9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Teknoloji farkının kazalardaki etkileri

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Standart Teknoloji farkının kazalardaki etkileri

hepimizin takip ettiği gibi her gün dünyada teknloji ile ilgili yeni yeni gelişmeler kullanıcılara sunuluyor ve bu tür gelişmelerdende oomotiv sektörü
    hatır sayılır derecede nasibini alıyor ve bindiğimiz araçlar daha teknolojik oluyor daha özellikli oluyor
    benim savunduğum bir konu var arkadaşlar
    teknolojinin getirdiği yeniliklerle beraber karayollarındaki araçların yenilenmesi ve teknolojisinin gelişmesinin önemli olduğu kadar
    kazaları asgariye indirmenin vazgeçilmez bir unsuruda trafikte olan teknolojileri eski yaşlanmış araçlarında trafikten bu hızla çekilmesi gerekli
    örneklerle düşünürsek
    trafiği bir müzük korosuna benzetin
    bu koronun içine bir tane bozuk ve farklı bir ses karışırsa veya bir enstürman yanlış nota çalarsa çalınan müzik olmaktan çıkar
    yeni araçlar bir çok teknolojiyle en zorlu şartlarda en güvenli sürüşü
    sağlamak için üretilmişler
    şimdi bir düşünün
    altınızda 2010 model bir araç klimanız açık 40 derece sıcakta püfür püfür yolculuk yapıyorsunuz arkanızdada 1990 model bir araç aynı ortamda sıcaktan pişmiş bunalmış bir şekilde seyahat etmeye çalışıyor
    önünüze olmadık bir şey çıkıyor siz zınk diye duruyorsunuz ama arkanızdaki aracın özellikleri sizinki kadar daha iyi olmadığı için güm diye size patlatıyor
    yada virajlı bir yolda siz rahat rahat virajları dönerken o zavallım arkasındaki trafiğide sıkıştırmamak adına sizin temponuza uyum sağlamaya çalışırken
    adeta direksiyonda virajlarla şavaşıyor ve bir bakıyorsunuz virajı alamadan doğru şarampole yada geceleyin giderken siz mercekli xenonlarınızla üstün görüş mesafesiyle rahat rahat gidiyorsunuz karşıdan gelen eski araç zavallım yakmış 55 vatt sarı ampülleri yolu görmeye çalışıyor bir yandanda size kapat şunları dercesine sellektör yapmaya çalışıyor 1 xenonlu 2 xenonlu derken 3. araçla karşılaştığında ya arkadan başka bir araca çarpıyor ya şarampole yada direk sizin üstünüze gelip kaza meydana gelebiliyor
    daha sı var siz 2010 model aracınızla trafik kurallarına gayet uyarak keyifli bir yolculuk yaparken amcam çıkmış 20 senelik arabasıyla yola 100-120 giderken rotu çıkıyor altınızdaki arabayla kaza yapma olasılığınız çok azken
    kafadan size patlatıyor
    şimdi nerede kaldı teknoloji
    bu yüzden araçların teknolojisi yenilendiği kadar eski teknolojiye sahip araçlarında bu ölçüde trafikten kaldırılmasına önem verilmesi gerekli
    sizde bu konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

2. Bu mesajı için 2 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

SERDAR ÖZLÜ
    serdar2362 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BY 7694
    Edilen teşekkür: 1623

Refah düzeyi yüksek ülkelerde değil 20 yaş 10 yaşında bile araba bulmak zor. (Norveç, Finlandiya, Singapur) Fakat ülkemizde zamanında 2 anahtar vaadeden büyüklerimiz bırak 2 anahtarı elinde olanında kaybetmesine neden oldular. Şimdi eski model arabası olanlar yenilemek için değil olanı kaybetmemek için mücadele ediyor.
    Bu durumda ne yapılabilir peki...?
    Devlet alacağı vergi miktarını minimuma indirecek, araba üreticilerine % bilmem kaçtan fazla kar koymayacaksın diyecek, gümrük vergisini en aza düşürecek, mevcut eski dediğimiz arabalar için dış pazarda istihdam yaratacak ve son olarak kamyon, otobüs, binek tip araç için yaş sınırı koyacak.
    İşte o zaman araçların modelleri birden yükselir. Olmayanlar araç sahibi olur.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı serdar2362 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Refah düzeyi yüksek ülkelerde değil 20 yaş 10 yaşında bile araba bulmak zor. (Norveç, Finlandiya, Singapur) Fakat ülkemizde zamanında 2 anahtar vaadeden büyüklerimiz bırak 2 anahtarı elinde olanında kaybetmesine neden oldular. Şimdi eski model arabası olanlar yenilemek için değil olanı kaybetmemek için mücadele ediyor.
    Bu durumda ne yapılabilir peki...?
    Devlet alacağı vergi miktarını minimuma indirecek, araba üreticilerine % bilmem kaçtan fazla kar koymayacaksın diyecek, gümrük vergisini en aza düşürecek, mevcut eski dediğimiz arabalar için dış pazarda istihdam yaratacak ve son olarak kamyon, otobüs, binek tip araç için yaş sınırı koyacak.
    İşte o zaman araçların modelleri birden yükselir. Olmayanlar araç sahibi olur.

