Alıntı devrimemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar merhaba bende de 1.3 multijet gp var. 40 binde. garantisi doldu. izmirde önerebileceğiniz özel servis var mı? bozuk yolda direksiyon ön tekerlek tarafından tıkırtı şeklinde ses geliyor.
izmirde bildiğim bi servis yok ancak bildiğim bişey var ki o da o sesler hiçbir zaman kaybolmuyor, ama ben amortsör üstünde bulunan (kaputu açılca görülen) kısımları yağlayınca sesler azaldı,
ben aracımı 3 farklı yere gösterdim, orj servis te dahil hepsi kaldırıp inceledi bulamadı ben bi ara 600 lira harcama yapıp; viraj demirleri ön arka salıncaklar (burç tek başına değişmiyor), tıkırtı burcu falan baya bi masrafı kafaya koymuştum, tüm güvendiğim ustalar, gp için çok normal git parayı başka yere harca diyip kovdular deneme sürüşü ve tetkiklerden sonra bu sonuca vardılar bende gittim lastikleri değiştirdim, yumuşak olsun ses yapmasın diye michelin energy aldım, yol sesi lokurtu azaldı diye bilirim, eski lastiklerim zaten bridgestone du ve e****işti baya sertti şimdi aracımdan ses konusunda da
memnunum, bazen ufak tefek kapılardan falan ses geliyordu onun için de bu ev-yapı marketlerde koltuk ve sandalye ayaklarına yapıştırılan yapışkan keçe tarzı şeylerden aldım, kesiklikle tipsiz durmuyolar farklı renkleri var (daire şeklindeler) onları kapı aralarına yapıştırdım, bu amartisör başlarını yağlamak için aldığım kir sökücü yağlayıcı olan wd-40 la kapı ve bagaj mekanizmasını bu kilit yerini yağladım tıkırtılar da gitti...
tavsiye ederim ve umarım geçer nası gıcık bişey oldunu gayet ii biliyorum