Sayfa 1/3 123 SonSon
47 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 3G modem aldım

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Standart 3G modem aldım

Bugün itibariyle Turkcellin 3g modemini kullanmaya başladım arkadaşlar.

Telekom un hattının uzun süre bozuk olması sonucu hem adsl hem de sabit telefon çalışmamaktaydı.Telekomun gerek soruna yaklaşımı gerekse hizmet kalitesi ve ücretinin beni tatmin etmemesi sonucu sabit telefonumu ve adsl hattımı iptal etmek durumunda kaldım.

Turkcell in kampanyası sonucu 2 yıllık sözleşme imzalamak koşuluyla 39TL ye 4gb lık paketi satın aldım.Herhangi bir ekstra ücret ödenmeyeceği söylendi bana Verilen modem usb yle bağlanan, memory stick olarak da kullanılabilen içinde 2gb lık microsd kartı olan E180 modeli.Bağlantı hızı ise 3g de 7.2mbps.Kota aşım ücreti 1mb için 5Kr

Beni en çok endişelendiren şey 3g bağlantısının bulunamama durumuydu.Sonuçta 3g Türkiyede oldukça yeni ve her vericide 3g sistemi mevcut değil.Ancak bana denilene göre (Zaten bilgisayarda da görülüyor) 3g algılanamazsa 2g ile internete bağlanmaya devam edilmekte (edge ile sanırım) Ancak gün boyunca 3g ile internetteydim ben.

Standart adsl e göre 3g yaklaşık 2 kat daha hızlı diyebilirim.Eğer 2g ye düşülürse yine de hız yaklaşık adsl seviyesinde olacakmış.

Modemin içindeki 2gb lık microsd kartı da cep telefonu ile kullanacağım.

Düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.Bana böylesi daha ucuza geldi.Çünkü kullanmadığım telefona ayda 20TL adsl e de 29TL ödemektedim.Şimdi daha hızlı internet daha ucuza geldi

Bir de Vodafonun kampanyası vardı.Onların da 5gb lık paketi sanırım 75TL idi.Avantajı 2 yıl boyunca bu kampanyada kalınırsa 1000TL lik Teknosa hediye çeki veriliyor.Bunu hertürlü laptoplarda (hatta desktoplarda da geçerliydi sanırım) kullanabiliyorsunuz.Eğer bilgisayar alma durumu varsa bu da oldukça uygun...
    Konu ABNEW tarafından (21/08/2009 Saat 19:12 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 7 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Yanlız arda ben bir şey duydum turkcell için download ve upload sürelerinin toplamını baz alarak kotayı düşürüyormuş yani upload da kotanın büyük bir bölümünü yiyecek ve harici paravermek zorunda bırakılacaksın demişlerdi bunu hiç sordunmu ..

Birde tvde 29 tl diye yazıyordu neden 39 tl ye aldın yada bne yanlışmı hatırlıyorum ..

Bende ttnet 8 mbps geçtim sanki sabah anormal bir hız vardı ama sonra bu hız gittikçe düştü Hız testinde 6 mbps çıktı ne yapıyorlar acaba çalıyorlarmı hızımızı ..

2g dedikleri edge

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Abi inanmassın aynı konuyu ben açmayı düşünüyorum Vodafone 3g Mobil modem aldım.5 GB paket ilk 3 ay bedava sonra 45 tl.Hızı cok iyi sahilde ormanda denedim gayet güzel çekti cok memnunum valla .. sanada hayırlı olsun abi ..
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Mehmet, 29TL olan 1gb lık paket.Ancak şu upload ve download konusunda haklısın sanırım, şimdi okudum Ancak ben bunu geçmeyebilirim.Çünkü adsl de 2-3gb kullanıyordum genelde.Yani umarım geçmem

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Güle güle kullan abi İzmirde pek iyi değil sanırım, alaçatıda denedik iğrençti hız.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Özcan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS

Bence kota konusunda çok dikkatli olun zannedersem bu sorun avea da yokmuş ama aveada Açılış vergisi, konuştuğun süre dahil her günün parasını alır
    Konu femoli tarafından (26/08/2009 Saat 10:25 ) değiştirilmiştir.