haklısın serdar abi
    ama bunu yapacak devlet büyükleri neredeeeee
    he bide unutmadan
    otobüs ve kamyonlarda yaş sınırı uygulamasına başlandı şu anda 20 yaş üzerindekileri topluyorlar
    trafiğe kayıtlı birime gidiyorsun o araca ait bandrol borçlarını sıfırlıyorlar siliyorlar yani artı yanında plakaları götürüyorsun orada sana bir tane hurda çekme belgesi düzenleniyor o belgeyle aracı belirlenmiş hurdalığa götürüyorsun kantarda tartılıyor ve kilosuna 75kuruş bedel ödeniyor
    yani buda aşağı yukarı bir kamyon 6 -7 ton geliyor
    5000 tl veriyolar
    bu paraylada yeni araba alamıyacağına göre ceketini sırtına veriyolar hadi güle güle

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

güncel arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Maddi Durum Birazda bu Abi Malesef Vergiler yüzünden Millet Mecbur yani Kim istemez 2009 arabaya binmeyi ama adamın gücü yetmio bence alamayanlara deilde Bu vergilere asırılıklara tepki gösterilmeli ...
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

ümit berk
    Don Vito Puntoleone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 114

Kesinlikle bu söylediklerine katılıyorum...Bence 10 yaş ve üstü araçlara devlet kesinlikle bir düzenleme getirmeli ve bu araçlara hurda indirimi yapmalı...Hem görüntü kirliliği hemde trafik sağlığı açısından bu şart...Ben bu konuyu acilen devletin ele alması gerektiğine inanıyorum...Hem otomotiv sektörü içinde bir rahatlama olur..ben artık tarfikte 20 senelik renault toros veyahut tofaş şahin-doğan görmek istemiyorum...Diyeceksinizki millet ucuz eski araçlara binemeyecek mi...devlet buna karşın sıfır araçlarda kesinlikle vergi ve gümrük indirimine gitmelidir...artık devletimiz kesin gördüğü vergi kalemlerinden biraz indirime gidip (tekel ürünlerinde, benzinde,otomotivde, gıda ürünlerindeki kdv de...vs..)vatandaşlarından gelir düzeyine göre eşit şekilde vergi almalıdır...Yani ne kadar gelirin varsa o kadar vergi ödemelisin..Vergi kaçıran insanlarada ABD de olduğu gibi çok ağır cezalar gelmelidir...bu sorun bence böyle çözülebilir...
    Özel Kurmay Başkanı...

Serhat SİPAHİOĞLU
    gurik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BT 4942
    Edilen teşekkür: 537

Devlet hiç bir zaman alacağından vazgeçmemiştir. Hep üstüne koyma mantığıyla hareket eder. Ser piyasa ekonomisi bizde rekabet yaratmaz çünkü ortak çıkarları olan biyük gruplar ortak hareket ederler. Kimse halkın çıkarını ve yaşam kalitesini düşünmez. Bürokrasimiz ve meclise yolladıklarımız da buna çanak tutarlar. Çünkü bu gruplardan maaş alırlar. E onlar da haklı yarın genel başkanı seçmese kapı dışarı köyüne dönecek. Geleceğini garantiye alması lazım.
    Bu düzen böyle sürüp gidecek mi bilmem ama şu anlattıklarınız hikaye. Yani kimsenin altından 100 yaşında da olsa arabasını alamazsın. Adama yeni araba veriyor musun kardeşim.At'a mı binecek bu insan.Sosyal devlet insanının yaşam kalitesini yükselten devlettir. Bunlar bizim soyumuzu kurutmaya and içmişler. Ne hurda indirimi?
    Hükümet aç bırak biraz kendine yeteni bitir rahat yönet taktiği uyguluyor. Bunun vebali tüm oy verenlerin boynunadır. Milletler hakettiği gibi yönetilirler.
    Konu gurik tarafından (14/11/2009 Saat 00:26 ) değiştirilmiştir.
    Gezgin Gp.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

serdar mumcu
    sersev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 96

hurda indirimleri her 3 senede bır cıkması gerekıyor bu aracların trafıkten bu sekılde toplanması gerekıyor ama nerde bızım devlet bunu algılayacak ve uygulayacak

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

bu vergi oranlarıyla dediğiniz gibi insanlar altındaki arabaya anca biniyor yeni araç almak çoğu kişi için maalesef hayal.Biz şanslı azınlığın içindeyiz

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!