arkadaşlar çarşamba günü sigara bıraktırma polikliniğine gittim tahliller röntgen ekg hepsini yaptılar doktor bugün ilaçları yazdı 2 tane antidepresan 2 tanede solunum yolu ile alakalı ilaç yazdı ilaçlara bugün başlayacağım kendimde çok fazla istiyorum bırakmayı bu ilaçlarında yardımı olsun amacıyla gittim inş. bırkacağım ve bu pislikten kurtulacağım.
konu niye açtım diye soran olursa bilgilendirme amaçlı devlet hastanesine gidiyorsunuz 1 krş bile ücret ödemeden tüm tetkikleri yaptırıyorsunuz eğer sigarayı bırakmaya niyetiniz varsa bu poliklinilk belki vesile olur bırakırsınız
tek yapacağınız üşenmemek bir hastaneye gitmek
gecen hafta bende 171 i aramistim telefondaki kadin yuksek seviyede bagimli oldugumu haccettepeye gitmem gerektigini soyledi ama erindim gitmeye olayi kafada bitirdim gunde 2 paket marlboro iciyordum 1 haftadir 2 gunde 1 paket winston one iciyorum insallah 2 haftaya kadarda tum birakiyorum.
ilaclari kullandiktan sonra sonucu buraya yazarmisin lutfen
Ben iki haftada bir paket alıyorum;sosyal içiciyimbazen günlerce hiç içmiyorum. en iyisi hiç içmemek.
umarım en kısa sürede bırakırsın abi![]()
Bilgi için teşekkürler. Niyetine girmişsiniz bir kere eminim devamı gelir biz içenlere de bırakarak öncü olursunuz. Bile bile şu zehire para vermekten nefret ediyorum.
İnşallh bırakırsın en kısa zamanda bırakman dileğiyle...
Abi hayırlısı olsun bende bı kaç ay bıraktım ama nafile ..Fakat o bıraktıgım zamanlarda hayata bakışım bıle degıstı gözlerım daha net goruyodu sankı koku almam yemegın tadı bıle degısmıstı...
![]()
2 paket içen arkadaşım yeseydın sıgarayı
I ' m c a p u l i n g . . .
antidepresensızda oluyor bence boşuna onu içmeyin , istemek ve sabretmek önemli , sigaralı ortamlardan da uzak durun.
ben 22 sene severek içtim , günde 1.5-2 paket içerdim. bırakalı 3 yılı geçti şükür , 3 yıldır tek bir sigara bile içmedim. ilk 2 yıl ara ara canım ceksede artık hiç istemiyorum.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
hepinize teşekkürler arkadaşlar..
bende daha önce bırakmıştım ve 19 ay bir tane bile içmemiştim ama daha sonra tekrar başlamıştım inş. bu defa tamamıyla kurtulacağım ve herkesin kurtulmasında istiyorum.
her gün eczaneme koah ve astım ahstaları geliyor önceden onkoloji polikliniği tam karşımdaydı akşama kadar kanserli hastalar gelirdi ama hiç birinden ders alıp bırakmayı düşünmedim ama bu defa çok kararlıyım bu lanet pislikten kurtulmayı istiyorum.
Arkadaslar Dr. Eren Eroglu diyorki
Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır
8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir
24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar
2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar
1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır
1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.
5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner
10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır
15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır.
kolay gelsin abi...
TSİ Jetta.
Ben kendi irademle bıraktım çok büyük bi mutluluk
bende bıraktım adem,artık sarı dişlerimiz ve katran kokan nefesimiz olmayacak....
çevre, çevreee
yazın bıraktım 1 ay hiç içmedim ilk 1 hafta çok canım istedi sonra azaldı. okula gelir gelmez içtim arkadaşlarla... 1 hafta sonrada yeniden başladım
sömestrda 10 gün yine hiç içmedim çevremde içenler oldumu hemen başladım yine. inş bu yaz başında tamamen bırakıp bi dahada başlamıcam.
bu arada champix diye bi ilaç var dayım kullandı 2 paketten 2-3taneye düşmüş şimdi tekrar ilaç alıp sıfırlıcak
Ne Mutlu Türküm Diyene!
nerde bu hastane 10gün oldu içmiyorum ilacı varsa daha kolay olurdu..
zafercim devlet hastanelerinde tıp fakültelerinde eğitim araştırma hastanelerinde mevcut böyle poliklinikler gidebilirsin çok faydası olur.
ben 3 gün kullandım ilaçları sigara teyet geçiyordu aklımdan doktor günlük 12 adet içebilirsin dedi o kadar bile içmiyordum ama 3. gün akşam zehirlendim ilaçları bırakmak zorunda kaldım zehirlenme sebebim bu ilaçlardan kaynaklı değil benim immun sistem rahatsızlığım olduğun dolayı onun tedavisi iğne yaptırıyorum her gün çok ağır bir ilaç zaten üstüne bunlarıda alınca benim nazik olan sistemim kaldırmadı malesef mecbur bırakmak zorunda kaldım.
ama bu iğnelerin bitmesine yaklaşık 40 gün kaldı bitince tekrar başlayacam bu ilaçlara.
ben hiçbir şey kullanmadım adem, hastalandım bogazlarımdan sigara içmediydim keçi gribi olmuşum. hastalık geçmek bilmiyor, ozman iyiydi sigara canım fazla istemiyordu. şimdi iyileştim çok istiyor kafayı yiyecegim ama 10gün oldu hiç içmeyeli ondan öncede 1hafta bir iki tane içmiştim. bırakacam ama zor gerçekten..
çok zor iş ama zoru başarmak lazım
geçenlerde bıraktım bir hafta... nişanlımla beraber bıraktık hatta..ikimiz de o kadar sinirli bir ruh haline girdik ki kavga kavga üstüne yani anlatamam... lanet olsun yak bir tane dedim gittim aldım bir paket ikimiz de içince şimdi güllük gülistanlık herşeybu mesajları okurken de yaktım tam da şimdi bir tane daha. ama önce kafada bitmesi lazım bu iş bence. mesela ben sigara içmeyi gerçekten seviyorum. önce insana o nefret gelmeli ki bırakmak kolay olsun. aksi takdirde gerçekten çok çok çok zor birşey bunu bırakmak....
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri