memleketlerimize has yemek ve tatlılar neler arkadaşlar belki birgün yolumuz düşebilir.
mersine has yiyecekler.
-tantuni
-kerebiç tatlısı(favorim)
-cezerye
-bici bici-karsanbaç(adana-mersin)
memleketlerimize has yemek ve tatlılar neler arkadaşlar belki birgün yolumuz düşebilir.
mersine has yiyecekler.
-tantuni
-kerebiç tatlısı(favorim)
-cezerye
-bici bici-karsanbaç(adana-mersin)
yasemin bici bici genellikle yazın tüketilir,malum içinde bol miktarda buz var.
kerebiç önceden ramazan'a has bir tatlıydı,ramazan boyunca hemen hemen bütün pastane ve tatlıcılar yapardı,şimdi mersinde 4-5 yer var sürekli yapıyor. valla ne yalan söyleyim bi oturuşta yarım kilo yediğimi biliyorum.
mersin birazda istanbula benzer,kültürel olarak çok çeşitlilik arzeder,buda haliyle yemek kültürünede yansımıştır.G.Antep,Ş.Urfa,Adana,Adıyaman,Hatay,Ma rdin,Siirt yani güney ve Güneydoğu Anadolunun bir sentezidir.
bu arada kerebiçi evde yapabilirsin ama kaymağını yapman biraz zor olur.genelde eved yapanlar kaymağını hazır alıyor.
isterseniz size kerebiç ikram edebiliriz.kargo veya elden ulaştırabiliriz
ilker Askerliğimi Pasinlerde yaptım ;kadayıf dolması yedim ama diğerlerini tatmak kımet olmadı.
Konu JASMINE tarafından (17/03/2010 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
Hakan, internetten kerebiçin tarifini aldım. Dediğin gibi yapımı konusunda bir sorun yok. Oldukça basit ancak kaymağı-köpüğü çövenotundan yapılıyormuş ki esas özellik orada. Onu buralarda bulmak zor olacak. Normal kaymak ile tadı nasıl olur denemek lazım. Bu arada kargo ile gönderme teklifi içinde çok teşekkür ederim. Olmadı destek talebinde bulunacağım
Ancak bir konuda sitem etmeden geçemeyeceğim. Tam yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde yediklerime dikkat edeyim derken açtığın konu ile sürekli yemek düşünür oldum![]()
![]()
yasemin valla onun köpüğü kendine has,diğer kaymaklara benzemiyor evde yapman çok zor, kivamini bile her pastane tutturamiyor,sana sözüm olsun izmir'e ilk giden arkadaşla sana ulaştirayim.
Ama bak uyariyorum günah benden gider sonra senin yüzünden kilo aldim falan dersen hiç karişmam.
Burhancim mersin şurdan şura,atla puntona gel.
önce güzel bi çift lavaş biftek tantuni,yanina şalgam,sonra künefeye de vurdukmu,ordan k.maraşa geçeriz üzrinede dondurmamizi yeriz.
Abow iyiki ramazanda değiliz ha.
Ah kafam ah nerden açtim bu konuyu,arkadaşlar hepinizden çok özür diliyorum.
Konu JASMINE tarafından (18/03/2010 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood
ablacık Kerebiç süper ötesi bir tatlı türüdür
En basiti şöyle diyim içli köfteyi düşün ama içinde bir sürü fındık fıstık ceviz vardışındada kendine has kaymağı ki bir ağacın kökünden imal edilir. Dnyada tektir. Ah güzel Mersinim ahhh
![]()
Artık Fiorinolu
ağzım sulandı ya..........![]()
Kerebiç genelde ramazanda yapılır diye biliyorum ancak evde yapılması imkansız gibi bişey.
https://cafefernando.com/images/kerebic2.jpg
https://img.blogcu.com/uploads/donmezcaglar_yemek_001.jpg
https://www.hafif.org/imaj/mansonilized/kerebic.jpg
femolinin yöresel yemeği
MENEMEN
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Ramazan tatlısı olarak bilinir fakat mersinde bir çok yerde yapımı sürekli olarak devam etmektedir.
Artık Fiorinolu
Siz geldiğinizde ben burada yoğum![]()
Hemen inandınmı
Ne duygu sömürüsü yapacam hehhhhh
Şaka bir yana hoşgel sefa gel arkdaşım başımın üstüne![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri