Sayfa 7/8 İlkİlk ... 345678 SonSon
160 sonuçtan 121 ile 140 arası

Konu: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

  1. #121
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Benzınlı araclarım ıcın apı ye bakıyorum, apı c sınıfı dızeller ıcın s sınıfı benzınlıler ıcın, sn ve cf kendı alanlarındakı en ust standardı belırlıyor ama ulkemızde satılan yaglar, ulkemız ab muktesebatına tabı oldugu ıcın apı yerıne acea kodları one cıkıyor. abd de ılsac standardları da yazıyor ygların uzerınde ama bızde bu bır krıter bıle degıl.

    belırttıgınız yag ıle ılgılı olarak, genelde apı sınıfında s var ıse mutlaka c yı de bellı oranda karsıladıgı ya da tabırı caızse bıraz cakal bır dılle uyumlu oldugu falan yazar. magnatecın 10w40ında bıle yazarken 5w30 c2sınde yazmaması garıp, bu krıtere uyum ıcın basvurmamıs ya da uyum saglayamıyor. acıkcası kullanmadıgım bır marka oldugu ıcın bu zamana kadar detaylı ıncelememısım. baktııgmız urun avrupa pazarına uretıldıgı ıcın apı cfyı karsılamakla ugrasmamıs bıle olabılır. zaten acea c kodu ıle dızel partıkul fıltrelerıne uygun yakıt tasarrufu saglayan yag kodunu almıs bulunuyor.

    araclarımda takıp ettıgım apı sn ve acea kodlarının yılları. 2008 yılındakı acea a3 ıle 2012 a3 aynı olmuyor. acea kodlarının son yayınlandığı tarıh olan 2012 krıterını karsılayıp karsılamadıklarına bakıyorum.

  2. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  3. #122
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Ben su an 1.4 8v fire, fiat linea da elf kullaniyorum...
    Elf evolution full tech lsx 5w40
    Aciklamaya gore full sentetik tabi ambalajda yok boyle bir aciklama...
    Elf e gore de en iyi urun serisi.. full tech ve 900.... selenia veya specklere uyan diger marka yaglar, bu urun dahil, pahalli, hatta selenia kpe ucuz bile kaliyor.. yari fiyatina bir yerde 2x1litre, baska bir yerde 1 litre, toplamda 3 litre aldim... urunu teslim eden bile sasirdi.. telefon acipmtekrar sormustu... olsa 3 veya 5 litre daha alacaktim.. esas niyetim, elfin dedigi gibi 20-40bin km kullanmak degil.. motoru yag ile temizleme fikri idi...bir onceki yag dan sonra bir gecismdonemi ))))

    5W40 Synthetic Engine Oil EVOLUTION FULL TECH LSX - EL

    ELF full synthetic oil, latest generation, specially adapted to meet the requirements of new petrol and diesel car engines fitted particulate filters (DPF) built by car manufacturers.

    Recommended for all driving style types and all journey types.
    Specifications

    ACEA C3 API SN/CF
    MB Approval 229.51 (Backward compatible to MB-approval 229.31)
    BMW LL-04
    VW 502.00 / 505.01
    Porsche A40
    Level FORD WSS M2C917-A
    Level FIAT 9.55535-S2-
    Dexos 2
    Bu sitesindeki aciklamasi...



    Bu da tds ve ambalaji full synthetic yazisi yok tabi...







    Simdi bu urun full sentetik mi?

    Elf sitesinden bir tablo...


    Urun serilerini gruba bolmusler....
    Dikkatimi sporti txi cekti... 5w30 c3 ama mineral yag aslinda......
    Diger bir yag, 10w40, mineral.... tabi bu da sanirim ulkeye gore degisiyor... eger urun de farkli olsa idi en azindan urun isminde kucuk bir fark olurdu... minerale txi.. yari sentetik txf derdi mesela ama dememis....
    Mineral teknolojisi.. senterik teknolojisi vs vs ama temelinde
    Sonuc donup dolasip base yag grubuna gidiyor ..
    Daha da ilgimi ceken, bu yagin hic bir marka onayi olmamasi, elf in bunu da belirtmesi...
    TheELF SPORTI TXIrangehastechnical characteristics only for international specifications (nomanufacturer approval)...
    Artik gerisi size kalmis...
    Mesela total in turkiye sitesinde bunyag yok ama turkiyede satisi var... ilginc olan baska bir sey de.. total turkiyedeki elf urunleri de elfin kendi sitesinde yok... neyse..







