Merhaba arkadaşlar;
Sürekli dengesiz insanların beni bulması bir tesadüf müdür yoksa bende mi gerçekten bir problem var bilemiyorum? objektif yorumlar alacağımı düşündüğüm için buraya bu konuyu açmayı uygun gördüm.
Bugün sol arka camın krikosu bozulduğu için, daha önce sol ön cam için gittiğim yere gittim. o dükkanda da hem krikocu hem oto elektrikçi aynı dükkanı kullanıyormuş sanırım vergiden kaçmak için. neyse konumuz o değil. dükkanda elektrikçininde olduğunu öğrenince arka silecek suyu gelmiyordu onu söyledim yaparmısınız diye. bagajı açtılar sol taraftaki körüklü boru içindeki boru patlamış onu DEĞİŞTİRMEDEN yada ek başka bir boru takmadan, patlayan boruyu çıkarıp, asıla asıla boruları taktı birşey demedik, diyemedik çünkü birşeyleri bilen insanı sevmiyorlar ve işlerini düzgün yapmak istemiyorlar. Boru takıldıktan sonra ise suyu cama paralel atmaya basladı. yani hiçbir şekilde cama denkgelmiyordu. 3. stop lambasını sökerekten ucunu düzeltmeye çalıştı, çalışırken o ucu kırdı. resimlerini koyucam alta. Yani sağlam parçayı kırdı. Neyse bişi demedik, japonla yapıştırdı, yerine taktı yine eskisi gibi olmadı ama en azından cama su geliyordu. En son iş bittikten sonra dedimki aynen böyle " abi borcumuz var mı?" adam ne dese beğenirsiniz. " bir iş yaptık burda tabiki borcun var" bende dedim ki sağlam parçayı kırdın benim suçum mu bir de soru soruş şeklime takılıyorsun." Burada arkadaşın takıldığı kısım "abi borcumuz var mı " dememmiş. bende öyle diyince, değiiştiririz abim sorun değil git yenisini al gel abicim ayakları çekerek çırağına , sonra bana döndü dedi borcun 500 tl. bende dedim ki madem öyle kes faturanı detaylı bir biçime ne kullandığını ben 500 tl vericem ama dava da edicem. ondan sonra daha da çirkinleşerek tamam abicim istemiyorum para falan borcun yok git bu dükkana gelme bi daha falan.
İşin özü arkadaşlar, çok sanayide bulunan biri değilim ama bir iş yaparken kırılan veya bozulan parça külfeti ustanın değil midir? yoksa ben mi yanlış biliyorum ? bu nasıl esnaflıktır? adama kul hakkına girmeyeceğimi söylerek para vermek istedim onu da almadı bende para vermeden çıktım geldim? belki dert edilecek bir durum yok ortada ama arkadaşlar bu nedir ya nereye gidiyoruz insanlar bu kadar mı duyarsız sağduyuysuz olmaya başladı ben objektif bir yorum istiyorum. özellikle de bozulan ve kırılan parça hakkında?
Teşekkürler.
Yer imleri