Yasemin ŞENŞATIR
    JASMINE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 EF 585
    Edilen teşekkür: 4817

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güle güle kullan abi İzmirde pek iyi değil sanırım, alaçatıda denedik iğrençti hız.

Evet Ozan bende Vodafone ile Alsancak'ta denedim. orada da aynı rezil durum vardı. Wi-fi ile bağlantı daha süper geldi bana. Hele birde etrafta şifresizi varsa.. İşin şakası umarım İzmir'deki baz istasyonlarında da gerekli değişim bir an önce yapılır.

Kullanan arkadaşlara da şimdiden hayırlı olsun. Kesintisiz ve hızlı iletişim dilerim.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Ben söylediğim gibi hızından şimdilik memnunum.En azından standart 4 gb lık adsl den daha hızlı...

YSN YSN
    byasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 35

Yanlız kotanızı geçmemeye çok dikkat edin ummadığınız faturalarla karşılaşabilirsiniz adsl de 1 gB 9 TL iken 3g de 50-110 tL arasında değişiyor oparatörlere göre aklınızda bulunsuz 1 gb dan bişe olmaz demeyin

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı byasin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlız kotanızı geçmemeye çok dikkat edin ummadığınız faturalarla karşılaşabilirsiniz adsl de 1 gB 9 TL iken 3g de 50-110 tL arasında değişiyor oparatörlere göre aklınızda bulunsuz 1 gb dan bişe olmaz demeyin
    Haklısın Yasin, kota aşım ücreti biraz tuzlu 1gb 50TL

arslan bıçakcı
    Didimli arslanbicakci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    09 d 8181
    Edilen teşekkür: 64

ABNEW ttnetin kota sorgulama sayfasından indirme ve gonderme ayrı ayrı yazar ikisini topla mını alacaksın eger 3 gb buluyorsa indirmen emin ol gondermenle bu 4 gb kesin gecer. 3g şimdi yogunlugu az olan bir servis bu işin civisi sonra cıkabilir umarım olmaz ama yogunluk ve kullanım artıkca onda da bir gevşeme hissedilir olacak sonucta yogun olan baz istasyonların interneti yavaş olur. yaşadıgım yer itibari ile yaz aylarında burası hem cep hemde telekom olarak yeterli alt yapıya ve yogunlu kaldıramaz bir durumda ama yaz yani sezon bitince buralarda ttnette 3g şuan okadar iii degil ama kalabalık cekilince daha ii olacagına eminim

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Teşekkürler Arslan.Bugün itibariyle yaklaşık 60mb kullanmışım Baktım 4gb doluyor gibi ay sonuna doğru internete girmem artık

ANIL GÜNAYDIN
    anlgnydn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 70

vala banada daha bu 3g Türkiyede tam oturmadan ve fiyatlar düşmeden almak hiç mantıklı gelmiyor.
    gecen hafta dsmart+smile adsl aldım gayet memnunum. dsmart aile paketi+spor paket+8mb limitsiz internet 73tl fiyatıda iyi geldi bana. suanda evde internet ucuyor diyebilirim ve suanki deneyimimle herkeze öneririm. bütün kanallar acık ve internet müthiş.

erhan öztürk
    erhan0677 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06m0392
    Edilen teşekkür: 28

bende vodofone 5 gb paketini aldım ama bir türlü 3 g hızında baglanamadım çünkü çekmiyor kesinlikle tavsiye etmiyorum

Mehmet Özcan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS

Smile mi aman allah korusun ben çok çektim onlardan zmanında birdolu fatura ödedim kapadıktan 9 ay sonra tekrardan fatura gönderdiler aman sakın smile den yatırdığınız faturaları atmayın saklayın 20 senede olsa saklayın .. ne olur ne olmaz ,tabi bunu ibraz etmek içinde verdiğiniz uğraşta cabası
    Konu femoli tarafından (26/08/2009 Saat 10:27 ) değiştirilmiştir.

