Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
56 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 220km/h ı geçtim :)

mustafa vural
    M.Tolga multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs
    Edilen teşekkür: 96

Evet göstergelerimiz geçiyor, gerçek hız değil. Gösterge hatasını tespit etmek istiyorsanız eğer örneğin 100 km/h ile giderken yol bilgisayarınızı sıfırlayın ve yine yol bilgisayarınızdan ortalama hızınızı okuyun . Bu daha doğru bir değerdir ve km saatinin fazla gösterdiğini göreceksiniz.

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı ardarda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet göstergelerimiz geçiyor, gerçek hız değil. Gösterge hatasını tespit etmek istiyorsanız eğer örneğin 100 km/h ile giderken yol bilgisayarınızı sıfırlayın ve yine yol bilgisayarınızdan ortalama hızınızı okuyun . Bu daha doğru bir değerdir ve km saatinin fazla gösterdiğini göreceksiniz.
    Bilgisayarı denememiştim grande için bir sapma elde edebildin mi abi?
    bu gösterge olayına gelince maalesef birçok insan kendini kaptırıyor olaya , Autoshow masa başı testleri bırakıp bilgisayarlı ölçümlere girşseydi bir çok insan daha gerçekçi bilgiye kavuşacaktı..Auto-motor Sport 07/2000 tarihli Subaru Impreza 2.0 AWD WRX testini verim..yeni dergi bulamadım ) Gösterge hatsı...
    Aracın son hızı 230. Bizim insanımız bu araca binse 260 yaptım diye ortaya atlıyacak halbuki araç göstergede 220 verirken gerçekte 209.8 yapıyor budurmda gerçekte 230 a ulaşınca büyük ihtimal Gösterge 260 lara yaklaşacak..

Çağlar Barış Karaman
    CAGLARKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 4

bu kadar hızlı gitmek çok yanlış arkadaşlar kendinizi düşünmüyosanız da çevrenizdekileri düşünün
    Fiat Grande Punto 1,3 Multijet Active E.Kırmızı +......+......+......+......+

mustafa vural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs

Göstergeye göre 100km/saat ile sabit gittiğinde, yol bilgisayarı 92km/saat ortalama hız gösteriyordu hatırladığım kadarıyla.

Deniz K
    uzman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 7

ortalama hız olayını bu işle karıştırmamak lazım,orada,değişik faktörler nedeniyle sonucun farklı çıkması doğaldır.

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Biraz abartmışsın,Allah korusun.
    120 den sonra algı iyice zayıflıyor-hele ki 220! Refleksler hiç bir işe yaramaz öldürür...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

mustafa vural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs

Yol bilgisayarı ortalama hızı (km saatine göre alınan yol)/zaman olarak hesap eder(km saati ile toplam km veya günlük km sayacını kastediyorum). Km saatine göre alınan yolun doğruluğunu karayolları (0+000) levhalarından doğrularsak da yol bilgisayarı yanlış mıdır? V=x/t yanılıyor muyum?
    Ve araç göstergeye göre 100km/h hızla giderken yol bilgisayarını sıfırlasan ve aynı hızla yoluna devam etsen, hata payını çok yakın bir değerle elde edemez misin?

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

1.3 mj 70 lik albea düz yolda ibrenin sonunu görüyor yani 200 ü gösteriyor , birakinda 90 lik punto o hizlari görsün.

ibre ile gercek hiz arasinda %10 lari gecen fark var. hiz arttikca hata orani daha da artiyor. ben bir ara gps ile ölçmüştüm değerler tam aklimda değil ama epey fark var , gerçek hizimiz daha düşük.
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

Ozan Şahin
    SANtO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

Alialgan hocam ben 1.4 77hp kullanıyorum aracın fabrika verilerine göre son hızı 165 km falan ama bu hız 6200 devirdeki hız değil zira 6200 devirde sürekli gidemezsiniz çünkü yokuş falan değilse bu devire ulaşamıyorsunuz ve sürekli bu devirde gitmek motorun sağlığı açısından pek mantıklı değil. 165 km sürat araçla sürekli gidilebilecek ve motora zarar vermeyecek son hızı. yani 165 in üstüne çıkamaz diye birşey yok. ben 185 km sürat yaptım ve devir 6000 i geçmişti.
    Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz

Ozan Şahin
    SANtO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 15

Alıntı ardarda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yol bilgisayarı ortalama hızı (km saatine göre alınan yol)/zaman olarak hesap eder(km saati ile toplam km veya günlük km sayacını kastediyorum). Km saatine göre alınan yolun doğruluğunu karayolları (0+000) levhalarından doğrularsak da yol bilgisayarı yanlış mıdır? V=x/t yanılıyor muyum?
    Ve araç göstergeye göre 100km/h hızla giderken yol bilgisayarını sıfırlasan ve aynı hızla yoluna devam etsen, hata payını çok yakın bir değerle elde edemez misin?