    Sadece bir markanin bir urunu bile markanin kendi icinde celiskili olabiliyor....
    Almakmicin guzel nedenler var ama almamakmici de kafa karistiran celiskili bilgiler cikiyor biraz karisitirinca...urunden markadan vazgecirebiliyor da...
    Konu timbaz tarafından (06/08/2016 Saat 20:49 ) değiştirilmiştir.

  4. #123
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Yag benzinli ve dizel icin , ok... acea da ok ama..
    Api sn yi benzin icin alan, dizel icin api cf yi de alirdi bence...
    Ikisinin olmadigi ornekler de var... ama Sx var, Cx olmamasi ikisinin olmamasindan daha ilginc bence...

    Bu da opetten ornek olsun
    Dpf ile konuya girip sadece api sn....


    Api sl/cf


    Veya api siz )))
    Konu timbaz tarafından (06/08/2016 Saat 21:37 ) değiştirilmiştir.

  5. #124
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Müsadenizle opet için cevap vereyim once. api kodlu olan yağ ford araçlar için geliştirildi, fordun kriterleri içerisinde (buyuk ihtimalle abd firması olduğu içindir diye tahnim ediyorum) api kodlarını gorursunuz. dığer urunlerde acea c kodu olduğu müddetçe zaten son derece yüksek bir standardı karşılıyor kı yağların 7 farklı parametresınde acea c kodunu karşıladığı için yanı low saps (sulfatlanmıs kul, sülfür ve fosfor mıktarı) olduğu için apının kımı krıterını karşılayamıyor bıle olabılır. bu kımyasallar dpf tıkamakta ama aynı zamanda yağa ozellık katmaktadır. gunumuz katkı teknolojisi azalan bu mınerallerin yerine yeni molekiuller gelıstırılmesı üzerine kuruludur zaten.

    elfın uluslar arası sıtesine baktığınızda ülkemizin avrupadan ayrı olarak gösterildiğini farkettim, yanı elfın orijinal ürünlerinden bahsetmıyoruz. üretici onayları parayladır (kı kuvvetle muhtemel urun basına paradır) bu sebepten onay almamış olabılır. kı total ve elf en ust seviye yağları dışında Fransız araçlarının dışına çıkmıyorlar onay konusunda.

    Find your product

    5w ile başlayıp tam sentetik olmayan bır yağı ılk defa goruyorum, elfın ne halt etmeye 5w ya ınmek ıcın sentetık katkı yapıp baz yağı mıneral kullandı bılemem (yarış motorlarında korumayı arttırmak ıcın olabılır dıyeceğım ama cok zayıf bır ıhtımal, uretilen fabrikadan çıkıp satıldığı başka bır ülkede anlamlıdır belkı)

    konu dızel olduğunda ab yağ standardları cok daha yüksektir (emisyonda ise tam tersi, vw bu sayede yakalandı dıyebiliriz) dolayısıyla apı c sınıfını sahsen takip etmiyorum ki dikkat ederseniz acea c kodunun olduğu yerlerde api c sınıfını pek görmezsiniz (ülkemizde satılan yağ aynı fabrikadan çıkıp apı kodunun onemlı olduğu bir ülkeye satılacaksa belkı o zaman kullanılabilir) bence asıl suphelenmenız gereken husus acea kodlarının yıllarının olmaması. bu konuda opetın yaklaşımını cok takdır ediyorum yıl verıyor. aşağıdaki linkten ılgılendıgınız yağın ozelliklerini seçerek kabiliyetine bakabılırsınız.

    https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html

    sıze acizane önerim elf ın yağlarındakı bılgılerı bosverip opet kullanmanız olacaktır. bunun sebebi de elf totalın yan kurulusu durumunda ve ürünlerini inceleseniz totalın kapsamadığı alanlara urun yapılmıs gibi duruyor. bpnın castrolu gıbı konumlanmış gözüküyor avrupada urunlerı ıncelendığında ama ülkemizde satılan yağları sızın da belrttığınız gibi daha kısır. ılla Fransız yağı kullanacaksanız totalın yağlarına bakın derım. sahsen ılk verdığınız opet yağını astra j 1.4t 140hp lpg aracımda kullanıyorum memnun kaldım. bır altta verdığınız fullmax 5w30u ford 913-d yi karşıladığı için bir sonrakı bakımında ford II 1.6tdci aracımızda kullanmayı düşünüyorum. su anda ford ve fiatta Türk Petrol 5w30 ve 5w40 tam sentetık yağlarını kullanıyorum.

    https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...SeQ6xZBxjrn6ng

    bu arada sımdı farkettım motorlarımız aynı, elfın c3 yağı sızın hıcbır ısınıze yaramaz ınanın. yağ değısımınde temızlık yaparak yağ yakmaya bıle sebebıyet verebılırsınız. Opet fullmax 5w40, TP Hızlan T7 5w40, elf ya da total dıyorsanız molıgraf 5w40 ya da total 9000 5w40 gıbı yağlar (a3/b4 yanı hthp (yüksek sıcaklık yüksek basınç) 3.5 ustu olan yağlar ısınızı gorecektır. Araclarımız yüksek devirde kullanım gerektırdığı için fiat bu krıterı (fiat n2) uygun gormustur.
    Konu MKavruk tarafından (06/08/2016 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir.

  6. #125
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Bu arada bunu unutmusum... tum urunu yok ama orta ve ust sinifi urun serileri...
    Acea b3b4 agirlikli.... psa grubu hic yok, tek fransiz renault...rn 700 710 720..



  7. #126
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    psa grubu totalde, renault da var ama asıl motor uretıcısı psa, dolayısıyla daha geniş bir pazar. bu listede fordun 913 serısı de yok, ulkemızde satılan yağlar değiller sanırım. ya da uluslarası sıtede belirttiğiniz Premium yağları verıyor ama yerel olarak başka yağlar da üretiyor. buna bir ornek castrol mesela, sıtesınde bakın magnatec a1 çıkmıyor ama pıyasada var

    Tam Senteti?k Motor Yağları | Tam Sentetik, Yarı Sentetik, Mineral Motor Yağları | Castrol Türkiye | Motor Yağı | Motor Yağı Özellikleri, Madeni Yağ Özellikleri
    Castrol Magnatec 65a021 5w-30 4 Lt Eylül 2015 Hedi?yeli? - n11.com

    opeti tavsiye sebebimi göstermek adına; motorlarımıza uygun ıkı 5w40 yağı karşılaştırdım 55-65tl bandında bulunabılen ıkı yağdan opet tolalden daha ıyı, baz yağ ozellıklerinde de opet gayet tatmın edıcı. ağ grafiklerde farklı krıterler bırbırıyle karşılaştırılmıyor ama a3/b4 2010 ve 2007 arasındaki farka dıkkatınızı cekerım.

    -opet_fullmax.jpg-total_9000.jpg
    Konu MKavruk tarafından (06/08/2016 Saat 23:53 ) değiştirilmiştir.

