Güzel kızlar ve dahi erkekler
Nilgün ATAR
Göster/ Gizle
GÜZEL KIZLAR VE DAHİ ERKEKLER !
Show TV de yeni bir yarışma programı başladı. Güzel ve Dahi. Manken gibi güzel kızlar, dahi erkeklerle, saray yavrusu bir evde 120 gün birbirlerini eğitecekler. Format bu. Karşılığında da 100 bin YTL ödül var.
Öylesine seyrediyorum programı.
20 li yaşlarda, süper minili, lepiska saçlı kızlar ekranda boy gösterdikten sonra sıra dahi erkeklere geldi. Erkekleri kızlar seçecek. Ancak güzel kızlar dahi erkekleri seçmekte zorlanıyorlar. Yakışıklı olmasını istediklerinden, belki de beklentileri çok yüksek olduğundan, biraz hayal kırıklığı içindeler ve eşleşmeler zorlukla gerçekleşiyor. Kızlar isteksizliklerini de açıkça belli ediyorlar yarışma arkadaşlarına.
Eşleşme sağlandıktan sonra sıra kızlara genel kültür testi yapılmasına geliyor. En yüksek puanı alan yarışmacı, en kral odada kalacak.
İşte esas yarışma bundan sonra başlıyor. O dünya güzeli kızların sorulara verdiği-hayır veremediği- cevaplar karşısında, önce sunucu Uygur, sonra dahiler ve izleyiciler büyük bir komedinin içinde buluyorlar kendilerini.
Kızları izledikçe verdikleri cevapların önceden kurgulandığını düşündüm. Çünkü inanılır gibi değildi.
Yarışmacı güzel kızlara ekranda bir resim gösteriliyor ve kim olduğu sorularak kısa bir bilgi isteniyor. Hıncal Uluç ile ilgili bilgiler sevgilisinin adına ve gittiği boğa güreşlerine kadar verilirken, diğer tüm sorularda fena çuvalladılar.
Elvis Presley için “eurovizyonda 1.falan mı oldu” diyerek bocalayan yarışmacı güzel, sanatçının adını aldığı kopyalardan “ölvi pösli”olarak telaffuz ederken, Pavarotti’ye Bill Gates diyenler oldu.
En ilginci Adolf Hitler resmi karşısında bocalayan güzelin verdiği cevaplardı. Soru cevap diyalogu şöyle gelişti:
- Abovs Hitli.. Adof Hibni mi?.. Abols Hitli…Abov İbni…sesli düşünüyor kızımız, bu arada izleyicilerden gelen kopyaları çözmeye çalışıyor.
- Unuttum yaa heyecandan. Ne iş yapıyo bu?. Başbakan falan mı?.
Kız gözlerini süzerek hatırladım diyor sevinçle:
-Adof Hiter..
Bu arada süre doluyor ve sunucu Behzat Uygur “Hitler hiç makbul adam değildir” diyor.
Kız kendinden emin cevaplıyor:
-Aynen o yüzden tanımıyorum zaten”….
Birkaç soru sorulmasını daha istiyor kızımız, puan toplayıp en iyi odayı kapmak için. Uygur şöyle diyor:
- Sorarız ama Türkiye henüz buna hazır değil.
Mehmet Ağar’ı, Semra Özal’ı, Fazıl Say’ı, Turgut Özal’ı, Ecevit’i, Ahmet Necdet Sezer’i tanımayanlar, kim olduğunu bilse de hakkında en ufak bilgi veremeyenler, karenin 4 köşesi olduğunu bildiği için sevinenler… daha neler neler..
Ekranda Pele’nin resmini gören güzel kız ise elindeki toptan futbolcu olduğunu bildi ama “futboldan hiç anlamam kim olduğunu çıkaramadım” dedi.
“Elinde Beşiktaş’ın renkleri olan topu var” diye sesli düşünüyor. “Kim 500 milyar ister” yarışmasında sanki.
Uygur soruyor:
-Beşiktaşlı mı?
Güzel gözlerini süzüyor.
-Hayır yabancı sonuçta.
-Yabancılar Beşiktaş’ta oynayamaz mı. Sizce nereli?
-Afrikalı olabilir.
-Futbolla hiç aram yok diyor, göğüs dekoltesini düzelterek.
Uygur dayanamıyor ve patlıyor:
-Senin hiçbir şeyle aran yok zaten.
Dahi adamlar umutsuzluk ve şaşkınlık içinde 120 gün birlikte olacakları kızlara bakıyorlar. Kızların en iyi yaptığı iş dansetmek. Oyna deyince masanın üstüne çıkarak çok güzel dansediyorlar.
Kızlar güzel. Erkekler dahi. Bu yarışma programı seyredilmeli. Çok eğleneceksiniz.
(alıntı)
Yer imleri