Merhaba arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 3 hafta kadar önce kaza geçirip aracımı güvenerek sakarya-samtaş'a verdim.
Sakaryadaki tek yetkili servis burası.
Aracıma ait yapılan işlemler, değişen parçalar (kabaca) şöyle:
1 - Ön tampon değişti
2 - Sol ön çamurluk değişti
3 - Sol ön kapı değişti
4 - Sol arka kapı değişti
5 - Sağ-Sol farlar değişti
6 - Sol arka çamurluk işlem gördü
7 - Arka tampon işlem gördü
Şimdi sıkıntılar şunlar:
1 - Sağ ön kapıdaki hoparlörüm çalışmıyor. Az ses geliyor. Kazandan önce sağlamdı. Servis, hoparlörde yırtık ya da darbe olmadığı için işçilik yapmıyor, değişimini sağlamıyor.
2 - Aracın kapı kumandası çalışmıyor. Cama tutarsam çalışıyor. Camdan 10 santim uzakta araç kapıları açmıyor. Kazadan önce çalışıyordu. Servis, kumanda bozulmuş diyor. Servise verirken kumandam çalışıyordu.
3 - Aracın sağ tarafı neredeyse tamamen boyandı. Fakat renk arizone bej olduğu için zor bir renk olduğu ve tutturmanın zor olduğu belirtiliyor. Aracın servis tarafından boyanan sol kısmı ile fabrikada boyanan sağ tarafı arasında korkunç inanılmaz bir renk-ton-işçilik farkı mevcut. Servis, olsun o kadar, bizden bu kadar, idare ediver modunda.
4 - Aracın sıfır takılan ön tamponun üst orta kısmı kazalı gibi çökük durumdaydı. Bugün o kısmı ısıtarak biraz daha yukarı aldılar. Sorun giderildi gibi, fakat 0 tamponda servisin aracı bu şekilde teslim edebilmesi kahredici.
5 - Sağ far bir türlü yerine oturmuyor. Sağ çamurluktan ve kaputtan daha yukarda kalıyor. Kaputun takozları ayarlanarak kaput ile aynı hizada olması sağlandı. Fakat sağ çamurlukla hala aralarında yükseklik farkı var.
Kumanda konusunda en son ısrarlarım neticisinde alıcı antenini kontrol etmeleri için yalvarmalarım sonunda kokpitin komple sökülüp anahtarla beraber istanbula gönderilip yeniden programlanacağını 3-4 gün aracın serviste kalması gerektiği söylendi. Haftaya tekrar bu konu için aracı servise bırakacağım.
Aracın far ayarı, renk sıkıntısı ve hoparlör olayları ile ilgilide baskı yapacağım. Fakat netice alabileceğimden pek emin değilim. Eğer servis sıkıntı çıkarırsa. Fiat müşteri hizmetlerine bildireceğim. Ordan da ses çıkmazsa sanırım avukatıma vereceğim işi.
Şimdilik Fiat a ait bu yetkili serviste yaşadıklarım bunlar arkadaşlar.
Sizin öneri ve görüşlerinizi de bekliyorum.
Yer imleri