  8. #127
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Murat bey tessekkur
    Bu gune kadar hic onerilen selenia kpe yi kullanamadim malesef... onceleri selenia star, en son da selenia star (pure energy degil)
    5w40 acea a3b3 fiat 955535h2... kutusunda ayrica catalyst uyumlu yaziyor...
    Bir kac farklimyagdan sonra selenia star pe veya kpe kullanayim dedim, fiat 95535 s2 acea c3 muadillere bakinca da selenia fiyati yuksek ama muadiller, elf dahil, daha yuksek cikti... elf tercigim de su sekilde oldu... bir yerde 2x1 litre, baska bir yerde de 1x1 litre cok uygun fiyata buldum... urunu teslim eden kisi de fiyata sasirmisti... uzun kullanma niyetim yok aslinda.. elf 20-40binlerden bahsettse de.. normalde 15k da defisim yapiyorum zaten...
    Uygun fiyatli magnatec 5w40c3 buldum ama orjinalliginden suphem oldu... magnatec diesel c3 vardi, benzinli arac icin de uygun, ve shellin 2 tane urunu... bunlarin fiyati uygundu ama... elfi aldim... selenia kpe ye yakin yapida dusunursek, 5bin km sonra degistirip kpe veya star pe dusunuyordum aslinda...
    Liquimoly, aral, motul a da niyetlendim ama... tum bu urunler muadil gorunseler de bazi noktalarda ayri dusuyorlar... fiat ve selenia in beraber calistigini, testleri vs yi de dikkate alirsak... onerilen yag ile devam etmek mantikli geliyor hala... en azindan selenia 100% sentetik... diye biliyorum hala ))) grup 3, hc,,shc filan degil.
    Star dan memnundum, a3b3, yari sentetik ama bu memnuniyet aslinda aracin yeni olmasi ile de ilgili aslinda...
    Arac su an 88k, yakittan da memnunum... sehir disinda 4.5 - 5 litre ortalamam var... 4.3 e dustugu bile oldu )))
    Kis sezonu burada soguk gectiginden 0w40, aral bile dusunmustum...
    motorun basina ne gelecek ise kendi yagindan gelsin derdim ama kendi yagini kullanmak kismet olmadi iste...biraya kadar toleranslari kullandiysak da artik... bundan sonra biraz daha dikkat etmek gerekecek gibi... digerlerine gore star biraz kalindi da...
    Kpe veya baska iyi bir yag ile 200bin km de olup hic eksiltme yapmayan, sorun yasamayanlar var.. eksiltme sartlara gore normal olabilir ama.. km olarak onlara yakin olmak isterim ben de...

  9. #128
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Rica ederim. Çok sık yağ markası değiştirmemenizi tavsiye ederim. Şahsen yerli iki yağ markam var (Türk Petrol ve Opet), araçlarıma uygun olanı belirleyip devam ediyorum.

  10. #129
    Serhan ÖZUĞURLU
    serhax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14/05/2016
    Mesajlar
    44
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    abi gözünüzü seveyim sonuç olarak ne kullanayım okudum okudum kafam allak bullak oldu
    2013 punto pop 1.3 multijet var. Tşkler

  11. Bu mesaj için teşekkür edenler:


  12. #130
    Naklov Deniz
    PUNTOCU volkan1065 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22/12/2014
    Mesajlar
    3.170
    Nereden
    Bartın
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1081

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı serhax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi gözünüzü seveyim sonuç olarak ne kullanayım okudum okudum kafam allak bullak oldu
    2013 punto pop 1.3 multijet var. Tşkler
    MOBİL 1 ESP 5/30 kullan. Aracının motor sesi bariz azalıp çekişindede hissedilir fark göreceksin. Casrtol kullnacaksanda Castrol EGDE TITANIUM 5 /30 ama Mobil 1 kullan. Bu yağları forumda bizzat testleri yapıldı. Sessizlik ve performasn konusunda.

    Diğer Opar-Petrronas -selanıa-shell-elf ve pterol ofisi gibi yağların kaliteleri çok iyi değil. Zaten araca koyunca sesden bariz belli oluyor. Ben kendi aracımda Mobil kullanıyorum kime aynısını tavsiye ettyisek hepside memnun. 4 Lt fiyatıda 100 Tl civarında. İnternetten sipariş geçebilrisin.

  13. #131
    Micheal Stonebridge
    stonebridge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11/09/2013
    Mesajlar
    320
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Mobil 1 Esp Tavsiye ederim. Saygılarımla.