arslan bıçakcı
    Didimli arslanbicakci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Akdeniz Mavi
    Plaka
    09 d 8181
    Edilen teşekkür: 64

turkiyede 3-4 ceşit internete baglanma olayı vardır

1 telefon hatları uzerinden bununda temelde tek servis saglayıcısı vardır. oda telekom
    smle ttnet superonline hepsi aynı altyapıyı kullanır. sonuçta size en yakın santral neresiyse hep ona baglanır ordan cıkış yaparsınız. conksiyon diye bir olay var orda

2 cep telefonu operatorleri sayesinde internete baglanırsınız en buyuk ozelligi 3g hızın 7,2 cıkmış olması oda sizin baglandıgınız baz istasyonu ve yogunluguna gore kalite sunar

3 uydu net denilen sistem uyduyla baglanıyorsunuz ama download uydudan upload telefon hattından olması lazım 10 mbps kadar hız

4 kablonet işte internet budur buyuk şehir avantajı 7,2 yada 8 mbps olan internet ozel firmalar ve telekomunda verdigi bu hizmetle hızı sıkı durun hızı 100 mbps ulaşmış durumda

https://www.superonline.net/bireysel...er-double.aspx bir kontrol edin
    Konu arslanbicakci tarafından (22/08/2009 Saat 12:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: yazım hatası

23. 22/08/2009, 12:37

ANIL GÜNAYDIN
    anlgnydn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 70

Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4. Quiknet. Adana'ya gelmedi ki! Superonline almış sanırım. Normalde Turkcell hizmetiydi. Gelmesini bekliyorum. Eve fiber çekiliyor ve 100mbit keyif.
    aslında en iyisi quiknet ama çok saçma yerlerde hizmette şuanda onuda anlamış değilim.mesela izmir'in hiçbiyerinde yok sadece Torbalı'da var oda İzmir'in 60-70km uzagında

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Benim için öncelik hizmet kalitesi ve Telekomdan bağımsız bir paket olması
    Şu fiber olayını ben de duydum.Sanırım şu an için en hızlısı bu...

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

2 gün önce 3G deki ilk ayımı doldurdum

İnternet hızı adsl den biraz daha iyi.%95 oranında 3g ile internete bağlandım.Kalan bölümdeki hızım ise adsl den biraz daha düşüktü (Edge)

İlk ayımda yaklaşık 3gb lık veri alışverişinde bulunmuşum.Bunun %10 kadarını uploadlar oluşturmakta.

Şu an için hizmetten memnun olduğumu söyleyebilirim...

27. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Yaklaşık 8 aydır birşey yazmamışım

Yukarıdaki mesajımdan bir ay sonrasına kadar 3g hızıyla bağlanmaya devam ettim.Ancak arada kesilmeler olmaktaydı.Daha sonra ise maalesef 3g yi göremez oldum.Birkaç defa Turkcell müşteri temsilcisi-teknoloji uzmanı ile görüştüm.Her seferinde iyileştirme çalışmaları devam ediliyor dendi.Tarih söylenmedi.2010 un ilk dönemi sonuna kadar düzelecekmiş.Yani Temmuz 2010 a kadar Ben bu durumda yaklaşık 9-10 ay boyunca 3g den yararlanamamış olacağım.Tamam internete giriyorum ama edge hızıyla bu da standart adsl den bile daha yavaş maalesef,

İlk aydaki 3g tavsiyemi kesinlikle geri aldım arkadaşlar.Bu 3g bana göre tam bir kandırmaca.Daha doğru düzgün altyapı oluşturmadan insanları 3g diye kandırdılar maalesef.Şuanda Türkiyede 3g çok çok sınırlı anladığım kadarıyla.Bu yüzden abone merkezlerindeki 3g kapsama alanları kandırmacasına inanmayın.Eğer 3g alacaksanız kesinlikle komşularınıza sorun kullanıp kullanamadaklarını.

Bir de zaten 2 yıllık sözleşme imzalatıyorlar.Nedeni ise sonradan anladım ki bu yazdıklarımmış Eğer süre dolmadan çıkarsanız kalan sürenin ücretini sizden talep ederler.Açıkçası vakit bulsam hakkımı aramam gereken bir durum kesinlikle.Resmen bir kandırmaca sözkonusu...

29. Bu mesajı için 2 kişi ABNEW'ye teşekkür etti:

Sayfa 1/3 123 SonSon