Arkadaşlar bir iki bilgi yazmak istedim, aracınızdan uzun yıllar performans almak istiyorsanız ve diğer yağ ile alakalı kısımlarından da uzun süre performans almak istiyorsanız, bu özellikle İstanbul için geçerli yağ dişimi periyodu 10.000 km bir olmalı. Bunun altı üstü yok bence. şunu da diye bilirsiniz başka ülkelerde 30.000 km ye kadar giden araçlar var, doğru ama ülkenin kullandığı yağ kalitesi, kullandığı parçalar, ve en önemlisi trafik koşulları ve hava koşulları çok farklı.
Bunun yanında araç üreticileri, üretimlerini gönderecekleri ülkelere göre üretim yaparlar, o ülkenin standartlarına göre araç üretmeye çalışırlar. Bu yüzden bizim ülkede 10.000 km bir yağ değişi olarak verilmiş ve bence en sağlıklısı.
Bir de benim şahsi kanaatim, sabit bir ustanız var ise her sorunuzda aynı ustaya gidin, bazı sorunlarda servise bazı sorunlarda özel ustanıza gitmek bence yarardan çok zarar getirir. örnek: puntoların donanımı aynı olsa bile her aracın aynı arızlara vergi tepki farklı olabiliyor. Bu durumda ustanızın sizin aracınızı tanıması sizin için ayrı bir avantaj olacaktır ve sorunların çözülmesinde büyük bir katkısı olacaktır.