  14. #132
    Zafer Han
    Ezeldenberi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13/07/2013
    Yaş
    50
    Mesajlar
    2.383
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Plaka
    Evo 1.3 ss 75bg
    Edilen teşekkür: 617

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı serhax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi gözünüzü seveyim sonuç olarak ne kullanayım okudum okudum kafam allak bullak oldu
    2013 punto pop 1.3 multijet var. Tşkler
    Serhan bey, konuyu özetlemek gerekirse Euro5 dizel motor için kullanma kitabında da belirtildiği üzere; •Fiat 9.55535-S1 spesifikasyonunu karşılayan istediğiniz yağı tercih ederbilirsiniz.

    Diğer Punto motorlar için kısmet olursa Murat Kav. Beyle en kısa zamanda tam bir liste oluşturalım.

  15. #133
    ALI ORS
    ORS15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18/10/2012
    Mesajlar
    1.983
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 257

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı serhax Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi gözünüzü seveyim sonuç olarak ne kullanayım okudum okudum kafam allak bullak oldu
    2013 punto pop 1.3 multijet var. Tşkler
    Serhan bey, 2013 punto lounge 1,3 multijet kullanıyorum. tavsiyem mobil1 eps Formula 5w30.ben kullanıyorum gayet memnunum. Bu arada yağ konusunda baya bir ayrıntıya inilmiş
    Konu ORS15 tarafından (10/08/2016 Saat 13:27 ) değiştirilmiştir.

  16. #134
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Murat bey, opar yaglarinin tds lerini nerden bulabilirim bilginiz var mi? Opara yazmistim ama cevap gelmemisti...
    Ben bir tabloya baslamistim, detaya girmeden, bir kac bilgi ve 100º viskositeye gore ama sonra ekran goruntuleri daha pratik olmustu ))

  17. #135
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    sizin de yukarıda paylaştıklarınız dışında (teknik bilgi formu) opetin yayınladıkları bir bilgi bilmiyorum. Aradığınız 100C viskoziteler zaten yazıyor bu formlarda ama diğer bilgileri istemiş olmanıza rağmen göndermemeleri ilginç olmuş. Bağlı oldukları Koç Grubu'na e-postanızı iletin derim.

  18. #136
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin de yukarıda paylaştıklarınız dışında (teknik bilgi formu) opetin yayınladıkları bir bilgi bilmiyorum. Aradığınız 100C viskoziteler zaten yazıyor bu formlarda ama diğer bilgileri istemiş olmanıza rağmen göndermemeleri ilginç olmuş. Bağlı oldukları Koç Grubu'na e-postanızı iletin derim.
    Opet, ok... ama opar da tds yok... opara yazdim ama.. yazmaya devam edeyim
    Malzeme guvenlik bilgi formu vermek zorunda diye biliyorum, onu da ekleyeyim bu sefer...
    https://www.opar.com/products/Pages/oparolio.aspx
    Bu arada sayfada dusuk kalite yagdan, onu on plana cikarmis, onaydan , testten vs bahsetmis ama.. kendinin de fiat onayi yok aslinda kendi ile ilgili fazla bilgi de yok.... fuchsa yaptirdigindan fazla da birsey yazamiyor belki ama... tds msds olmali bence...
    Konu timbaz tarafından (10/08/2016 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir.

  19. #137
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    afedersiniz hocam ben yanlış okumuşum. Opar Olio kullanmayı düşündüğüm bir yağ değil çünkü periyodik bakımları yetkil serviste yaptırmıyorum. Opet, Opar Olio, FMY aynı yerde dolumu yapılıyor, baz yağ olarak çok farkedeceğini zannetmiyorum. FMY forda uygun katkılar, oparolio fiata uygun katkılar opet ise piyasa ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir. Opar Olio bayağı kapalı kutu benim için. Hakkında hiçbir bilgim yok. Lakin istemenize rağmen paylaşmadılarsa kalitesinden ya da başka bir yağ ile birebir aynı olmasından şüphe ederim.

    EKLEME: opar olio yağlarının fiat onayı var, yağ kodları doğrudan fiatın yağ kodları (H1, N2 , S1 gibi)
    Konu MKavruk tarafından (10/08/2016 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir.

  20. #138
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    afedersiniz hocam ben yanlış okumuşum. Opar Olio kullanmayı düşündüğüm bir yağ değil çünkü periyodik bakımları yetkil serviste yaptırmıyorum. Opet, Opar Olio, FMY aynı yerde dolumu yapılıyor, baz yağ olarak çok farkedeceğini zannetmiyorum. FMY forda uygun katkılar, oparolio fiata uygun katkılar opet ise piyasa ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir. Opar Olio bayağı kapalı kutu benim için. Hakkında hiçbir bilgim yok. Lakin istemenize rağmen paylaşmadılarsa kalitesinden ya da başka bir yağ ile birebir aynı olmasından şüphe ederim.
    Opet in uoa uygulamasina kullanilmis olio gonderilir ise, yeni yag verilerini bir sekilde yazmalari gerekir... ya da o olmadan nasil yorum yapacaklar acaba... uoa icin, olio kullanan araclar da olacaktir mutlaka...
    Isi saglama almak icin, hem kulanilmis hem yeni gonderilmesi daha uygun su an ))))

  21. #139
    gok ten
    timbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06/08/2014
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1.411
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 503

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EKLEME: opar olio yağlarının fiat onayı var, yağ kodları doğrudan fiatın yağ kodları (H1, N2 , S1 gibi)
    On tarafta tofas onayli yaziyor ama araci tofas uretse bile bu motorlari tofas uretmiyor.. motor fpt nin yurt disindaki fabrikalarindan hazir geliyor vs..
    Arkada performans olarak yazilmis, fiat speclerini karsiliyor olarak.. diger markalarda da ayni durum aslinda..
    Ve hala emaillere cevap yok..karsilastirabilecek bir tane veri yok henuz.. tam kapali kutu ....
    Mesela 5w30 ..

  22. #140
    Murat Kavruk
    MKavruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07/05/2016
    Yaş
    39
    Mesajlar
    615
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 253

    Standart Cevap: İdeal Yağ Değişimi Km ve İdeal Yağ

    Belirttiğiniz hususta bir problem yok sanırım. işin doğası gereği ilgili spec'i karşılar diye yazacaktır. Yalnızca gm dexos2 için ilgili sertifika kodu ve internette onaylı yağlar listesi bulunmaktadır. Bunun sebebi de dexos un gmden bağımsız bir kurum olmasıdır. dolayısıyla fiat s1 karşılıyorum diyorsa sıkıntı yoktur. ki fiat s1 dediğiniz acea c2 dir aslında. tofaşın onaylı yağı demesinin motorun yurtdışında üretilmesiyle bir alakası yoktur gene bakınız gm dexos2 örneği. ha Tofaş onayı ne demek? koç grubunun ürettiği araçlarda koç grubunun ürettiği yağ onaylıdır demek işte tam da u sebepten opar orijinal ürün değildir, onaylı üründür. opar olio da bundan bağımsız değildir.

Sayfa 7/8 İlkİlk ... 345678 SonSon

Benzer Konular

  1. Ankara - Bodrum En İdeal Yol
    10ursbf tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 27/05/2013, 13:36
  2. İDEAL ERKEK NASIL BİRİ olmalı :)
    akbiyik tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 31/03/2011, 23:19
  3. İdeal lastik basıncı kaç?
    operatormurat tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj: 15/04/2010, 12:42
  4. İdeal motor devri
    pdr42 tarafından Teknik Yardım forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 51
    Son Mesaj: 08/01/2009, 12:56
  5. İdeal Mesleğinizi Öğrenin
    Gkhan tarafından Geyik forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 19
    Son Mesaj: 12/08/2007, 00:11

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com