Alıntı civcivx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Enes, ses sistemi henüz tamamen faaliyette olmadığı için net yorum yapamıyorum. (Amfi montajı yapılmadı henüz)
Ancak şöyle söyleyeyim, bu ana ünitenin bir özelliği HP/LP filtre (High-Pass, Low-Pass) özelliğine sahip olması. Bazı Pioneer modellerinde bu özellik mevcut, sadece bu üniteye özgü değil. Başka markalarda da var tabi. Böylece kapılardaki hoparlörlere giden sinyali 125 Hz.in üzeri ile sınırladım. Bu sayede kapılardan hiç bas frekanslar gelmiyor ve doğal olarak bu hoparlörlerin kapasitesi zorlanmamış olup zırıltı-distorsiyon vs .oluşmuyor. Şu anda öyle kullanıyorum ve diyebilirim ki; kapı hoparlörlerine bas frekans gelmesi ile gelmemesi arasında büyük fark oluyor. Ama ilerki dönemlerde kapı hoparlörlerini değiştirme düşüncem var. Çünkü oldukça kalitesiz şeyler.

Ayrıca yine bu ana ünite 3 RCA çıkışa sahip. Tamamen subwooer için atanmış bir RCA çıkışa sahip. Kapı hoparlörlerine hiçbir etkisi olmadan, onu da istediğin esneklikte ayarlayabiliyorsun. (Faz, kazanç değeri, LP frekansı gibi)

Amfim ise uzun zamandır diğer arabada keyifle ve son sınırlarında kullandığım bir model. Yine bu amfi ile subw. olarak JL Audio'nun 15 inç.ini kullanıyordum ama GP'ye büyük kaçacağı için 12 inç olan modelini tercih ettim. JLA'yı tercih sebebim; distorsiyonsuz ve kaliteli bir bas üretmesi. Kesinlikle uğultu yapmıyor ve basları olabildiğince derin alma imkanın var. Amfi montajından sonra aynı sonuçları alacağım yönünde beklentim var.

Ana üniteyi diğer tercih sebeplerim ise bilinen Pioneer klasikleri: MOSFET çıkışlar, akıllıca tasarlanmış mp3 liste sistemi, ne format ne medya olsa okurum abi anlayışı , kullanışlı bir uzaktan kumanda ve sade ama oldukça şık bir ön panel.

Bu tür özellikler benim için olmazsa olmaz şeylerdir. Ayrıca bu ana ünite 2007 Pioneer modelleri içinde USB girişe sahip tek model, bu da benim için en büyük tercih sebeplerinden biri oldu.

@Barış, hallettiğine sevindim.

Anlattığına göre çok iyiymiş abi.Şahsen ben de Pioneer isterdim.İnşallah en kısa zamanda bizler de böyle kaliteli sistemlere sahip oluruz ve dinleriz.