OzzY Nickli Üyeden Alıntı
Sertaç abi büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsın...
yine aynı konular dönüp dönüp konuşulcak ama yazmadan edemedim, peşin peşin söyliyim tekrar cevap vermicem.
1-gördüğüm kadarıyla döşemeyi geçip içeri giren bi cisim yok, normal tavanada aynı cisim gelseydi panik açısından aynı etkiyi yaratırdı kendi açımdan. zarar olarakta, tamir açısından hangisi daha ekonomiktir bilmiyorum ancak satışta tavanı boyalı arabayla skydomeu değişmiş araba arasında çok fark olucaktır. dediğim gibi güvenlik açısından fark yok buda +sı.
2-benzer mantıklı ozaman cabrio araba daha mantıklı böyle bi durumda... softtop bi cabrio ile tavan kapalıyken böyle bişey yaşansa içerde hiç bi etkisi olmazdı düşen cismin...
tekrar ediyorum, adamlar bunu kafalarına göre yapmıyolar, la şu tavanı cam yapalım hem güzel görünür hemde 3-5 fazla alırız mantığı olsa bile bunun bahsettiğiniz dezavantajlarını düşünüp çözmeden uygulayamazlar. neden 30 yıl önce cam tavanlı araba yoktu? yenimi akıllarına gelmiş? açın patent tarihine bakın... bu iş sadece fiat için değil tüm markalarda böyle herşey kar etme amacıyla yapılmıyo...