ABS karlı, yarı buzlu, yağmur başlarken yol üzerinde oluşan yarı çamurlu zeminlerde durma mesafesini kısaltır. Bu durumlarda tekerler kitlenirse yol sürtünme katsayısı düşük olduğu için lastik-yol arasındaki sürtünme vesilesi ile kaybedilecek enerji tekerler kitlenmediği taktirde fren diski-tekerlek arasında kaybedilecek enerjiden azdır.
Belli bir süre yağmur yağmış ve çamuru geçmiş ıslak zeminde abs aynı mesafe ya da biraz daha kısa mesafede durdurur.
Sadece kuru zeminde abs ufak bir miktar daha uzun mesafede durudur. O da yukardaki durumlardaki başarısı ve fren esnasında tekerler kitlenmediği için sağlanan ekstra kontrol düşünülürse çok ta önemli değildir.
Konu başlığında asr olarak yazılmak istendiğini düşünüp daha çok asryi yorumlamıştık![]()
gecen gun arkadas yolda kaldı kar yuzunden bende esp yi kapat esp asr ile birlikte calsıtıgı icin zincir tak dedim. zincir takılırsa asr sisteminin kapatılacagını okumustum. Bu dogru mu?. bir diger husus bosch ta mı ne izlemiştim 40 mı 50 derecemi ne karlı zemine araba tırmanmıstı asr tanıtımını yaparken o nasıl bir asr ki cıkabildi
Mustafa, 40-50 derece de bir hata olmasın. O testler 10-15 derece eğimli buzlu zeminlerde yapılıyor. 50 derecede değil buz normal yolda bile araba çıkamaz. Belki modelli jipler çıkabilir. Ayrıca o testlerde arabaların o buzda çıkması da bana garip geliyor. Acaba işin içinde bir hile mi var diyorum. Belki buzun üzerine bir madde dökerek kayganlığını azaltıyorlardır veya tırtıklama yaparak lastiğin daha iyi tutunmasını sağlıyorlardır.
Ben de 5th gear programında izledim, adam son model jaguarla karlı tepeye çıkamadı ASR açıkken. ASR' yi kapattı da pati ata ata tırmandı. Bu arada bizim GP lerde ESP kapatılamıyor. İçerideki tuş sadece ASR' yi kapatmaya yarıyor. Zincir takıldığında zaten saplandığın karı zincirli biçimde sardıra sardıra geçmeye aşmaya çalışacağın için ASR nin kapatılması şart. ASR off düğmesi de bunun için yapılmış.
egyphoto: Audi Quattro Sky jump test Drive - 5Pics+Video
quattro test var burda da
yalnız en alttaki video herşeyi anlatıyor![]()
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...ik-paketi.html
bu da forumda tartışılan esp konularından biri
sanırım bu konu daha yakın ...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
Bence arkadaş karda çok fazla yola çıkmasın.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri