Benim babam da esnaf terzi kendisi. Bir kaç sene evvel müşterinin birinin yeni aldığı paltoyu ütülerken dalgınlıkla paltonun arka yırtmacının iç kısmını ütüyü çok tuttuğu için iz bırakmış. Neyse kadın evine gitmiş akşam eşi gelince ona göstermiş paltosunu bakmışlar ütü izi var, eşi babama bayağı sinirli gelmiş demiş paltoyu yakmışsın babam bakıyor ütü izine fark etmemişim tamam diyor bunu bırak bana kaça aldıysan parasını vereyim git yenisini al. Babam öyle deyince de adam gevşiyor bu sefer ya tamam abi neyse olmuş falan deyip gitmiş hiç uzatmadan.
Diğer bir örneğim de; ben de öküz bir enişte var elektrikçi eski aracın devirdaim üstündeki hararet müşürünü değiştirirken devirdaimi çatlattı sağ olsun yeğen bu eskimiş zaten sen yenisini al değiştirt dedi. devir daimi indirecektim kafasına ama onun yerine bir araba laf saydım.
Yani bu örnekler saymakla bitmez. dediğiniz gibi sırf bu ustacıklar yüzünden kendi aracımın yapabildiğim tüm bakımlarını kendim yapıyorum manayla param da cebimde kalıyor![]()
memleket parayı haketmeyenlerle dolu.bilmiyor musun? yapma kardeşim.önce bir bak, sökmeden.mantığını kur sonra yasla yapıştır.
kırdın mı? gel durumu anlat, değiştirebileceğini ama tamir edebileceğini söyle.tercih kesinlikle müşterinin.sonuçta güvenip gidiyorsun oraya.bilgilendir müşterini olsun bitsin.zaten müşteri de gıcığın teki değilse abi sen onu tamir et der, masraf olmasın der...
hocam senin de ufak bi diksiyon hatan var.yani iş yaptırıyorsun, elbette borcun var.borcum ne diyeydin keşke.belki sen bu niyetle söylemişsindir var mı? diye, eleman anlamamıştır.işte bunun için para sökmek için çalışan dünyada biraz cümlelerde seçici olmak gerekiyor malesef![]()
Aga ben borcum ne kadar demeyi yegler , ardindan kirdigi parcayi almasini bana cikma yada sifir hatasini duzeltmesini solerdm. Kas yapak derken goz cikarilmaz.
Biraz ayp olcak ama usta ustaligini bilecek
Yiyemeyecegi borunun altini sokmicek..
Discovery cihazımdan gönderildi
Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk
Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var
İnanın kendime yapılmış gibi üzüldüm
GÜLER YÜZLÜ OLMAYACAKSAN ESNAFLIK YAPMIYCAKSIN
Bir esnafı ASIK SURAT...
Bir şöförü aşırı sürat
Bir aileyi hayırsız evlat
Bir yiğidi süslü avrat YIKAR.
Ben de aracımı aldığımdan beri ilk defa bu hafta sonu silecekleri değiştirmek ve camlara film taktırmak için sanayiye gittim. Sileceklerden tasarruf etmek için servis yerine sanayiyi tercih etmiştim. Oto aksesuarcının çırağı arka sileceğin lastiğini değiştirirken sileceğin destek noktasını kırmış. Denerken farkettik. Bi de utanmadan abi burası kırık olduğu için sağlıklı çalışmıyor dedi. Ben sinirlendim fakat ustasından fırça yemesin diye çektim gittim. Şimdi netten bakıyorum arka silecek 85 TL. Bundan sonra servisten şaşmam.
Etki - tepki doğurur valla o adam inadına 500 TL borcun diyorsa en ağır şekilde tepkini koyacaksın ki başkasına yapmasın.
Geçmiş olsun
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri