Alıntı adrentos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
boş kaldığım zamanlarda ticaretle uğraşan birisiyim ve iş sonunda müşterinin borcum varmı lafıı hakaret gibi geliyor bana sanki gittiğiniz yer hayır kurumu , iş yerini açan kişi sonucta oradan ekmek yemek için açıyor belki yapılan bir iş basit gibi gelebilir ama o basit işi bilgi ve beceriyle belki 1 dakika kadar kısa sürede çözülüyor ve sen bunu kendi başına yapamadığın için böyle bir yere gidiyorsun bazen 30 lira iş için parçayı yakıyorum ve cebimden sıfır parça takaraktan 200 liraya yakın bir zararla değiştirip müşteriye 30 tl karşılığında teslim ediyorum sizin haklı olduğunuz kısma gelirsek yapılan işlerde kırılma vs olmaması gerekiyor ama bu tarz şeyler olabilir insanlık hali ( tabi sürekli işini her zaman itinayla yapması lazım ) size abi kusura bakma kırıldı ama belli olmayacak şekilde yapıştırım tarzında bir yaklaşımda bulunabilir veya çok göze batan birşeyse yanisini takayım diyebilirdi ki bu sanayide biraz zor
tam olarak sizinde anlattığınız gibi, "bazen 30 lira iş için parçayı yakıyorum ve cebimden sıfır parça takaraktan 200 liraya yakın bir zararla değiştirip müşteriye 30 tl karşılığında teslim ediyorum" babam benim yılların esnafı ve esnaflık sizin anlattıgınız gibi bir durum gerektirir. ben bunun buraya yazmadım, çünkü böyle olması gereken bir durum zaten esnaflar tarafından biliniyor demektir.
yani bir kusura bakma demeyen insana rastlamışım. şans ne diyelim...Allah böyle insanlardan herkesi korusun...