15 yila yaklasan meslek hayatimin tamami tamir-bakim atölyelerinde gecti. arizacilik bakimcilik isi zordur. bilgi ister , tecrübe ister , emek ister , ustalik ister bazende sans ister![]()
dostum normal isleyis ile zor . hangi markaya gidersen git servislerde eleman kalitesi yerlerde geziyor. çok düsük maasla calisan genc tecrübesiz cocuklar araclarin bakimini yapiyor , bir iki tane ustada baslarinda duruyor yada gelen millete dert anlatiyor. elemanlari 3-5 tane kursa gönderipte duvarlara asilan dizi dizi egitim sertifikasi ile bu isler yürümüyor. servise gittiginize isi bilen bir iki ustaya probleminizi yaptirabilirseniz ne ala . su anda memleketin bazi bölgelerinde ciddi anlamda yetişmiş eleman sıkıntısı var . ha deyince iş yapabilecek adami bulamiyorsunuz .
isin diger bir tarafi bayiler arac satisindan cok para kazanmiyor , esas kazanc kapisi servis. kendi aracimi alirken aldigim rakama göre bayiye kalan komik kismi biliyorum. ama 2 kez bakima gitsem o satistaki kardan fazlasini benden kazaniyor .
Yer imleri