memleketlerimize has yemek ve tatlılar neler arkadaşlar belki birgün yolumuz düşebilir.
mersine has yiyecekler.
-tantuni
-kerebiç tatlısı(favorim)
-cezerye
-bici bici-karsanbaç(adana-mersin)
ablacık Kerebiç süper ötesi bir tatlı türüdür
En basiti şöyle diyim içli köfteyi düşün ama içinde bir sürü fındık fıstık ceviz vardışındada kendine has kaymağı ki bir ağacın kökünden imal edilir. Dnyada tektir. Ah güzel Mersinim ahhh
![]()
Artık Fiorinolu
ağzım sulandı ya..........![]()
Kerebiç genelde ramazanda yapılır diye biliyorum ancak evde yapılması imkansız gibi bişey.
https://cafefernando.com/images/kerebic2.jpg
https://img.blogcu.com/uploads/donmezcaglar_yemek_001.jpg
https://www.hafif.org/imaj/mansonilized/kerebic.jpg
femolinin yöresel yemeği
MENEMEN
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ramazan tatlısı olarak bilinir fakat mersinde bir çok yerde yapımı sürekli olarak devam etmektedir.
Artık Fiorinolu
Siz geldiğinizde ben burada yoğum![]()
Hemen inandınmı
Ne duygu sömürüsü yapacam hehhhhh
Şaka bir yana hoşgel sefa gel arkdaşım başımın üstüne![]()
- Sivas kebabı
- Yarım kg. koyun eti
- tuz
- soğan
- kırmızı biber
- karabiber
- yarım kg. patlıcan
- yeşil biber
- domates
Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır. Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir. Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir. Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır. Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir. İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur.
I ' m c a p u l i n g . . .
Beypazarı Uruş Kapama
Uruş’un yöresel yemeğidir. Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir.
Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır. Etrafına su doldurularak kaynatılır. Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir. Et testide buharla pişer, pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur![]()
bunlarda görev yerim şanlıurfa/siverek'ten şaheserler
canınızı çektirdiysem şimdiden özür dilerim![]()
Konu Punto_Can tarafından (07/04/2011 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri