selenia fiatin 100 yillik markasi... petronas simdiki sahibi ama o kadar da siradan degil...
alfa, lancia da kullaniyor....
amsoil yag konusunda en onde gideni aslinda..
Printable View
100 yıllık olması sıradan olmaması için bir neden değil. Kullanılmaz diyede bir şey yok isteyen kullanır. Bir yanda aracın sesini azaltan çekişini değiştiren yakıtını azaltıp motorun ömrünü arttıran kaliteli yağ diğer yanda sizin 100 yıllık dediğiniz ama motoru sessli çalıştıran performasn olarak çok iyi olmayan ve 10000 km yağ simsiyah olan bana göre dandik olan bir yağ. Artık tercih sizin.
Yağ değişimini ben de 8000 km.'de yaptım. Mobil 1 5w 30 ESP Formula aldım ve inanın bana aracın motor rölanti çalışma sesinde ilk marşa bastığım andan itibaren azalmayı hissettim. Ayrıca performans konusunda da farkı var. Ancak yakıt tüketimini etkileme hususunda bir fark görmüyorum. Benden önceki sahibi hep yetkili serviste Shell Helix Ultra 5w 30 kullanmış. Bir daha aracıma Shell yağ koymayı asla düşünmem. Evet, Mobil 1; yağ markası olarak pahalı ancak artıları düşünülünce değer.
arkadaşlar aracım 1,3 multijet Euro 5 motor anladığım kadarıyla dizel puntolarda yağ 5w30 doğru mudur?
5w30 mobil 1 eps dbf araçlar için olanı denemek istiyorum ancak hepsib.... sitesinde yağ var ancak benzinli ve dizel araçlar için diyor .ben tam anlamadım şimdi dizellerle ile benzinli araçların yağı aynımı mobilde.
arkadaşlar servisin kullandığı yağ filtresini nerden bulurum.
Ali bey yağ filtresini Fiat yedek parçacılarından temin edebilirsiniz.Kendim kullandığım ve Fiatın yağ değerlerini karşılayan Mobil yerine Castrol magnetec 5W30 C2 tavsiyemdir.
arkadaşlar yağ filtresini opar mı kullanmak gerek yada lancia mı? peki lancia nerde bulunur. Euro 5 motorların yağ filtresi farklı mı Euro 4 lerden?
OPAR ın Türkiye üretimi ve Yurtdışı üretimi var. Kutu dışı OPAR olup içinden LANCIA-BOSCH-VALEO-UFI gibi marka ürünler çıkabilir. Otomobil üreticileri ürettikleri otomobilin her parçasını kendileri üretmiyorlar. Örnek Fren merkez sistemi BOSCH - balata sistemleri VALEO gibi firmalardan geliyor.
Şimdi OPAR kutusunun içinde hangi marka çıkar bilemem üzerinde marka bile yazmayabilir . Sonuç olarak OPAR FIAT parça tedarikçisi rahatlıkla kullanabilirsiniz. LANCIA için boşuna 2 kat para vermiş olursunuz. LANCIA olarak kullanılacak parça vardır kullanılmayacak parça vardır. Bu aslında o parçanın dayanım süresine bağlı. Örnek LANCIA balata alırsınız 50000 km gider ve ses yapmaz. OPAR alırsınız 30000 km gşder bşrazda ses yapar. Hassas kişi LANCIA alır diğer kişilerde önemli değil ucuz olsun der OPARın tedarik ettiği onayladığı parçayı alır.
Sanayide lancia filitre bulunur mu
bulundugunuz ildeki opar bayilerine sorabilirsiniz,
opar getirip sanayiye dagitmadi ise zor gibi...
opar sitesinde bayi adres telefonlari yazili...
https://www.opar.com/distributers/Pa...tersearch.aspx
1.4 Fire 30binde bir degistiriyorum. Eksilince ilave ediyorum. Rahat olun orjinal kitap boyle diyor.
SM-G900F cihazımdan gönderildi
acil yardim aracim 2011 1.3 punto evo 3000 km once sifir motor yapilmis yag pompasini 7000 km once degistirmisler duz yolda yada rampa cikarken sonra durunca yada vites bosa alinca motor yag basinci dusuk motoru durdurun arzasi verip yag lambasi yaniyor gaz verince arza kesiliyor yag pompasini ve yag misurunu degistirdim castroll 5 30 magnetik a2 olmasi lazim ondan koydum gene arza veriyor ondan once selania koymustum 1000 km sonra yapmisti arzayi gene yapinca yag pompasindan suphelenip degistirdik castrol koyduk gene yapio bu sefer birak 1000km yi 40 km yapmadan acaba 5 40 yada kalin yagmi kullanayim bi onerisi tavsiyesi olan varmi bilgisayara baglayinca arza gostermiyor
Sizin sorununz yağla ilgili değil. Bence aracta başka bir sıkıntı var. Uyaruı verdiğinde aracın sesisinde gidişinde bir problem varmı yada başka bir sorun varmı. Uyarı verdiğinde motora yağ konula kapağı actığınızda o kısımdan herhangi bir duman falan geliyormu araçta hararet ne durumda. Bunları kontrol edin. Yüksek ihitmal sensör arızası. Birde motoru ehli bir ustaya götürün. Gerekiyorsa kartesi söktürüp baktırın . Motoru nasıl yapmışlar anlaşılır.
Usta sizin aracın bence mavi duman atması yağ yakma değil mi? Eğer araç segmanlardan yağ kaçırıyorsa sonuçta mantık oalarak aracın yağ basincida düşer diye tahmin ediyorum. O mavi dumanı arada bir görmenizin nedeni ise, yine bence bizim araçlar da bulunan DPF filtresinin o dumanı absorbe etmesinden kaynaklanıyor olabilir. Mutlaka bunu yapın= Aracınızı durduyerde şöyle bir 4500 5000 devirde çalıştırın ve egzostdan çıkan dumanı kontrol edin. Tekrardan çok geçmiş olsun.
1.4 fire Punto 3 Yıl 26 bin km yol katettim.3 yılda aracımı üç kez bakıma soktum. Dizel için kitapçık 1 yıl /15 bin km yazıyor.(Hangisi önce dolarsa). Benzer hatayı 1 kez eşim aracım art arda 5 kez stop ettiğinde yaşamıştım. Nadiren görünüyorsa bir sonraki yağ değişimine kadar bekle. Sık yaşanıyorsa baktırmalısın. Yağ pompası ve/veya yağ filtresi kaynaklı olabilir.
Arkadaşlar bu konuyu arada bir hortlakmakta fayda görüyorum. Aracından tam verim almak isteyen ve uzun yıllar sorunsuzca binmek isteyenler yağınızı bir kaç bin km daha erken değiştiriniz.
Hatta bu konuyu yönetimden sabitlemelerini rica etsek.
Arkadaşlar bir iki bilgi yazmak istedim, aracınızdan uzun yıllar performans almak istiyorsanız ve diğer yağ ile alakalı kısımlarından da uzun süre performans almak istiyorsanız, bu özellikle İstanbul için geçerli yağ dişimi periyodu 10.000 km bir olmalı. Bunun altı üstü yok bence. şunu da diye bilirsiniz başka ülkelerde 30.000 km ye kadar giden araçlar var, doğru ama ülkenin kullandığı yağ kalitesi, kullandığı parçalar, ve en önemlisi trafik koşulları ve hava koşulları çok farklı.
Bunun yanında araç üreticileri, üretimlerini gönderecekleri ülkelere göre üretim yaparlar, o ülkenin standartlarına göre araç üretmeye çalışırlar. Bu yüzden bizim ülkede 10.000 km bir yağ değişi olarak verilmiş ve bence en sağlıklısı.
Bir de benim şahsi kanaatim, sabit bir ustanız var ise her sorunuzda aynı ustaya gidin, bazı sorunlarda servise bazı sorunlarda özel ustanıza gitmek bence yarardan çok zarar getirir. örnek: puntoların donanımı aynı olsa bile her aracın aynı arızlara vergi tepki farklı olabiliyor. Bu durumda ustanızın sizin aracınızı tanıması sizin için ayrı bir avantaj olacaktır ve sorunların çözülmesinde büyük bir katkısı olacaktır.