teker iki kat daha hızlı dönmeye başlayacaktır. Yani burada tork tamamen patinajdaki tekere aktarılmıştır. Bu durumda ben sağ tekeri(patinajdaki tekeri) frenlesem güç mecburen sol tekere de aktarılmaya çalışacaktır. ASR patinajdaki (sağ tekeri) frenleyerek ya da torkunu düşürerek gücün diğer tekere aktarılmasını sağlar. Bu sayede diğer teker yola tutunuyorsa çekiş sağlanır ve araç ilerler.

Bunun kilitli diferansiyelle ne gibi bir bağlantısı var anlayamadım. Kilitli diferansiyel de benim bildiğim şanzıman çıkışında sağa ve sola giden aks kilitlenerek ikisinin de aynı anda aynı devirde dönmesi sağlanır. Kısaca diferansiyel devre dışı kalır. Bu sayede tekerin birisi patinaja düşse de diğer teker mecburen döndüğü için yola tutunan teker yardımıyla araç yola devam eder. İkisi ayrı sistemdir.
    Şakir mesajların ve mesajımın tamamını dikkatlice okumanı öneririm.Ben zaten belirtmişim asr ile kilitli diferansiyelin farkını...

Artı, kilitli diferansiyelin çalışma mantığı da zaten senin belirttiğin gibi değil...

Şakir Yalçın
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok

Artı, kilitli diferansiyelin çalışma mantığı da zaten senin belirttiğin gibi değil...
    Arda,anlatmak istediğim şeyi sanırım yanlış ifade ettim. Şanzıman çıkışı değil de diferansiyel demem gerekirdi.

KİLİTLİ DİFERANSİYEL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, NE İŞE YARAR

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

karda kar lastiği bile olsa çoğunlukla zincirsiz paletsiz asr gibi sistemler işe yaramıyor.. kara saplanmışsa zincir takıp ve ASR Off yapmak lazım..

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı makineman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arda,anlatmak istediğim şeyi sanırım yanlış ifade ettim. Şanzıman çıkışı değil de diferansiyel demem gerekirdi.

KİLİTLİ DİFERANSİYEL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, NE İŞE YARAR
    Önemli değil Şakir, benim demek istediğim şey de zaten asr ile kilitli diferansiyelin çok farklı olduğuydu önceki mesajımda ama esas anlaşılmayan buydu sanırım

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı les Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karda kar lastiği bile olsa çoğunlukla zincirsiz paletsiz asr gibi sistemler işe yaramıyor.. kara saplanmışsa zincir takıp ve ASR Off yapmak lazım..
    ASR dedik yahu arama kurtarma demedik ya herhalde her koşulda işe yaramaz yani
    Sanki zincirin paletin yetersiz kaldığı yerler yokmu herşey bi yere kadar

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yer imleri