Alıntı must82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tam olarak sizinde anlattığınız gibi, "bazen 30 lira iş için parçayı yakıyorum ve cebimden sıfır parça takaraktan 200 liraya yakın bir zararla değiştirip müşteriye 30 tl karşılığında teslim ediyorum" babam benim yılların esnafı ve esnaflık sizin anlattıgınız gibi bir durum gerektirir. ben bunun buraya yazmadım, çünkü böyle olması gereken bir durum zaten esnaflar tarafından biliniyor demektir.
yani bir kusura bakma demeyen insana rastlamışım. şans ne diyelim...Allah böyle insanlardan herkesi korusun...
sanayi için konusacak olursak bu olay biraz değişiyor çünkü yaptıkları işi servise oranla çok daha uygun fiyatla yaptıkları için dikkat etmiyorlar yanlış anlamayın onların tarafını tutmuyorum tamamen kalite işi sanayide işler genelde bu şekilde yürüyor işini çok iyi yapan ustalarda var gerçekten mükemmeler yurt dışında bir kaç servisi ve özel firmaları incelediğimde adamlar yaptığı işçiliği saatlik olarak hesaplıyor ve o şekilde kusursuz bir şekilde teslim ediyorlar kısacası işçilik ucuz olduğu için genelde kalitede düşük oluyor