1.3 dizellere 0w 30 nasıl olur
1.3 dizellere 0w 30 nasıl olur
1.3 multijet dizelde en iyi performans 5w 30'dur. Ayrıca bu bakım yetkili serviste yaptıracağım için ben Selenia 5w 30 koyacaklar. Benden önceki sahibi yine bir başka yetkili servis tarafından konulan Shell 5w 30 kullanmış hep. Bakalım Selenia nasıl olacak... Tabi gönlümden geçen Mobil 1 5w 30 ESP koymak ama![]()
Ben de tam dediğiniz gibi düşünüyorum. Araç 93.000 km.'de olduğu için bu ara Akpınar Otomotiv'deki Motor Yağı + Yağ Filtresi + Yakıt Filtresi + Hava Filtresi + Polen Filtresi + El Freni Ayarı + Far Ayarı + 20 Nokta Kontrolü + Arka Kapı Gergilerinin Kontrolü + Detaylı Motor Temizliği + İşçilik + %18 KDV = 230 TL. tutarındaki kampanya olduğu için ve aracın bendeki ilk bakımını yetkili serviste yaptırmak istediğim için bu kez Selenia'yı tercih edip 100.000 km. bakımında ise Mobil 1 5w-30 Esp'yi tercih edeceğim. Bu arada araçtaki Shell 5w-30'dan pek memnun değilim zaten. Bu araç bugüne kadar hep yetkili servis bakımlı ama servisin Shell marka yağını tercih etmesi nedeniyle hep bu yağ kullanılmış.
fiat yağ şartnamesini sağlama açısından castrol magnatec veya edge 5-40 tan şaşmayın derim.
Ali Bey, Akpınar Otomotiv ile görüştüm bu konuyu dediğim gibi "OPAR da kullanıyoruz ama Selenia tercih etmenizi öneririz. Her ikisi de var." dediler. Zaten, multijet serisinde servislerin ilk kullandığı yağ Selenia idi biliyorsunuz. Demek ki bu yağı halen kullanan servisler de var.
ben hep selenia tercih ediyorum. zaten ilk ve orijinal yağı. ama ben haliç otoya sorduğumda artık selenia gelmediğini söylediler. Bakımlarda opar yağ kullanıldığını söylediler. diğer servislerin daha önceden ellerinde kalmış yağları kullanabildiklerini söylediler.galiba bundan sonra opar yağ kullanan servis görürseniz şaşırmayın...
en son gittiğimde yağ opar koydular artık seleina gelmeyecek dediler. selenia opar'dan daha rahat ve saha sessiz çalışıyor. Şimdiki kullandıkları opar yağdan selenia daha kaliteli bence.Fiat'ta sadece selenia ve opar kullandım ama bana kalsa ben 5w30 castrol magnetec kullanırdım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri