Size 1 sene 1 ay önce başıma geleni anlatayım.
Garantisi 6 ay kalmış 2008 t-jet fiat bravo çıktı karşıma kazasız boyasız darbesiz liesing malı yani finansbank aracı kiralıyor ve satıyor.

Araç sonuçta garantili diye gittim satın aldım fiyatı uygun geldi nerede ise bir punto fiyatına ve 47000 km de idi araç.

Ancak sorunlar baş gösterdi önce alttan ses geliyordu egzos borusu delinmiş çataldan komple sıfırını taktırdım o çatalın.
Ses bir nebze kesildi sonra 1 hafta kullandım o aracı turbosu patlakmış gittim turbocuya 1250 lira bayıldım sıfır turbo taktırdım tabii bunlara aracınız hiç bakıma gelmemiş garanti kapsamındasınız diye başından savan Mahmutbeydeki FİAT servisi de neden oldu.
Bir de orada 575 lira verip fren balatası yag buji değişimi yapmıştım.

Arabanın altından gelen ses yine de gitmedi bu sefer beylikdüzü birmot a gittim durumu anlattım Esra hanım vardı temsilci. Bana bir dakka dedi fiat bölge müdürü ile görüşeyim dedi.

Ve yanıma geldiğinde tamam aracınızı garantiden yapacağız dedi. 3000 liralık aks arızası varmış fabrikasyon hata.
Ben de bunun üzerine 550 lira verip garanti uzattım. 1.5 yıl daha aracım garantili.
Aks arızası 15 günde yapıldı bunun 1 haftası arabasız 1 haftası ise ısrarlarım sonucu bana bir fiat araç kiralanarak geçti.
Sonuçta yedek parçasını temin edemeyen firma FİAT dı sorun onlarda oldugu için bana araç kiraladılar. Neyse parçam takıldı testleri yapıldı aracımı 1 seneden fazla üstelik lpg bağlatarak 21000 km dir kullanıyorum en ufak bir problem çıkarmadı.
Bu yazılanlardan sonra sıfır araba almaktan sogudum inanın. Ama altımdaki arabadan ötürü yine de kendimi şanslı hissediyorum. Aldığım 5 fiat marka araçtan da şimdiye kadar memnun oldum önceki modellerden hiç memnun olmadım belki de markadan yana şanslıydım ama imaj yapmak isteyen gider wv alır merco alır. İphone ile diğer telefonlar gibi oldu biraz

KISADAN HİSSE ARAÇ ALIRKEN BİZ DE ARIZALANMALARA KARŞI ÖZEL BİR SÖZLEŞME YAPABİLİYOR MUYUZ. HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ OLAN. MALINA GÜVENMEYEN FİRMA ZATEN BÖYLE BİRŞEYİ KABUL ETMEZ.