Bir bilen çıkana dek beklerim![]()
Arkadaşlar Merhaba,
Önümüzdeki ay Ankara - Bodrum yolculuk yapacağız.
Daha önce hiç bu yolu kullanmadım. Ufak bir araştırma ile bir kaç yol alternatifi olduğunu gördüm.
Otobüs firmaları:
Ankara - Polatlı - Afyon - Sandıklı - Dinar - Denizli - Nazilli - Aydın - Çine - Yatağan - Milas - Bodrum istikametini kullanıyor.
Otobüs firmaları kullandığından yolun iyi olabileceğini düşündüm.
Farklı ve daha kısa altenatifler de var. Misal Denizli'den sonra Muğla üzerinden giden bir yol daha var. Benim için kısalıktan ziyade yolun iyi olması önemli. Tabiki yolu 100 km uzatmayı da istemem.
Bunlardan yola çıkarak, tecrübeli arkadaşlardan yol güzergahı ve dinlenme tesisi önerilerini bekliyorum..
Daha vakit var, o zamana kadar yolu öğrenmiş olurum inşallah![]()
Konu 10ursbf tarafından (24/05/2013 Saat 12:56 ) değiştirilmiştir.
Bir bilen çıkana dek beklerim![]()
Hocam mantık yürütüyorum.Otobüs firmalarının kullandığı yollar düzgün olmak zorunda.Kullandıkları otobüslerin bakım, benzin harcamaları hayli masraflı zaten.Yolu uzatırlarsa, ideal ve düzgün güzergah belirlemezlerse kar oranları düşer.
Ayrıyeten, bu otobüsler yolda en az 2 -3 defa mola vermek zorundalar desek, kesinlikle bu yolu tercih edin.Uzun yoldur, olasılıkları düşünürsek eğer aracınız arızalanabilir ve allah korusun başınıza başka birşey gelebilir.Mola alanları kısmen daha kolay erişilebilir yerlerdir, ayrıca araç bakım üniteleri bulunur.Zorluk çekmezsiniz.
Yorum yapayım dedim![]()
otobusun gittiği yol her zaman araba için mantıklı olmayabilir, x-z arası giderken y ilçesine uğrayarak orayada sefer düzenler ancak arabayla giderken y üzerinden gitmek gereksizdir.
edit: navigasyondanda baktım, ben olsam aydına kadar yukarıda yazılan güzergah sonrasında aydından otobandan söke ordanda bodrum(aradaki ilçeleri hatırlamıyorum ancak her kavşakta bodrum yazıyor ve sorunsuz bir yol) olarak giderdim.
bir edit daha: dediğim yol 780km görünüyor, otobusun yolu ise 756km yani otobusun yolu daha mantıklıymış tabi aydın-milas arası yolu araştırmak lazım. google maps ise denizliden direk muğlaya geçiyor ve 724 km veriyor, bildiğim kadarıyla denizli-muğla arasındaki yolda problem yok o yüzden en mantıklı rotanın bu olduğuna karar verdimyani ankara-afyon-denizli(sandıklı üzerinden)(afyon denizli arasında çalışma olan yerler vardı 2 hafta önce kadar 10km kadar ama problemsiz)-muğla-yatağan-milas-bodrum.
Konu OzzY tarafından (26/05/2013 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Aydın da otobana girmeye gerek yok. Zaten mesafe çok kısa ve devlet yolu ile otoban zaten paralel gidiyor.
Aydın>Söke>Milas>Bodrum
Muğla Denizli arası yolu bilmiyorum ama Muğladan> Yatağan > Milas > Bodrum yolu gayet iyi.
Ankara'dan Bodrum'a en kısa yol Denizli üzerinden gitmek. Denizli'den sonra Bodrum 3 saatlik bir yol; biraz fazla dağ inip çıkıyorsunuz Denizli-Muğla arasında ama manzara konusunda o yol Aydın-Söke-Bafa-Milas-Bodrum'dan daha iyidir.
Ayrıca yolunuzu Aydın'dan geçirirseniz uzatmış oluyorsunuz; ancak Söke'ye tünel yapıldığı için ve yolu da yeni yapıldığı için tercih edilebilir. Burası sizin tercihiniz; ancak benim tavsiyemi soracak olursanız Denizli-Muğla-Bodrum yapın. Kale veya Tavas ilçesinde de yemeğinizi yersinizayrıca yolculuğunuz da serin geçer dağlık alan ve ormanlık olduğundan dolayı.
Şimdiden hayırlı yolculuklar
LEO,Liderlik,Deneyim,Olanak yaratmaktır.
ben denizli aydın üzerinden gidiyorum gayet güzel. hem giderken aydın sökede fabrika satış mağazları falan var süper ucuz![]()
Yardımları için herkese çok teşekkürler...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri