Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende 90 bg dualigic dizel var, gecen kalkista tûplü sahin beni yedi arkadaslar. Turbo devreye girene kadar sahinin tamponu gorduk anlicaniz. Tabii 6. Vitese gectigimde sahin dikiz aynamda zor gorunuyodu o baska.
dualogic'li multijet'lerde hızlanma bayağı kötüymüş ben de bu yazıyı okuyunca baktım : FIAT Grande Punto 1.3 Multijet 90 HP Dynamic Dualogic - Araba Resimleri, arabalar , araba , modifiyeli arabalar , araba fiyatlar , araba zellikleri , modifiye , modifiyeli
Turbo sonuçta 2 sn içinde devreye girecek kaç devirdeyse artıkta bu şekilde 14 snde çıkıyorsa 100 km hıza kadar Şahin, Lada samara ile aynı kalkar.

Bir de 6. vitese geçtiğimde demişsin. Dualogic hiç kullanmadım ama ben 6. vitesi böyle hızlı kalktığım zamanlarda hiç kullanmıyorum. Yani 5. viteste nerdeyse son hıza kadar arabayı götürdüğü için 180 km/h diyelim 6 ya gerek kalmıyor. Hatta 5. vitese bile gerek kalmıyor 4. vites ile zaten çıkılabilecek hızda akla kara belli olur
Tabi hemen yüksek viteslere çıkıyorsan veya dualogic ile yüksek devirleri görmeden vites değiştiriyorsa kalkış için mantıklı değil