peki hocam araç kaç km yol aldığını nasıl anlıyor? Yine kilometre sayacından değilmi. yani hızı yanlış ölçen alet gittiğin mesafeyi nasıl ölçüyor?
    sencede burada bir mantıksızlık yokmu?
    çünkü km olarak hızıda, mesafeyide ölçen sistem tekerlekten göstergeye gelen bir tel.
    Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı SANtO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alialgan hocam ben 1.4 77hp kullanıyorum aracın fabrika verilerine göre son hızı 165 km falan ama bu hız 6200 devirdeki hız değil zira 6200 devirde sürekli gidemezsiniz çünkü yokuş falan değilse bu devire ulaşamıyorsunuz ve sürekli bu devirde gitmek motorun sağlığı açısından pek mantıklı değil. 165 km sürat araçla sürekli gidilebilecek ve motora zarar vermeyecek son hızı. yani 165 in üstüne çıkamaz diye birşey yok. ben 185 km sürat yaptım ve devir 6000 i geçmişti.
    Şu ifadenin doğrulunu bilmiyorum 'sürekli gidilebilcek ve motora zarar vermeyecek son hız'
    Önemli olan gösterge hatalarını çıkardıktan sonraki son hızdır...Subarudaki sapma görülüyor 181 ile giden araç 200 gösteriyor. Arada 19 km fark var...

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Bizim GPlerin yüksek viteslerde 6000d/d yı görmesi sıfır eğimde bence imkansız.4. viteste ise oldukça zor gibi...

Emre Y.
    SupermenDon'tCryJustFLY! dagored - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 315

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim GPlerin yüksek viteslerde 6000d/d yı görmesi sıfır eğimde bence imkansız.4. viteste ise oldukça zor gibi...

abi vallahi ben esenboğa yolunda 200 ü gördüm. muhtemelen devir 6000 i görmüştür ama o yolun ne kadar eğimli olduğunu pek bilmiyorum

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Alıntı dagored Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi vallahi ben esenboğa yolunda 200 ü gördüm. muhtemelen devir 6000 i görmüştür ama o yolun ne kadar eğimli olduğunu pek bilmiyorum

Ben o yolda her istediğimde görüyorum o sürati ama eğim var maalesef + ve -

mustafa vural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs

peki hocam araç kaç km yol aldığını nasıl anlıyor? Yine kilometre sayacından değilmi. yani hızı yanlış ölçen alet gittiğin mesafeyi nasıl ölçüyor?
    sencede burada bir mantıksızlık yokmu?
    çünkü km olarak hızıda, mesafeyide ölçen sistem tekerlekten göstergeye gelen bir tel.
    km teli eskide kaldı. Artık sistemler elektronik.
    En azında karayolları işaretlerinden 0+000 km şeklinde olanlardan km kontrol yap zaten onlar bu iş için. Sonra da dediğim şeyi uygula clio, megane, vectra, GP hepsinde de sonuç aynı. Onno usta nın da söylediği bu şekilde idi. Mantığını bilemiyorum. Ama gidilen yol kullandığım arabalarda hep doğru çıkıyordu(karayolları ile aynı), fakat yol bilgisayarı, hız göstergesinden hep daha aşağı gösteriyordu. Sende bir dene

Ulvi Kericoglu
    Morkoyun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 EE 2632
    Edilen teşekkür: 1

tebrik ediyorum bende 237km hızla radara girdim istanbul ankara yolunda bende ceza kağıdının mı resmini koysam acaba haha
    Icki icip araba kullanmayin. Ickiyi arabaya dokebilirsiniz..

Buğra KARASU
    BGRAYS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 DT 8899
    Edilen teşekkür: 66

keske kadranın fotosunu cekseydın de tek kısıyse cok zor tabii ..

mustafa vural
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs

Alıntı Morkoyun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tebrik ediyorum bende 237km hızla radara girdim istanbul ankara yolunda bende ceza kağıdının mı resmini koysam acaba haha
    Bende seni tebrik ederim. o süratte iken devir durumu nasıldı? Sen de Powerbox var mıydı?

Akincl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 84

200Hp golf V gti ın son hızı bile 235

hani kadranda 220 görürsün aslında 200 gidiyorsundur.o ayrı

senin arabada ne var bilmiyorum ama 1.3 multijet in bu hıza çıkabileceğine ben inanmıyorum.

radar kıyağı olabilir mi?

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

ben o kadar basacağına inan mıyorum kusura bakmayın bu işte bir iş var bide devir 4500 deyken vardır bir bit yeniği ya neyse......

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon